מאפינס דאבל גבינה זיתי קלמטה ותבלינים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפינס דאבל גבינה זיתי קלמטה ותבלינים

אחד המאפים שהכנתי לקראת ביקור הדודים מהממלכה המאוחדת. רציתי מאפינס טריים, אחד מלוח ואחד יותר מתוק.

שמתי עין על שני מתכונים מהחוברת לשבועות שקיבלנו עם גלובס, מתכונים של שי לי ליפא אנג'ל עבור מחלבות "גד".

לקחתי סיכון והכנתי בפעם הראשונה לקראת האורחים ושמחה שהעזתי כי היו נהדרים – מליחות עדינה, עיקצוץ מהזיתים. אני אכלתי עם הקפה והתאים בול.

אני מניחה שאפשר לשחק עם הגבינות (לי במקרה היה את הנדרש), לא השמטתי את תבלין הראס-אל-חנות ובעיני הוסיף מאד, למי שאין, מאמינה שאגוז מוסקט יעשה את העבודה.

מאפינס דאבל גבינה זיתי קלמטה ותבלינים/חוברת שבועות של "גד", שי-לי ליפא אנג'ל

חומרים ל12 מאפינס:
3 ביצים גדולות(L)
200 גרם יוגורט כבשים*
1/4 כוס שמן זית
11/2 כוסות קמח תופח **
חצי כפית תבלין ראס אל חנות
חצי כפית מלח
1 קופסה (200 גרם) קוביות גבינה בולגרית ***
11/2 כוסות גבינת קאשקבל מגוררת גס
חצי כוס זיתי קלמתה מגולענים וחצויים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים/מרפדים בעטרות נייר תבנית שקעים.
2.טורפים בקערה ביצים מוסיפים יוגורט ושמן זית ומערבבים.
3. בקערה אחרת מערבבים קמח, תבלין ראס אל חנות ומלח.
4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מוסיפים גבינות וזיתים לתערובת ומערבבים עד פיזור אחיד.
6. יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית עד שלושה רבעים מגובהם.
7.אופים בתנור החם 25-20 עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

הערות המתהוללת:
*השתמשתי ביוגורט 3% רגיל (200 מ"ל).
**השתמשתי בקמח רגיל והמרתי כפית וחצי קמח בכפית וחצי אבקת אפיה.
***השתמשתי ב 5%.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מקפיצה לא בשביל "או" "אה" אלא כדי שלא תפספסו-

כל כך טעימות, שונות וקלות להכנה.
 
למעלה