משבת: עוגת שוקולד עסיסית/פירגה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סליחה על הבלבול! זו לא את - זו אני!

גם אותי הפתיעה ההערה שלה לגבי הערבול הממושך, אך שמעתי בקולה וערבבתי עד שנראה היה חלק.

בעוגה הספציפית הזו יש הרבה יותר מים משאני רגילה (לא כמו עיסה של בחושות שיוצאת די כבדה וסמיכה) - כנראה שבגלל הרכב השונה, להבדיל מבחושות רגילות, העירבוב הממושך לא הזיק.

סליחה על הבלבול לגבי הציפוי.

אני בטוחה שזה של פירגה הוא נפלא, אך הוא חלבי ורציתי פרווה. ואם פרווה - רק של יעלה! של פירגה הוא נוזלי ואמור להספג בעוגה. השארתי אותו כי כך במקור.

לאחר המתכון המקורי בשלמותו, הבאתי את הציפוי של יעלה. יעלה מייחסת למעלה לאפשרויות המרה של מרגרינה/חמאה בשמן ולכן יש התאמות (לחלופת השמן) מעל המתכון המקורי שהוא עם מרגרינה/חמאה.

עכשיו יותר מובן?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם לי יצא לאחר הכנת בחושה מוצלחת להכין שוב

ללא מיקסר ולמרות שיצאו טובות, ההבדל במרקם היה מוחשי.
 

tzivi1

New member
טוב, עכשיו ממש הסתקרנתי! מתישהו אכין, אולי

ליום ההולדת המתקרב של אחייניתי. תמיד מכינה לה עוגות בצורות, ונראה לי שזו עוגה מתאימה.

תודה יעלה, ומתהוללת אם יש לך מה להוסיף לענין הקקאו - אשמח לשמוע.
 

tzivi1

New member
מוחשי ללא מיקסר לטובה או לרעה?

את העוגות הבחושות אני מעדיפה ללא מיקסר, עם כמה שפחות ערבולים, וזה לדעתי נתן לי את התוצאה היותר טובה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
משבת: עוגת שוקולד עסיסית/פירגה

ולמה אני טורחת להמליץ כאן על עוד עוגת יומולדת?

כי החצי אמר לי במוצ"ש: "זאת עוגה "כושית" שאני מוכן ואפילו נהנה לאכול". והתעקש לצלם כדי שאמליץ בפורום.

תמונה ממש לא משהו, אבל מה שחשוב הוא שזה לפני הקפה שלנו במוצ"ש ושרק פתחנו אותה בשבת בוקר, עם עוד עוגות.

בד"כ מכינה את זו עם החומץ של חנהפ (גם אותה החצי ואני אוכלים, למרות ש"כושית"), אבל לא רציתי כמות כה גדולה (והפריזר כבר גדוש אז לא רציתי להקפיא) ולא היה לי כח לחלק כמויות.

מאחר ואהבנו את הפיסחית שוקולד-קוקוס של פירגה, התחשק לי לנסות את זו.

לציפוי השתמשתי כרגיל בפרווה הצחי של יעלה, עם שמן.

עוגת שוקולד עסיסית ומטריפה

המצרכים לעוגה בתבנית עגולה 24
שמים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתיה ואם אין אז לוותר
כוס סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב עד שהביצים ייספגו
ולהוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב לבלילה אחידה
הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.
הסוד להצלחת העוגה הוא הבחישה היסודית עד שהבלילה הופכת ממש לקרם אחיד בלי גושים.
ציפוי חם על עוגה חמה:
להביא לסף רתיחה מיכל שלם של שמנת מתוקה רגילה או פרווה ולסגור להבה
להוסיף 150 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיימס היטב
לפזר על העוגה החמה אם רוצים , שקית מרשמלו 180 גרם. לחצות כל מרשמלו לשניים.

ציפוי השוקולד הנצחי של יעלה:

2 אפשרויות :

אפשרות א' - יש להגדיל את כמות השוקולד המריר ל-80 גרם
להוסיף כף אחת שמן אגוזים (הוספה של חני: במקום המרגרינה שבמתכון)!

אפשרות ב' - להפחית את כמות המים ב-2 כפות.
להשאיר את כמות השוקולד כפי שהיא
להוסיף 2 כפות שמן (חני: כנ"ל)
אם מכינים כך, כדאי לבדוק בסוף ההכנה אם צריך תוספת סוכר.


=================
הציפוי הנצחי/יעלה
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4-5 כפות מים
כפית נס קפה

להמיס הכל יחד על אש קטנה.

להוסיף :
50 גרם שוקולד מריר פרווה קוביות
כפית של נוזלי טעם: ליקר, רום, ווניל

להמשיך להמיס על אש קטנה.

להסיר מהאש ולהוסיף תוך בחישה מהירה:

25-50 גרם מרגרינה..... לפי דרגת המוצקות הדרושה.

לשפוך ואז מיד ליישר כי ברגע שמתקשה, יוצא מבריק וחלק

המתכון באתר של פירגה:
http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/כושית-בלי-תוספות-בחושה-ועסיסית-במיוחד
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אלה שמתחילים עם חמאה בטמפ חדר, סוכר,

ביצים וכמו שיעלה אמרה מערבלים בין לבין ואח" מוסיפים יבשים+נוזל, בכל פעם שמכינה כראוי יוצא יותר חמאתי ומשובח, לעומת כשמערבלת בשתי נגלות או כשממירה לשמן ובכלל לא מעורבלת, יוצא טוב בד"כ אך עם מרקם יותר דחוס, פחות מעודן.
זהלא מונע ממני לבחור בדרך הקלה מידי פעם.
 

amysh

New member
באת לי בזמן, בדיוק מחפשת מתכון חדש

לפיצי מלאו שנתיים ביום חמישי, למשפוחה הכנתי את עוגת היומולדת של ניקי. הפעם קצת התאכזבתי, יצאה ספוגית משהו. מחפשת מתכון שונה לגן. שאלה- לאיזו תבנית מתאימה הכמות?
 

tzivi1

New member
מתהוללת, מה החומץ עושה לעוגה?

הרבה פעמים ראיתי את המתכון שהעלית וההמלצה לעוגת שוקולד עם חומץ. האם החומץ עוזר לתפיחה? האם נשארת מעט חמיצות בעוגה?
 

tzivi1

New member
והתפקשש לי - העוגה נראית עסיסית מאוד ולחה,

בדיוק כמו שאני אוהבת. יש לך כישרון לצלם תמונות שממש מפעילות לי את בלוטות הטעם!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
החצי צילם - לא אוהבת לצלם אוכל בלילה והוא

חולק עלי בכך.
אז לפני הקפה של מוצ"ש הוא צילם כי ידע שאני לא אסכים..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
החומץ ביחד עם סודה לשתיה/אבקת אפיה

גורמים להיווצרות CO2 בכמות מוגברת בעיסה ולתפיחה יפה שלא על חשבון ייבוש העוגה (לא עוגת חנק).

בדיוק התייחסתי לזה לפני כמה ימים - אם את בסדר עם אנגלית, תוכלי לראות את הנוסחה בקישור.
 

tzivi1

New member
יפה. אני חייבת לנסות פעם. יצא לך לנסות גם עם

לימון כפי שהיא כותבת?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כן, יצא לי להכין עם לימון -

ה"כותבת" היא אני
והחלה היא של יפה נסימי שהבאתי כן מספר פעמים..
 

tzivi1

New member
אהההההה....!! איך לא אמרת קודם? הייתי חופרת

קצת בבלוג
קראתי רק את הפוסט שהפנית אליו.
 
למעלה