
עגבניות מיובשות שהביאה לאה ס. לשרשור הפרגיות הגדול.
בעקבות הערת חוט השני, השתמשתי רק בשתי כפות סוכר. לא היו לי עיטורי עגבניות. מתוך 15 פרגיות, נותרו 4..
פרגיות אפויות בחומץ בלסמי וממרח עגבניות מיובשות (הערות של לאה ס.)
8 נתחי פרגיות ללא העור(180 גר' האחד)
למשרה:
3-4 כפות סוכר חום
1/2 כוס חומץ בלסמי
3 שיני שום, כתושות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס ריחן (בזיליקום)קצוץ *
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף ממרח עגבניות מיובשות **
1. להכנת המשרה:ממיסים את הסוכר בחומץ, מוסיפים את יתרת החומרים ויוצקים על הפרגיות. משרים במקרר 8 שעות עד יומיים. ***
2. מחממים תנור מראש לחום בינוני-גבוה (190 צ.). מסדרים את הפרגיות בתבנית, יוצקים עליהן את המשרה ואופים כ-30 דקות עד שהפרגיות רכות והרוטב סמיך.
* השתמשתי בבזיליקום יבש
** השתמשתי בעגבניות מיובשות בשמן
*** השריתי כעשר שעות
מקור:בני סיידא