עוגה נהדרת שאכלתי בערב שבת אצל השכנים

עוגה נהדרת שאכלתי בערב שבת אצל השכנים

שאצלם התענגתי על מיטב מטעמי גרוזיה, בעיקר כאלה שמסורתיים לפסח אבל לא רק.
מקווה שבקרוב אצליח לקבל מהם עוד כמה מתכונים מופלאים, כמו למשל מרק אגוזים, סלט סלק עם אגוזים, סלט עוף עם אגוזים וכיו"ב.

והעוגה (שנראה לי שאכין אותה גם לא בפסח, עד כדי כך היא טובה) -
6 ביצים מופרדות
150 גר' קוקוס
100 גר' שוקולד מריר מגורר בפומפייה גסה
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
3 כפות קמח מצה
1/2 כפית אבקת אפייה

מקציפים את החלבונים עם הסוכר ולאחר שהקצף מוכן, לקפל פנימה את החלמונים.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל שאר החומרים פרט לשמן. מוסיפים לקערת הביצים ומקפלים בעדינות.
בעזרת כף מקפלים פנימה גם את השמן.
אופים בחום בינוני בתבנית A4
 

אמרלדה

Active member
מרגישים

את הקוקוס? יען כי אצלי לא חובבי קוקוס, החבר'ה.

נשמעת נפלא הארוחה הגרוזינית. אני מאוד אוהבת אגוזים בכל דבר, לא ידעתי שיש להם אהדה מיוחדת לאגוזים.

הכנתי סלט סלק עם אגוזי מקדמיה. טעים פחד...

אשמח לעוד מתכונים, לכשיגיעו...
 
לדעתי אפשר להמיר את הקוקוס באגוזים טחונים גס

וידוע שאגוזי מלך הם מרכיב חשוב במטבח הגיאורגי.
הבנתי משכנתי שבחג הפסח "הולכים" אצלה כשישה ק"ג אגוזים ועוד כהנה וכהנה שקדים.
אכן הייתה ארוחה נהדרת והובטחו לי מתכונים כאוות נפשי. חלק היו דברים רגילים כגון צלי כתף וסלט אבוקדו ועוף בתנור וכיו"ב
אבל היו כמה מנות גרוזיניות נפלאות ובע"ה מקווה לקבל ולהעלות לכאן את המתכונים.
 

tzivi1

New member
גם לדעתי אפשר להמיר באגוזים טחונים, אבל נראה

לי שיהיה צריך כמות יותר גדולה של אגוזים ( 180-200 גרם אגוזים). אגוזים סופחים פחות נוזלים, ובמתכון הזה הקוקוס הוא מה שמחזיק את העוגה (ביחד עם הביצים).
 
אגב, כמות הקוקוס מאד קטנה וטעמו

אינו מורגש. אהבתי את המרקם המחוספס שהוא הקנה לעוגה, ולדעתי זה יכול להצליח גם עם כמות דומה של אגוזים, כאמור - טחונים גס
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמעת בדיוק כמו שעוגה פסחית צריכה להיות,

מעניין אם אפשר להמיר חלק מהקוקוס באגוזים.
ומחכה למתכונים המעניינים האחרים (מרק אגוזים!!)
 
למעלה