עוגיות קוואקר,חמאת בוטנים ושוקולד
עוד מתכון שגיסתי טעמה ובקשה, אז מביאה גם לכאן.
עוגיות קוואקר,חמאת בוטנים ושוקולד
אלו כנראה העוגיות האהובות עלי מכולם (טוב, כמעט..) וגם על הילדים, השכנים, החברים, המטפלת והקולגות בעבודה..אני משתמשת בשיבולת שועל מלאה (לא מהירת הכנה) לחצי מהכמות ושמה פחות שוקולד צ'יפס.
עוגיות חמאת בוטנים ושוקו צ'יפס/הביאה לערוץ האוכל של ynet יעל גרטי
מתכון מתוך מגזין אמריקאי בשם "Cozy Comfort Food"
שימו לב לכך שבמקרה זה יש להשתמש בשיבולת שועל מהירת-הכנה (קצוצה, אינסטנט), מהסוג הנמכר בפחיות המתכת (או באריזות הניילון) עם ציור דמותו של הקווייקר, החבוש בכובע, ולא בשיבולת שועל רגילה (שלמה). ניתן להשיגה בכל מרכול או מכולת.
זכרו להוציא חמאה מן המקרר מבעוד מועד.
המרכיבים (ל-43 עוגיות גדולות): 250 גרם חמאה רכה*
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס דחוסה סוכר חום דמררה
1 כוס (190 גרם) חמאת בוטנים חלקה, לא מומתקת
2 ביצים מס' 1
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 כוסות (160 גרם) שיבולת שועל אינסטנט ("קוואקר")**
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 2 כוסות (340 גרם) שוקולד צ'יפס (נטיפי שוקולד לאפייה)***
עזרים: נייר אפייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
2. מקציפים בקערה חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
3. מוסיפים חמאת בוטנים ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה קלות.
5. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת סודה לשתייה ושיבולת שועל אינסטנט. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. במידה והתערובת מתקשה להתאחד, אפשר לערבב מעט בעזרת הידיים.
6. מוסיפים שוקו צ'יפס ומערבבים עד להִטמעותם בתערובת.
7. יוצרים כדורים בקוטר 1-11/2 ס"מ ומניחים על גבי התבנית, תוך שמירה על מרווח של 2 ס"מ לפחות בין עוגיה לעוגיה. משטחים את הכדורים באמצעות תחתית של כוס (מקומחת או משומנת, כדי שלא תדבק) או באמצעות כף היד. מכניסים לתנור ואופים במשך10- 12 דקות**** או עד שהעוגיות זהובות אך מרכזן נראה עדיין רך. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
הערות חני ס.:
* מסתפקת ב220 גר.
**שמה חצי כמות שיבולת שועל מלאה (לא אינסטנט), ולפעמים אפילו כל הכמות מלאה.
***שמה 1.5-2 כוסות שוקו צ'יפס.
****אני אופה במשך 10-11 דקות, לא נותנת להן להשחים.