עוף מעניין בתנור

עוף מעניין בתנור

מתכון שראיתי באחד מערוצי האוכל ומאד אהבתי.

4 כרעיים חצויות או עוף שלם מחולק
2 בצלים גדולים קצוצים גס
1 כוס עגבניות חתוכות גס
6 שיני שום קצוצות גס
צרור כוסברה קצוצה
חופן עלי בזיליקום קצוצים
1/2 כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה או חריפה (שמתי מתוקה)
כף שטוחה אבקת עמבה/טורשי (שזה הבהרט הצהוב שהעיראקים שמים בחמוצים שלהם ואני אוהבת לשים באורז, או קארי)
2-3 כפות שמן זית
כף שטוחה אבקת מרק עוף (לא שמתי)
כ- 1 כוס רוטב ברביקיו (לא שמתי)

מערבבים את הכול פרט לרוטב הברביקיו בתנועות לישה ועיסוי. מכסים ושומרים במקרר כמה שעות. מכניסים (מכוסה) לתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות ולאחר 10 דקות מורידים את החום ל- 170 מעלות. אופים שעה, יוצקים את רוטב הברביקיו, מערבבים, אופים עוד 40 דקות ללא כיסוי, מכסים שוב ואופים עוד 20 דקות.
אני פשוט המשכתי לאפות בסה"כ שעה וארבעים דקות, בלי רוטב הברביקיו, הסרתי את הכיסוי והמשכתי לאפות עוד עד שנראה לי עשוי. לא זוכרת כמה זמן.
אפיתי בתבנית פיירקס בעלת מכסה, אבל במתכון המקורי אפו בתבנית רגילה וכיסו בנייר כסף.
 
למעלה