
הסתובבה לי שקית קטנה של קבנוסים קטנים שלא נאכלו בחו"ל. הגיע זמן לנצל אותה.
פאייה עם חזה עוף, נקניקים ובשרים מעושנים
1/3כוס שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל חריף קצוץ
1/2 1 כוסות אורז פרסי
1 כוס אפונה קפואה
2 עגבניות חותכות לקוביות קטנות
2 נקניקי קבנוס פרוסים
150 גר' חזה אוז מעושן קצוץ
20 שרוכי זעפרן מושרים ב 2 כפות מים רותחים
מל"פ
2 כפיות פפריקה
3 כוסות מרק עוף צח או מים
1/4 כוס שמן זית
750 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
להגשה :
3 כפות שמן
6 נקניקיות צ'וריסו
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
במחבת גדולה או בסיר שטוח לחמם שמ"ז. לטגן בצל, שום ופלפלים כ 10 דקות.
להוסיף אורז, אפונה, עגבניות, קבנוס וחזה אווז ולטגן עוד 5 דקות.
להוסיף תבלינים ומרק, להביא לרתיחהלכסות ולבשל על להבה נמוכה 20 דקות.
במקביל לחמם במחבת שמ"ז ולטגן את חזה העוף, מעט בכל פעם, עד שהוא משנה את צבעו.
להוסיף לסיר האורז ולכסות את הסיר ל 10 דקות.
להגשה :
מחוררים את נקניקיות בצ'וריסו בכמה מקומות ומטגנים עד להזהבה.
מערבבים שוב את התבשיל, מניחים מעליו את הנקניקיות המטוגנות וזורים פטרוזיליה.
הערות שלי :
לא הוספתי נקניקיות צ'וריסו. היה מספיק טעם מעושן (ומספיק לא בריא...) גם ככה.
טיגנתי בסיר קודם את חזה העוף, הוצאתי ואז טיגנתי את הירקות והאורז באותו הסיר.
בד"כ אין לי פלפל חריף ולכן אני מחזיקה בפריזר צ'ילי אדום קצוץ של דורות וגם צ'ילי במטחנה ומשתמשת בהם.
השתמשתי באורז בסמתי של שופרסל. אני מוצאת אותו באיכות מצויינת, נקי מאד, עולה חצי מהימשלי ויש בונוס של צנצנת פלסטיק (לגרנולה).
לא שמתי זעפרן, שמתי כורכום. לא מתה על זעפרן.