ציקן מסאלה מתוך הבלוג ביסים.

ציקן מסאלה מתוך הבלוג ביסים.

מתהוללת נראה לי שתהני.
מבקשת סליחה שלא צרפתי קובץ.איכשהו לא הצלחתי.בכול אופן כדאי להיכנס לבלוג היפיפה הזה.
אני הכנתי שני סירים:
בשרי(חזה עוף)
טופו וירקות
לשני הסירים היתה עדנה בארוחת הערב אתמול


ציקן טיקה מסאלה/קורמה של גל ~6 מנות

את הרוטב הבסיסי ניתן לתבל גם ממש פשוט באבקת קארי.

לגרסה הצמחונית יתאימו כמעט כל סוגי הירקות שיעלו בדעתכם. דרך פשוטה היא לבשלם ישירות ברוטב- זה לגמרי טעים אבל בלתי נמנע הוא שלב ההתפרקות.

דרך מושקעת מעט יותר היא לאדות אותם בנפרד או לטגן אותם במעט שמן לפני, להמשיך לבשל עם מעט מים עד שהם מוכנים ולהגיש יחד עם הרוטב. טופו נחמד לצלות מעט בתנור לפני בכדי שיוכל לשמור על מרקמו ברוטב.

3/4 כוס אגוזי קשיו טבעיים

2 כוסות מים רותחים

+2 כוסות מים

—-

1 בצל גדול -קצוץ דק

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי- קצוץ

5 שיני שום- קצוצות

מעט שמן מלח ופלפל גרוס טרי

1 כף גדושה רסק עגבניות

—-

מערבבים יחד את כל התבלינים:

1/2 1 כפיות מכל אחד: פפריקה, כוסברה טחונה

1 כפית מכל אחד: כורכום, כמון, סוכר

1/4 כפית מכל אחד: קינמון, הל טחון צ'ילי יבש לפי הטעם

—-

1 ק"ג חזה עוף – חתוך לקוביות

מיץ מחצי לימון (בתבשיל צמחוני יש להוסיף את הלימון לרוטב)

—–

משרים את הקשיו במים הרותחים לחצי שעה ואפשר גם כמובן לכל הלילה.

מעבירים את הקשיו ומי ההשריה לבלנדר ומרסקים היטב עד שמתקבל חלב חלק לגמרי. תנו לבלנדר לרוץ דקה, שתיים או כמה שנחוץ.

* בנתיים מערבבים את קוביות חזה העוף עם מחצית מתערובת התבלינים ומיץ הלימון. מניחים בצד. התבלינים יתנו טעם והלימון יעזור לשמור על הבשר מיובש.

מאדים בעדינות בסיר רחב את הבצל, הגי'נג'ר והשום עם מעט שמן ומלח. כשהכל רך וריחני מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומבשלים יחד כדקה.

* שימו לב שבתבשיל העוף מערבבים רק כמחצית מתערובת התבלינים בשלב הזה.

מוסיפים לסיר את חלב הקשיו ועוד שתי כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים מעט עד שמחיל להסמיך. (בתבשיל צמחוני יש להוסיף כעת את מיץ הלימון)

אפשר להשאיר כך אבל מומלץ לרסק כעת שוב בבלנדר בעזרת מוט בלנדר, בכדי לקבל רוטב חלק לגמרי.

כשהרוטב סמיך, מוסיפים את קוביות חזה העוף המתובלות ומבשלים כעשרים דקות. מגישים עם אורז. בצמחוני כוסברה קצוצה למעלה זה סבבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
המייל עם המתכון יושב אצלי בinbox

מאז שהגיע וטרם הספקתי לקרוא אותי.
בזכותך קראתי!
נשמע מצוין, לא קצת טרטור להכין את חלב הקשיו?
 
למעלה