קציצות בשר והודו ברוטב עגבניות ושעועית
אמא שלי מצאה מסלול עוקף רשימות המתנה למתכונים – אוספת לי מתכונים ממגזינים ועיתונים וכשמביאה לי אותם, תמיד יהיו אחד או שניים שיישבו את עיני ואכין תוך ימים מספר.
כך קרה עם אלה – ראיתי בעמוד שתלשה עבורי מ"לאישה" (העתק שלה! לא של רופא שיניים!), אהבתי, הכנתי. החצי והגדול רבו על מי לוקח כמה לביה"ס/למשרד. לי, למותר לציין, לא נשארו קציצות לתחילת השבוע..
זה לא תבשיל מתוחכם או מנת רושם – פשוט, קל הכנה, ניחוח ביתי.
מניחה שתשאלו לגבי תחליף לסובין. הכנתי רק פעם אחת, עם סובין (בד"כ יש לי במקפיא עבור עוגיות ועוד). די בטוחה ששקדים טחונים, סולת או פירורי לחם גם יעשו את העבודה.
שיניתי מרכיבים וכמויות רבות במתכון המקורי של ליאורה חוברה, מביאה בשינויים שלי.
קציצות ברוטב עגבניות ושעועית
לקציצות
1/2 ק"ג בקר והודו טחונים (או בקר ועוף או עוף והודו)
2 כפות שטוחות סובין שיבולת שועל/חיטה
1 ביצה
2 שיני שום, קלופות ומעוכות
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים, או בצל קטן קצוץ
1 כפית בהרט (לא חובה)
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב
1 כף שמן
בצל גדול, קלוף וקצוץ
1 חבילה (900 גרם) שעועית ירוקה/צהובה קפואה (עדינה או אחרת), או טרייה, לאחר שקטמנו קצוות וריככנו עד לרמת אל-דנטה, כ7-8 דקות.
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כפית סוכר חום
מיץ מחצי לימון
½ כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה
הקציצות:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. מאכסנים במקרר חצי שעה לפחות.
הרוטב:
מחממים את השמן בסיר גדול מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד הזהבה. מוסיפים את השעועית ומאדים עוד כמה דקות, לריכוך קל. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה (מוסיפים מים בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה).
בינתיים, יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדור פינג פונג. מוסיפים אותם בעדינות לרוטב הרותח, אחת אחר השנייה. מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות עד שהקציצות עשויות. מידי פעם מנערים את הסיר כדי לוודא שהקציצות מכוסות ברוטב.
הגשתי עם פתיתים-בורגול חדשים – פיצוץ! ילך טוב גם עם אורז, קוסקוס או פירה.