תאורה אחורית מומלצת כזו שנראת למרחוק

cipo 1

New member
תאורה אחורית מומלצת כזו שנראת למרחוק

הבוקר (0630) חלפתי ברכב שלי על פני רוכב כביש בין בית השיטה לשדה נחום הרוכב לבש ווסט צהוב ורכב לכיוון בית שאן .
התרשמתי מאוד מהתאורה האחורית שלו שנצנצה באדום.ראיתי את הניצנוץ ממרחק של לפחות 2 ק"מ .
אם הרוכב הנ"ל קורא הודעה זו או למישהו מהפורום יש המלצה על תאורה בעוצמה דומה אודה מראש.
עודד צור

rubber duck

New member
לא יודע אם התאורה שלי נראית ל 2 ק"מ

אבל היא בהחלט נחשבת עוצמתית ואייכותית
Lezyne

אם תדפדף לעומק למצא עוד דגמים מעניינים של היצרן

שרון

אבישי10

New member
מנצל"ש

גם לי יש נצנץ אחורי שלהם.
האם ואיך ניתן לבטל את הכיבוי האוטומטי שלו כשהאופניים לא בתנועה מעל 2 דקות?

או שיותר פשוט לא לעשות הפסקות......

Dov_s

New member
תסבירו למה צריך לראות את האופנים משני ק"מ

תסבירו למה צריך לראות את האופנים משני ק"מ, מרחק מבלימה סביר הוא בסביבות 100 -150 מטר (לא תמיד צריך לבלום). למה צריך לראות את הרוכב משני ק"מ מה זה תורם.
עזה סוג של טעון (לא יודע מה מועיל אבל בטוח לא מזיק). אני לא מבין מה התועלת הנוספת על נצנץ שרואים רק ל-200 מטר ולא צריך משכנתא בשבילו.

cipo 1

New member
אסביר לך בדיוק למה כדאי שהתאורה תראה למרחוק , שם המשחק נקרא

ניראות . נכון לא חייבים 2 ק"מ . מצא חן בעייני הניראות של הרוכב הנ"ל דבר שאוטומטית מחדד את החושים של הנהג לקראת הבאות.
אז כן זו הסיבה שאני מתעניין בתאורה איכותית ואם עזרתי בכך לנהג בכביש לזהות אותי הרווח יהיה בסופו של יום (רכיבה ) שלי.
עודד צור

Dov_s

New member
לדעתי הנראות במרחק הזה לא בהכרח תורמת

הנהג שראה אותך משני ק"מ (כדקה וחצי נסיעה) ילמד להתעלם ממך בשניות הרלבנטיות שממש יחלוף לידך.
הרי מה שאנחנו רוצים זה שנהגים יתנו מרחק ביטחון של מטר וחצי שניים, זוהיא לא פעולה שעושים שני ק"מ ממך אלא בעשרות מטרים האחרונים.
למי שזה מתאים שיהנה לא בטוח שזה יותר בטיחותי מנצנץ או אביזר אחר שנותן התראה של עשרות/מאות מטרים.

ariasdo

New member
בהרבה תאונות אופנים הטיעון והתירוץ של הנהגים שלא ראו ....

את הרוכב - כנראה הטעון הזה מתקבל וגורם להגיע לעסקאות טיעון .

גם נצנצים ב 10 ₪ יעשו את העבודה מוכרים במבצע באלונית בתחנות הדלק מהבהב אדום ומהבהב לבן . ( אני משתמש בהם ) .

ההבדל בינהם לבין תאורה מקצועית הוא בעוצמת ההבהוב ואורך חיים של המהבהב הכוונה לכמה שעות הוא אפקטיבי ברמת הבהוב שנראית סבירה .

כפי שכתב יעקב 471 בתנאי יום רגלים שהשמש זורחת האפקט של הנצנץ פחות יעיל אבל לא מזיק .

אני גם מסכם לדעתך שנהגים צרכים לראות את ההבהוב ממרחק סביר שרואים שזה רוכב אופנים .

אבל ה היתרון הגדול של התאורה האחורית המקצועית זה בתנאים בעיתיים
כמו : ימים אפורים מעוננים , במצב שיש ערפילים שעות בוקר מוקדמות בין חושך לאור וכו' .
יש רוכבים שיוצאים גם באמצע הלילה לרכב או בזמן תפלת שחרית .
רוכבי הברווט רוכבים הרבה שעות גם הלילה וצרכים נראות טובה .

שהנראות טובה גם בתנאים בעיתים יש סבירות גבוהה למנוע תאונות .

בגלל שעדין נושא הנראות לא חובה בחוק כל רוכב אופנים עושה את החשבון שלו וזה על אחריותו ...

מקווה שהעברית שלי משתפרת והתגובה ברורה .

אריה סדובניק

cipo 1

New member
האמת קצת נראה לי מוזר שיותר מ - 100 רוכבים ראו את הפוסט שלי

ורק לידידי שרון יש המלצה לתאורה אחורית, האמת ציפתי למבול תשובות משהו בנוסח ההמלצות על צמיגי כביש כאלו ואחרים שמבקשים כאן מידי פעם .
חבל... זו בדיוק אחת הסיבות בשבילם קיים הפורום לקבל משוב מנסיונם של אחרים.
ולא בבקשה לא!! אל תהפכו את השירשור הזה לדיון על משכנתא או כל נושא אחר שלא קשור לבקשתי הישירה.
תודה !!
עודד צור

יעקב 471

New member
ייתכן והסיבה למיעוט התגובות טמונה בשימוש מועט בנצנצים

לא נראה לי שיש צורך בפנס אחורי במשך היום , ובאזורים שבהם אני רוכב בבוקר(כמעט) לא נתקלתי ברוכבים שמצויידים בנצנצץ, ואם כבר יש מישהו עם תאורה אחורית זה בד"כ משהו פשוט . הלילה זה כמובן נושא שונה לגמרי.

asherme

New member
ניראות

לא יודע איך "עודף ניראות" יכול להזיק.
תומך גדול ב"ניראות יתר".
רוכב רק עם בגדים בצהוב זוהר (ובלית ברירה עם אפוד רכב זוהר).
משתמש בנצנץ של בונטרגר אותו רכשתי בחו"ל ב-200 ש"ח.
לא מצליח להבין אנשים שעולים על כביש 5 מזרח בשעת דימדומים ללא ביגוד זוהר ונצנץ חזק.

jekyll1

New member
יש נצנץ

באתר DX
עולה בסביבות 18$
יש שם כמה דגמים בדיוק אותו דבר אבל לא אותה עוצמה
היקר ביותר הוא החזק ביותר. נראה ביום למרחק של ק"מ. בדוק
יש לי 2 יחידות לכל זוג אופנים ולדעתי מוצר מעולה אמין

למעלה