תחתיות ארטישוק ממולאות בדג

תחתיות ארטישוק ממולאות בדג

מתכון מעולה של חברתי א' שמעדיפה דגים על פני כל אוכל אחר.
מתאים רק לחובבי הדגים. חברה שאכלה אתנו ואינה חובבת דגים,
ממש לא אהבה את זה. אני אהבתי מאד מאד.
מעתיקה לכאן את מה שהיא כתבה לי. בסוגריים הערות שלי.

שני סוגי דג בקלה (היא השתמשה בפילה מרלוזה ובפילה קוד. לדעתי כל דג ים יתאים)
חלבון ביצה
פטרוזיליה
מלח פלפל
תפו'א מגורד דק - לסחוט את המיץ ולהוסיף לתערובת
בצל מגורד
פירורי לחם / קמח מצה
טיגנתי את הקציצות עם קמח מצה וביצה נראה לי שאפשר לוותר על הביצה
בתחתית הסיר שמתי עלי סלרי אמריקאי ופרסתי ארטישוק ועל זה שמתי את התחתיות הממולאות. הוספתי מים ולימון, הרתחתי ולאחר הרתיחה להכניס לתנור אפיה בחום של 180 ואח'כ 160 מדי פעם לבדוק וזמן מה לאחר הכנסת הסיר לתנור, להשאיר אותו פתוח חלקית שיתקבל צבע שזוף וכדי שהנוזלים יתאדו .
כיון שיש נוזלים אני אוהבת שהם יתאדו כי הדג מתבשל מהר אני מסירה מעט את המכסה אבל כל הזמן בודקת מה המצב ובהתאם לכך אני סוגרת ופותחת בסוף בסוף אני משאירה פתוח קמעא לאחר שאני מכבה את התנור ומשאירה את הסיר בתוך התנור.
(לדעתי אפשר את כל התהליך לעשות רק על הגז. אם רוצים.)
 

22BB

New member
את הקציצות קודם בקמח מצה ואח"כ בביצה ?

נשמע יופי של מתכון.
אני וארטישוק לא נורא חברים בקילוף שלו אבל אני משערת שאפשר לותר עליו במצע.
האם יוצא חמוץ ?
 
כן, קודם קמח או קמח מצה ואחר כך בביצה. כך גם

מכינים מפרום. דווקא עם קמח רגיל זה יותר מוצלח ופחות מתפרק.
זה קצת חמצמץ. לא צריך להוסיף ממש המון לימון.
ואפשר לקנות תחתית נקיות. אלה של סנפרוסט יקרות להחריד אבל אחרונה
מצאתי בחנות החרדית אושר עד, לא של סנפרוסט אבל טובים לא פחות,
ב- 17 ₪ לק"ג.
של סנפרוסט עולות 22 ₪ ל- 400 גרם.
 
למעלה