שוקולד פשוט ספלנדיד!

• פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
שוקולד פשוט ספלנדיד!

לפני שבוע בערך הציעו לי מתפוז לנסות את סדרת השוקולדים המרירים של ספלנדיד. אני מאד אוהבת שוקולד מריר, ואם הוא 70% ומעלה אני ממש בגן עדן.

הגיע אליי שליח עם שקית ובה ארבע חפיסות שוקולד. מריר 85%, מריר 70% נקי, מריר 70% בטעם קפה ומריר 70% עם פירות יער.

אני בחורה נדיבה אז הבאתי את השוקולדים לארוחת ערב משפחתית כדי לכבד את כולם (ורק את השוקולד 85% השארתי לעצמי, גרידית שכמותי).

השוקולד שניצח והתחסל הכי מהר היה השוקולד עם פירות היער. השילוב של שוקולד מריר עם טעם של פטל בעיקר הוא שילוב שבכל פעם מחדש אני מגלה כמה הוא נהדר.

במקום השני היה השוקולד עם הקפה. מי שאוהבים קפה ושוקולד מריר יתענגו עליו מאד. הקפה מוסיף לניחוח המריר של השוקולד וזה נותן בוסט טוב.

אני, שאוהבת שוקולד מריר וכמה שיותר התענגתי מאד גם על השניים האחרים. המשפחה השאירה את המריר 70% הרגיל בשבילי. אני מבינה אותם, הטעמים גורמים לסקרנות גדולה יותר.

אם בחבילה היה גם מריר עם תפוז, הוא היה נעלם לפני שהייתי רואה אותו. אני די בטוחה שיש כזה של ספלנדיד כבר ממזמן.

לאור זה שאומרים ששוקולד מריר, ורצוי עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים כמה שיותר, הוא גם בריא ונחשב ל SUPER FOOD, אכלתי מהשוקולדים ללא רגשות אשמה. מה, זה בריא!!!

שימח אותי מאד ש"עלית" (או כיום שטראוס-עלית) עומדים בסטנדרטים מאד גבוהים באיכות השוקולד המריר שלהם, ובהחלט נותנים פייט רציני לשוקולדים תוצרת חוץ המקבילים, והמחיר שלהם אטרקטיבי יותר כי הם תוצרת הארץ ונחסכים ענייני עלות הייבוא.

אין לי ספק שבפעם הבאה שאחשוק בשוקולד מריר, אבחר באלו של ספלנדיד. הם ממש ספלנדיד, תרתי משמע!

תודה רבה לתפוז ולשטראוס עלית על התענוג!

almogi

New member
צר לי, אבל הם לא מגיעים לרמה של

שוקולד בלגי טוב. למעשה אפילו שוקולדים בלגיים סטנדרטיים (פרוייבל, קליבו) טובים ממנו בהרבה. אם את אוהבת שוקולד נטו אני ממליץ על סדרת המריר 70% של פרויבל. גם באפיה ההבדלים בין שוקולד ישראלי לבלגי ניכרים (ולא לטובת הישראלי...)

bali

New member
מנהל
זה עניין של טעם ודעה אישית...

לדעתי הספלנדיד מצויין.

dani666

New member
ניסית פרויבל ? לא. נסי. וגם שימי לב למחיר

שהוא הרבה יותר זול ממחירי עלית.

ולהבא - אנא בדקי לפני שאת כותבת "כי הם תוצרת הארץ ונחסכים ענייני עלות הייבוא".
- את בטוחה שהם תוצרת הארץ ? בדקי. אולי כן אולי לא. אבל בטוח שזה לא בטוח.
- ובכל מקרה, את מכירה מטעי שוקולד בארץ ? (טוב, טוב, זה לא עץ שוקולד זה עץ ....). מכאן, שבכל מקרה זה מבוסס יבוא.

bali

New member
מנהל
יפה שהחלטת שלא ניסיתי פרויבל...

כן, ניסיתי פרויבל. כן, הוא טעים. לא, הוא לא זמין לכל אחד בכל מקום כי מוצאים אותו רק בחנויות מתמחות והוא נמכר רק בכמויות גדולות (שלא לדבר על זה שהוא מיועד בעיקר לאפייה ולבישול ולא בא עם תוספת טעמים כשסתם בא לנשנש שוקולד)

לגבי ענייני הייצור - "מיוצר ע"י שטראוס גרופ בע"מ, הגלבוע 5, נצרת עילית". פולי הקקאו, כמו בכל העולם, מיובאים ממרכז אמריקה/מערב אפריקה ו/או דרום מזרח אסיה. אין צורך להתנשא.

אני מסתכלת על המחיר של הספלנדיד מול המחיר של מקבילים בסופר (לינדט וקוט דור). אני לא משווה מחיר של חפיסת שוקולד כזו למחיר של שוקולד במשקל במטבעות בחנות מתמחה, כי הם לא נמכרים באותם מקומות אפילו. לא כל אחד קונה את השוקולד שלו במשקל בחנויות מתמחות, בטח שלא שוקולד שמיועד בעיקר לאכילה כמו שהוא ופחות לאפייה ובישול כמו הפרויבל. ההפרש הוא 4-7 ש"ח לטובת ספלנדיד כשמדובר בטבלאות שוקולד איכותי בסופר.

ולהבא - שמור בבקשה על שפה מכבדת ולא מתנשאת. אנחנו לא כותבים ככה בפורום הזה, לא לגולשים ולא למנהלים.

almogi

New member
השתגעת? לקנות שוקולד למאכל ?

אני מחסל את כל החפיסות בפחות מחצי שעה (כן, גם את ה 85%).

לא יקירתי. שוקולד רק לאפיה, במטבעות, בשק של 5 ק"ג סגור בקופסא אטומה למעלה במזווה. גם ככה יש בלאי רציני בכל פעם שאני פותח את האריזה..

ואגב, לפחות מבחינת טמפרור השוקולד הישראלי ממש ממש גרוע: עקב מקרה חרום נאלצתי להשתמש בספלנדיד 70% להכנת פרלינים והיה רע: קשה לעבודה, מלא בועות שומן ומרקם לא נעים (שלא לדבר על כתמים לבנים שהופיעו אחרי כמה ימים). ניסיתי פעמיים לפני שהרמתי ידים.

מצטער - לבישול ואפיה אני נשאר עם פרויבל (שאפשר להשיג בכל חנות מתמחה וגם ברשת).

לגבי שוקולד למאכל - קטונתי...

dani666

New member
פרויבל נפלא כשוקולד מאכל (וכמובן - גם לאפיה)

ולא חייבים לקנות 5 קילו (זה מפתה אבל ....). 1 קילו בקופסת פלסטיק אטומה (ורב שימושית אחרי שנגמר השוקולד) עדין זול בהרבה ממרירים אחרים.

bali

New member
מנהל
לא אמרתי שהפרויבל לא טעים, הוא טעים, מאד

אבל הוא פחות זמין ונגיש, ואני לא הייתי רוצה להחזיק בבית קילו של שוקולד אם הוא למטרת נשנושים.

מראש תיארתי את הסיטואציה שבה הספלנדיד מאד התאים לנו - נשנוש כמשהו מתוק אחרי ארוחה משפחתית (במקום עוגה). לא הייתי משתמשת בספלנדיד לאפייה, כמו שאני לא קונה פרויבל אם זה סתם לנשנוש, אני כן קונה לפעמים לאפייה אם אני מגיעה לחנות מתמחה, ויש אחת או שתיים כאלו בירושלים אז זה לא קורה הרבה.

בקיצור - אנחנו מדברים על שני מישורים שונים כאן. אם היו נותנים לי את הספלנדיד ומציגים אותו כשוקולד לאפייה הייתי אומרת שהוא יקר מדיי למטרה הזו. לא ניסיתי אותו באפייה ובישול כדי לדעת איך הוא מתנהג. אבל לא נראה לי שזו המטרה שלהם, אלא שהמטרה היא להעמיד אותו כאלטרנטיבה מקומית לטבלאות השוקולד בטעמים של לינט וקוט דור, ובזה - לדעתי האישית - הוא נותן פייט טוב והוא משתלם יותר כלכלית.

bali

New member
מנהל
אני התייחסתי לספלנדיד כשוקולד לאכילה ככה סתם

וציינתי בדיוק באיזו סיטואציה "השתמשתי" בו - משהו מתוק בסוף ארוחת שישי משפחתית. לא שלא הייתי יכולה לשבת על קערה של מטבעות פרויבל, אבל זה פחות קורה אצלי.

ברור שלאפייה עדיף לקנות שוקולד במטבעות במשקל בחנויות מתמחות, כמו הפרויבל, ולא חפיסות של 100 גרם של ספלנדיד או של שוקולד מריר אחר. מבחינה כלכלית זה מאד לא משתלם, והפרויבל מושלם לאפייה.

revavonet

New member
שוקולד סחפיסות לא מיועד לפרלינים

זה שוקולד שעבר תהליכים ויש בו תוספות ולכן מאוד קשה לעבוד איתו.
לפרלינים קונים שוקולד בסיסי (קוברטור בשפה מקצועית).

salo22

New member
מה זה פרויבל סידרת מריר 70% ?

פרויבל למיטב ידיעתי לא משווקים טבלאות, ברור שניתן לקנות במטבעות לפי משקל, אבל גם זה רחוק מלהיות שוקולד טוב במיוחד. כמובן שקשה להשיג בארץ טבלאות או שוקולד במשקל מעניין במיוחד, עם דגש על מחירים טובים (כי הרי גם ולרונה במשקל ובטבלאות ניתן לקנות מזנים מסויימים). אני לא חושב שזו סיבה למסיבה גדולה לאכול פרויבל מול ספלנדיד של עלית, בשניהם המקורות והתוצאה הסופית היא לא משהו רציני לספר עליו.

almogi

New member
כמו שכתבתי - הוא שוקולד בלגי סטנדרטי

ועדיין טוב יותר ממקביליו הישראלים שמתיימרים להיות מוצרי פרמיום (אני ממש לא רוצה להשוות את ספלנדיד לליאונידס או לגודייבה).

salo22

New member
ליאונידס וגודייבה

מוכרים באופן כללי שוקולד תעשייתי די מחורבן, כך שלא בדיוק הבנתי למה אתה לא רוצה להשוות את ספלנדיד אליהם.

אילנית12

New member
בעקבות ההמלצות שרצות בתפוז,קניתי לי אתמול חפי

חפיסת שוקולד עם הקפה
אני יושבת לי ומתפנקת.
מאוד טעיםםםם

אילנית12

New member
יאמי וחצי,כל פעם לוקחת קוביה,את השוקולד

של 85 % אחוז לא מצאתי
הייתי "במגה" ו"ביש" לא היה שם.

bali

New member
מנהל
אני בטוחה שתמצאי מתישהו

מניחה שהוא קצת פחות פופולרי כי 85% זה מריר הארד קור, אז ממלאים ממנו קצת פחות את המלאי, אבל בטוח שהוא יצוץ לך מתישהו.

למעלה