ביציות שאיכותן פחותה בגלל אנדו׳-אשמח לשמוע ממי שהרתה

ענבל ח1

New member
ביציות שאיכותן פחותה בגלל אנדו׳-אשמח לשמוע ממי שהרתה

היי בנות,
אני בת 32, נמצאת בטיפולי הפריה.
ברקע אנדו׳ עם ציסטות (ונוזל בחצוצרה שנכרתה בניתוח).
הריתי אחרי הניתוח אבל הדופק הפסיק בשבוע 9.
גם באותו טיפול שהריתי וגם בסבב הזה צוין שהביציות שלי לא מצטיינות. הפעם הקריאו לי מתוך הדוח שנכתב שהביציות ״עם מעט גרגור וציטופלסמה במרקם לא אחיד״.
הרופא שלי אומר שהאיכות הפגומה נובעת מהאנדומטריוזיס.
אני לא יודעת עד כמה זה קריטי אבל תהיתי אם יש פה בנות שאמרו להן משהו דומה ונכנסו להריון וילדו.
המון תודה,
ענבל

ginger lemon

New member
היי ענבלית

הפעם אנחנו נפגשות פה :)

באיזו דרגה האנדו'? הציסטות היו על השחלות? איזה ציסטות בדיוק? הרופא שלי היה פחות חד משמעי בנושא של פגיעה בשחלות. מצד שני, צרבו לי רק נגעים שטחיים..
את לוקחת דאה או קו אנזים10?

ענבל ח1

New member
היי מותק

מעולם לא קבעו לי דרגה. אבל אני יכולה לומר לך שבניתוח פתחו הרבה הידבקויות (בספטמבר). הצעסטות הן אנדומטריומות והן על השחלות, אחת כ3 סמ והשניה כ4.
התגובה שלי היא גם לא משהו, צריכים לתת לי מינונים ממש גבוהים של הורמונים, הפעם התחילו איתי עם 350 ועלו בהמשך ל525... בסוף אמנם יצאו לי הכי הרבה ביציות מאי פעם וסהכ 8 עוברים (תמיד יש רק 3-4) אבל עדיין המינון היה גבוה מאוד.
העוברים היו מצויינים ללא שברים ו4 תאים ביום 2, אבל מצד שני לא גידלו אותם רק יומיים אז האינפורמציה בכ״ז מוגבלת...
הרופא שלי תמיד אומר שהתגובה הדלה והאיכות הפגומה זה בגלל האנדו׳.
אני לא נוטלת תוספים.
תודה מותק

ginger lemon

New member
אני מחזיקה לך אצבעות

טוב שפתחת את ההידבקויות והסרת חצוצרה עם נוזל, עכשיו נותר לעבוד עם מה שיש.. וכל עוד יש עם לעבוד אנחנו נמשיך, לא?
הייתי שואלת את הרופא על התוספים, יש לי חברה בת 36 שאחרי חודשיים וחצי עם דאה, עלתה מזקיק אחד לארבעה, עם מינוני זריקות דומים לשלך (לפחות עכשיו יש לה מה להחזיר. כבר הציעו לה תרומת ביצית). כדאי לשאול גם על מדללי דם או קלקסן, יש שאומרים שעוזר באספקת דם לרחם גם שאין בעית קרישיות.
אני ממש מקווה שבקרוב תמצא נוסחת הטיפולים שמתאימה לך ושנתראה כבר בחופשת לידה או משהו כזה..
הרבה אהבה♡

aa02

New member
אני לא מתיימרת להבין את המחלה הזו - לפי מיטב ידיעתי...

אנדו׳ ובכלל זה אנדומטריומות עשויות לפגוע ברזרבה השחלתית, אך השפעת אנדו׳ על איכות הביציות אינה ברורה וחד משמעית.
ישנם פרוטוקולים שיכולים להשפיע על איכות הביציות (לטוב ולרע) - לרופא שלי יש ניסיון טוב עם אלונבה לשיפור איכות הביציות (אגב, אצלי זה עבד). אחד הפרופסורים בתחום טיפולי הפריון טוען שלבעלות אנדו׳ עדיף פרוטוקול ללא צטרוטייד כי הוא פוגע באיכות הביציות.

למעלה