- מישהי החליטה להפסיק עם הגלולות?!

- מישהי החליטה להפסיק עם הגלולות?!

שלום לכן,

בקרוב בת 40, אמא ל-3 (כולם IVF) אנדומטריוזיס דרגה 4 מאובחן מאז שאני בת 26, עברתי את התופת הרגילה (ניתוחים, הריונות מחוץ לרחם, שיזורי שחלה ועוד..).
לוקחת גלולות ברצף, כשהגלולות היחידות שעוצרות את הדימומים הם יסמין.
רוצה להפסיק עם הגלולות - כל המחקרים המפחידים עשו את שלהם והמיגרנות הקשות שנהיו לי - מרגישה שמספיק.

האם מישהי שיש לה אנדו' קשה, ניסתה להפסיק גלולות? אולי בליווי דיקור? רפלקסולוגיה? מישהי שמעה על מור אפריאט?

מתה מפחד לחוות שוב את הכאב הנוראי של המחזור, אבל אני בתהליך של גמילה של לא להכניס לגופי כל דבר כימי (תובנות גיל 40
)

תודה רבה,
שירן

לואי84

New member
עם אנדו' דרגה 4

אני במקומך לא הייתי לוקחת סיכון. אבל מה שכן, כדאי לך אולי לחשוב על סוג אחר של דיכוי כמו התקן מירנה למשל. תתייעצי עם הרופא.
רפוה משלימה- רק בנוסף ולא במקום. יכולה לפעמים להקל על כאבים אבל היא לא מונעת את התפשטות האנדו' והנזקים שעלולים להגרם עם כל מחזור.

liats80

New member
שמעתי עליה

כי היא יצרה קשר עם העמותה.
מעבר לזה אני לא מכירה והאמת שברגע שמדברים על טיפול באנדו ברפואה משלימה אני מפתחת אנטי.
אני מאמינה שבעזרת תזונה נכונה ואולי גם רפואה משלימה אפשר למנוע היווצרות של מוקדים חדשים, אפשר אולי להשפיע על ההורמונים ועל ההפרשות הדמיות של מוקדי האנדו. אבל - אי אפשר לדעתי להשפיע על הדבקויות קיימות וגם יש גבול כמה אפשר להשפיע על מוקדים קיימים.
זו דעתי.
לי אסור לקחת גלולות. ניסיתי שינוי תזונתי ובזמן הטיפולים (פוריות) עשיתי גם דיקור. אני בעד תזונה נכונה לאנדו ובהחלט הרגשתי את ההשפעות החיוביות של תזונה כזו. לדיקור לא התחברתי למרות שנראה לי שכן היתה לו השפעה חיובית (אני פשוט לא אוהבת מחטים וזה היה עבורי סבל).
כרגע אני עם התקן מירנה. הפרשת הפרוגסטרון מתבצעת ברחם עצמה וכן אין את ההשפעה הכוללת של ההורמונים על כל הגוף. לדעתי שווה לנסות, בעיקר אם את לא מתכננת הריון נוסף - תתייעצי עם הרופא שלך.
תרגישי טוב!
ליאת.

סלסה מ

New member
גלולות

שלום שירן,

גם אני בדרגה 4, בת 35 ומאובחנת מזה 7 שנים.
אחרי הלידה השנייה החלטתי שאני לא מוכנה לקחת יותר גלולות.
מבחינת חלק מהרופאים שלי האנדו בנסיגה, מבחינת סוריאנו אני משוגעת על כל הראש.
אני מרגישה אותו בהתקדמות איטית מאוד.
אני מאוד מבולבלת ובכל מחזור וביוץ אני מחליטה שזהו, הגיע הזמן לגלולות ובשאר החודש הכל בסדר.
אין ספק ששינוי תזונה מאוד עוזר, גם אני לא מאמינה גדולה של דיקורים וכו'.

ביום ה' יש לי תור למרפאת אנדו' בהלל יפה ואני מקווה שיעשו לי סדר בבלגאן (או שיגדירו אותי כמשוגעת...)

חגית

למעלה