אממ...
מקווה שזה נחשב לפאדיחה ספורטיבית. רכיבה על סוסים זה ספורט, לא?
וסליחה על האורך..
לפני עשור בערך ביליתי חצי שנה בפלורידה בחוות סוסי מרוץ. כל בוקר אני והרוכבת השניה הוצאנו את הסוסים, זוגות זוגות, לאימון בוקר במסלול אימונים שנמצא בחווה שכנה.
רוב הסוסים היו נחמדים ובדרך כלל האימונים עברו בשלום אבל סוסי מרוץ באופן כללי ידועים באופי המחורבן שלהם ולא חסרו מקרי נפילות.
מקרה אחד נחקק בזכרוני במיוחד - הוצאנו שתי סייחות צעירות לאימון. הבעלים של אחת הסייחות בא לראות את האימון, וחוקי מרפי קובעים שכשהבעלים באים, הסוסים יתנהגו הכי גרוע שאפשר.
הסייחה המדוברת לא איכזבה ו- 200 מטר לתוך הריצה התחילה להשתולל וזרקה את הרוכבת שלה. הסייחה השניה (עליה אני רכבתי) נבהלה מאוד והתחילה גם להשתלל, ומהר מאוד התהפכה אחורה, עלי ובעיקר על הגדר של המסלול (שבנויה למקרים כאלה - היא פשוט מתפרקת כדי למנוע פציעות)
עוד לא התגברתי על הפאדיחה מהנזק למסלול והתברר ששתי הסייחות לקחו את העניין ברצינות ופצחו יחד בריצה סוערת בשטח. הן היו כל כך בלחץ שהן המשיכו לרוץ למרות שכל כמה מאות מטרים חסמה את הדרך גדרת עץ נוספת, ופשוט רצו *דרך* הגדרות, שוברות אותן זו אחרי זו ומאחדות את עדרי הסוסים השונים שגרו בכל גדרה כזאת.
כל זה, אני מזכירה, בכלל לא בחווה שעבדתי בה אלא אצל השכנים.... לא ידעתי איפה לקבור את עצמי
עד היום אני מרגישה קצת רע כל פעם שהזכרון עולה...