אז ככה.... (ואגב - צריך גם שהאופר תבחר אותך)
יש אתר של חברת האופריות ובו מאגר של או-פריות לתאריכים שאת רוצה. יש כמה אתרים. למשל זה אחד מהם:
https://www.aupairinamerica.com
לכל אחת יש דף מועמדת ממנו אפשר ללמוד דברים כמו גיל, הרקע שלה ולראות סרטון וידאו של 2 דקות בערך שהיא מכינה על עצמה. אפשר שם גם לקרוא כל מיני נתונים כמו כמה זמן יש לה רשיון, 2 מכתבי המלצה והתרשמויות של מי שראיינ/ה אותה.
הן בגילאי 19-26. אנחנו בד"כ משתדלים לבחור בת 23 ומעלה בתקווה לקצת יותר בגרות. אצלנו גם מישהו בבית מעדיף לא או-פר גרמניה. מה שפוסל איזה 3/4 מהמועמדות כי הכי הרבה אופריות הם מגרמניה
אז אחרי כל זה לא נשארות כל כך הרבה
מסתכלים בסרטון וידאו, ואם מצליחים להבין בערך חצי ממה שהן אומרות והן עושות רושם סביר אז קובעים איתן ראיון/פגישה בסקייפ ואז מדברים איתן. אין כללים לבחור... מנסים ללכת לפי תחושת בטן.
אני מכירה אנשים שיש להם כל מיני כללים. יש לי למשל קולגה לשעבר שפוסלת אופריות שהן בנות להורים גרושים. בהיותי בת להורים גרושים בעצמי, זה נראה לי לא רק קשקוש אלא גם דיעה קדומה/גזענות
הבעיה הגדולה היא שהרבה פעמים הן לא רוצות אותנו.... בעיקר לדעתי כי יש לנו 3 ילדות. ובאותה משכורת אפשר לקבל ילד/ה אחת בת 14 - יותר קל.... או אפילו 2 ילדים זה יותר קל מ-3. וחוץ מזה אולי זה גם עניין של כימיה. ישראליות - המעט שיש - בעיקרון לא רוצות אותנו כי הן רוצות לדבר רק אנגלית, ואת זה אני מבינה... פעם היתה לנו ישראלית בפוקס, אבל רק אחת.
הן גם מתראיינות במקביל עם הרבה משפחות אז לפעמים משקיעים במישהי כמה שעות רק כדי לשמוע ממנה שהיא בחרה משפחה אחרת.
בשנה שעברה זה היה נורא - לא הצלחנו למצוא אף אחת שרצתה אותנו. אז בסוף לקחנו את היחידה שהסכימה למרות שהיתה לנו תחושת בטן שהיא "נעל". לפי דבריה היא היתה קוסמטיקאית בהכשרתה, אז קיוינו שאולי לפחות היא תעשה שמח לילדות עם איזה לק/מניקור או מסיכת פנים או משהו כזה (לא באופן קבוע אבל בשביל הכיף)
היא נתגלתה כלא רק "נעל" אלא גם נכה רגשית ולא עשתה איתן כלום כל השנה.
למה לא החלפנו? כי זה ניג'וס וקשה לאמן מישהי חדשה, וכי בחודשי החורף יש מעט מאוד היצע של אופריות חלופיות. וגם קצת ריחמנו עליה כי זה אומר שהיא צריכה למצוא משפחה אחרת תוך שבועיים או לעוף הביתה. ועד שהן כבר עוברות טסט זה ניגו'ס ענק - אז להחליף עוד פעם...
בסוף חתכנו איתה 6 שבועות לפני הסוף. היא מצאה משפחה חלופית במדינה אחרת שהיו לה שלישיית בנים בני 15. ביקשנו שתשלח לנו חזרה את כרטיס הסים של הטלפון הנייד ואפילו את זה היא לא היתה מסוגלת לעשות (כבר אמרתי שהיא נעל?)
השנה היה לנו הרבה יותר מזל, ומישהו שהיינו מעוניינים בה רצתה אותנו חזרה. היא אוהבת מאוד חיות (סטודנטית לוטרינריה) אז כנראה שהתאים לה הספארי שלנו. בינתיים
יצאה לי מגילת אסתר/אופר