signal to noise-Silvia Moreno-Garcia
הספר מתרחש לסירוגין בשתי נקודות זמן במקסיקו.
ב2009, מצ'ה (מקווה שככה הוגים את שמה. קיצור של מרסדס) חוזרת הביתה להלוויתו של אביה, אותו לא ראתה 20 שנה. בביתה היא פוגשת בחבר הילדות שלה, סבסטיאן, ונאלצת להתמודד עם זכרונות לא נעימים מעברה.
ב1988, מצ'ה, סבסטיאן ודניאלה הם שלושה נערים דחויים בני 15. כשמצ'ה, בעלת האובססיה הקלה למוזיקה, מגלה שהם יכולים לבצע קסמים בעזרת מוזיקה, זה פותח עבורם פתח לשיפור החיים שלהם...(טאם טאם טאאאאאם)
אתחיל בסוף: אהבתי את הספר הזה מאד מאד! הוא כתוב בסגנון קולח מאד ונהניתי מכל רגע. מצ'ה היא דמות מאד מתסכלת (שעל ידי אנשים אחרים היתה מוגדרת כunlikable. אני חיבבתי אותה, למרות שרציתי להרביץ לה לפעמים), אבל , גם בזכות העובדה הזו, היא וכל הדמויות האחרות הרגישו אמיתיות, ובספר מהסוג הזה, זה אחד האלמנטים החשובים ביותר, לדעתי.
מתיאור הספר, ציפיתי למשהו שמעוגן מאד במציאות ושהכישוף בו הוא לא חלק משמעותי מהעלילה. למרות שגיליתי שהכישוף הוא כן חלק מרכזי ותופס נתח גדול יותר משציפיתי, ההרגשה הכללית היתה שמדובר יותר בסיפור התבגרות וחניכה מאשר ב"פנטזיה".
בתור מישהי שכן אוהבת פנטזיה (מן הסתם...) הייתי שמחה אם הכישוף היה תפור לעלילה באופן מהודק יותר. סבתא של מצ'ה גרה איתם והיא הכתובת של מצ'ה בענייני כישוף, ומדי פעם הסבתא, דולורס, מתחילה איזשהו סיפור על כשפים שנשמע מעניין, אבל מתפוגג לתוך העלילה מבלי להיות מסופר עד הסוף. זו אולי הביקורת היחידה שלי-הייתי שמחה אם האלמנטים של ה"מיתולוגיה" והפנטזיה היו זוכים ליותר יחס.
אז בקיצור-ספר מצוין לדעתי ושווה קריאה.
כרגע אני מתלבטת מה לקרוא. שקלתי להתחיל את city of stairs, אבל מביקורות שראיתי עליו אני חוששת שהוא יהיה מורכב וכבד מדי בשבילי כרגע. אין לי הרבה זמן ואני חושבת שאני מעדיפה משהו קליל יותר (אז בינתיים אני לא קוראת כלום
)...