מפעוטה לילדה

מפעוטה לילדה

אז זהו, אחרי החגים התחיל באופן רשמי היום.
הקטנה שלי התחילה השנה גן עיריה - טרום חובה.
אני זוכרת שכשאחותה הגדולה עברה מגן פרטי לגן עיריה,
פתאום מהר מאוד היא נעשתה "ילדה".
ממש אפשר היה לראות את הקפיצה הזו.

וכעת הקטנה שלי נכנסה לטרום חובה.
אפילו באותו הגן.
לפי מה שנראה, לא יאומצו להן עוד אחים או אחיות.
כך שהיא ממש הקטנה שלי.
ואני יודעת שבאיזשהו מקום קצת קשה לי 'לשחרר' את הקטנות שלה...
והיא עוד כזו רכה... עדיין יש לה קווי מיתאר של קטנטנים - הבטן העגלגלה... היא עדיין ישנה עם הרגליים מקופלות מתחת לבטן, עם הטוסיק למעלה, כמו שתינוקות ישנים. עדיין זקוקה לשנת צהריים.
וכייף לי שאני עדיין יכולה להחזיק אותה על הידיים, ולהסניף אותה ולקווצ'ץ' אותה בחיבוקים כמו שעושים לקטנטנים.

אבל זהו, היא כבר מתחילה לחזור מהגן עם "דיבורים של גדולים", ולומדת לעשות כל מיני דברים שבעבר לא עשתה באופן עצמאי [למרות שיחסית היא ילדה מאוד עצמאית]. ונכון שתמיד אני אומרת לשתיהן שהן כבר ילדות גדולות, אבל מזכירה להן [כמו שלי מזכירים] שתמיד תמיד בלי קשר לגיל שלהן הן יהיו הקטנות של אמא.

היי, רגע, למה מתנגן ברקע:
"תהיי קטנה מאומה לא יפגע בך.
סיכת פרפר קשורה בשערך.
תהיי קטנה מאומה לא יברח לך.
אני אהיה גדולה גם בשבילך" ?

פסיפלורה

את מ א ד מקסימה!
את יודעת,אני תמיד חושבת שבמשפחות ברוכות ילדים,כשיש עוד ילד ועוד אחד ועוד אחד.......זה קורה כשאמא מרגישה שהקטן כבר החליק לה מהידיים ובא לה שוב לקווצ'ץ' ילדון בחיבוקים....ושוב...ושוב...ושוב....
המון בהצלחה בגן!

liאת1

New member
מרגש נוגע ללב

ונכון כל כך.
גם הקטן שלי נכנס השנה לגן טרום טרום חובה ("טום טום" בלשונו). הוא בן שלוש וקצת והופך מול העיניים לילדון קטן
כבר לא פעוט ולא תינוק כמו שהיה כשהגיע
בנוסף על היותו היחידי שלי (וכך גם ישאר) עולה לי כמה מעט מהתינוקות שלו - הייתה יחד איתי. חלק משמעותי שלה, היה שם. שמחה שעוד הספקתי קצת וקשה לשחרר גם על הרקע הזה.

נתנאלה2

New member
מקסים
ומרגש, לפעמים אני מביטה בקטן

שלי ולפתע הידיעה שכבר אינו קטן בועטת בי במרכז
הרחם והלב,
קשה לשחרר, אבל למדתי שיש המון כיף ןקסם גם לנו וגם להם בלהיות גדולים,
תראי איזה כנפיים יפות הם מצמחים,
ובמעופם הקצר, האושר שלהם אין סופי והגאווה העצמית עצומה,
ולנו יש לפתע מרחב ענקי של עצמאות וזמן חופשי,
ואיך אמרת?
צמיד הם יהיו הקטנים של אמא.

נוני 75

New member
פסיפלורה ריגשת מאוד

האפרוח שלי שנה שנייה בגן פרטי כך שהוא עדיין מצד אחד תינוקי שלי מצד שני הוא בין הגדולים שם (עדיין לא בן שלוש... ) ואני נהנית גם מגדילתו והתפתחות השפה מהעצמאות שלו (שלפעמים גם מטריפה אותי...)
אהבתי את מה שכתבה נתנאלה על הקסם בהיותם גדולים ואני סקרנית לראות אילו כנפיים יצמיח ולאיזה גברבר יהפוך

הצביטה היחידה שיש לי כפי שכתבה ליאתי שבקושי היה לנו זמן "תינוקות"... אנחנו הרי מקבלים אותם כשהם כבר די גדולים... אבל אני משתדלת (וזה הרבה עבודה עצמית) לא לחשוב על מה שלא היה אלא על מה שיש ומה שעוד מחכה .

נתנאלה2

New member
נוני וליאתי, חייבת לשתף, כאחת שזכתה לגדל

תינוקות מיום היוולדם, אחד הדברים הקשים מבחינתי , באימוץ, היה
להפסיד את כל התקופה הראשונה של ההתפתחות,
החיוך הראשון, הזחילה .
אבל בל נשכח שעם אלו יש גם את תקופת הבכי, ההתעוררות בלילה, שיניים ועוד ועוד
כן אני יודעת שכולנו היינו מקבלות גם את אלו בשמחה,
ובכל זאת.
כשמביטים במרחק של שנים, כשהילד כבר גדול,
הפסדנו שנה וחצי של הילד, אבל הרווחנו את כל החיים יחד.
ובאמת שיש למה לחכות ולצפות......

liאת1

New member
זוכרת כמה התכווצתי כשאמרו לי

בלי יותר מידי מחשבה "איזה כיף לך שהוא לא קם בלילה" והערות באותו סגנון
כי מה שעבר לי בראש הוא תנאי החיים שם, בלי דמות מטפלת קבועה או חום של בית
שנה ועשרה חודשים (הזמן שחיי בלעדי) הם דיי הרבה מזמן החיים של בן שלוש
יותר משעצוב לי על מה שאני הפסדתי - עצוב לי על מה הוא הפסיד

נוני 75

New member
ליאתי גם אני קיבלתי תגובות כאלה

חסכת לעצמך את תקופת הגזים, השיניים , את מקבלת גיל מעולה שנה ורבע -אז עניתי לאנשים בציניות שזו הסיבה שאימצתי ואם זה היה תלוי בי הייתי מאמצת לוחם וחוסכת גם גמילה מטיטולים כיתה א חוגים יקרים

ועד היום כואב כמה הפסיד הילד שלי. ואי אפשר להחזיר. אני משווה לפעמים לאחיין שלי, שנולד כשהאפרוח הגיע ,כלומר הם באותו "גיל" מבחינת הזמן שלהם בבית , וזה לופת, כל רגע שמתרגשים שהנה הוא זוחל, והנה הוא יודע להגיד אבא וזה חתיכת חיים שנה וחצי

והכי חשוב -אני שמחה שאת ואני וכל מי שמאמץ, נותן להם עד כמה שאפשר את מה שהפסידו ועוד יותר. והאפרוח שלך מדהים ואני שמחה שהוא מצא בית אוהב.

חיבוקקקקק

זמן תינוקוּת

אהבתי את ההגדרה שלך, ואני מאוד מזדהה איתה. זה שיקול מאוד חשוב שמנחה אותי. שתי הבנות שלי ישנו במיטת תינוק עד גיל די מאוחר יחסית [היא קצת יותר גדולה מהסטנדרט. הגדולה אמנם נגמלה בלי בעיה בגיל 2.5, אבל הקטנה משכה את זה עוד ולגמרי זרמתי איתה. הקטנה גם המשיכה עם מטרנה עד אחרי גיל 3, ואח"כ עוד די הרבה זמן עם הבקבוק, וגם עם זה לא הייתה לי בעיה. עד היום היא לפעמים מבקשת בקבוק. רק שהיום שמים בו מים או תה.. ממש היום היא ביקשה ממני תה ואמרתי לה "בכוס, כן?" אז היא עונה לי - כאילו היא קוראת איתנו את השרשור כאן בפורום - "לא, בבקבוק, כי אני תינוק קטן". כמובן שהיא קיבלה את הבקבוק. לזכותה ייאמר שהיא יודעת איך בדיוק להפעיל את אמא...

אבל יש עוד חלק במשוואה הזו. להם לא היה מספיק זמן תינוקות, אבל גם לנו לא היה מספיק זמן הורות לתינוקות... וגם לנו יש הצורך הזה לתת, לעטוף, לחבק ולערסל. וזה בטח מתחבר למשפט הקלאסי [שרק חבל שהוא לא מתאים כלשונו] שאולי לפעמים הפרה רוצה להיניק יותר משהעגל רוצה לינוק

נוני 75

New member
,תודה פסיפלורה:)

זמן התינוקות מנחה גם אותי, האפרוח אוטוטו בן שלוש, עדיין יש במיטת תינוק, והתחלנו גמילה לא מזמן, מצד אחד הוא גבר גבר, שם לב כשנעלתי נעל חדשה, פעם אחת עצמתי עיניים על הספה והוא שאל -אמא מה קרה? את רוצה חיבוק?

ואני נותנת לו להיות גבר כשהוא רוצה לעשות הכול לבד (וזה גם עניין שקשור למחלקת עצמאות ומתיחת גבולות

ולהיות תינוקי. להתערסל בגופי ובליבי.

liאת1

New member
דומה מאוד אצלינו

האפרוח בן שלוש וקצת, נגמל מחיתול רק לאחרונה בתהליך די איטי והדרגתי. ישן במיטת תינוק, אמנם יחסית גדולה אך מתחילה להיות קטנה עליו בכל זאת....
כשהגיע אלי גיליתי שהוא לא יודע לשתות מבקבוק, אבל דייסת מטרנה הוא עוד שתה בערך שנה מכוס סגורה לפני השנה וזה נגמר מעצמו כשכבר לא רצה
בסך קצת סממני תינוקות שעוד נותרו

China8

New member
מקסים

השחרור אכן קשה מאד והקצב בו הם גדלים גם כן!
מאחלת לקטנה המון בהצלחה בגן טרום החובה ולאמא שלה.

למעלה