בישולים לחג שני וסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לחג שני וסופ"ש


עוד רבעו"ש של חג וסופשבוע רוויי ארוחות ומשפחה... אבל זה האחרון לזמן הקרוב, מבטיחה!

מארחים? מתארחים? מבשלים? סתם אוכלים?
שתפו במה!
 
מתארחת ! אצל אחי, אז מובטח אוכל טעים וטבעוני

אני רק מביאה עוגה, בעצם עוגות, שמרים: אחת במלית תפוחי עץ מקורמלים ואחת במלית ממרח לוטוס+ קינמון וסוכר
 

גםאני5

New member
טעים וביתי. מזכיר לי את עוגת ה"שושנים" של אמא שלי

לא מצליחה להכין רוטב וניל פרווה למילוי. תפוחים זו בהחלט אופציה מצויינת. מה המתכון?
 
מלית תפוחים: תפוחים קלופים

קצוצים לקוביות. על כל תפוח, כף סוכר חום ומעט קינמון וציפורן + גרידת לימון וכף מיץ לימון. אני משהה את הכול כחצי שעה, ואז סוחטת.
אפשר גם לקרמל את התפוחים במחבת אבל זה הרבה עבודה ואז צריך לקרר
אני מרדדת בצק, מורחת עליו שכבה דקיקה של רסק תפוחי עץ לא ממותק, מלית, מגלגלת, חותכת.
למלית קקאו או קינמון, אני מורחת את הבצק המרודד בממרח לוטוס ואז מפזרת קקאו או קינמון וסוכר
 
ארוחת חג טבעונית אצל אחי הקטן

איזה שפע, ואיזה טעמים.... מרק ירקות עם גריסים ואפונה, לחוח + לחם בוכרי, טחינה, סלט סלק, מטבוחה, סלט חצילים, סלט ירקות, סחוג תוצרת בית (בעצם הכול תוצרת בית!), אורז, קוביות תפא בתנור ושוס השוסים: סיר של ירקות ממולאים, מהמם: גזר, פלפלים, בצל, סלק, קישואים.... ממולאים באורז עם צנוברין וירקות, עם קינמון וראס אל חנות. נימוחים ונפלאים. את התמונה הוא צילם בתחילת הבישול.

 

RSPA

New member
מרשים ביותר !

איך מכסים את הסיר כשהם בולטים ככה מעל דפנותיו...?
 

Gidi Shemer

New member
מקסים!

גם שם המשפחה שלו הוא ״האחרת״ או שזה השם שלך מהנישואין?
 
אצלנו

קוסקוס עם פטרוזיליה ורימונים ברוטב מתוק.
מרק עדשים.

יאללה פשטות קצת. אחרי כל החגים האלה...
 

taltala013

New member
ואצלנו לטבעונית שבנו

קינואה אדומה + שעועית ירוקה עדינה (קפואה) + סלט ירוק
לקניבל שבנו הוא מכין קובה שיפטה. הוא כן יטעם מהקינואה לפחות לניסיון. והוא גם יהנה מהסלט.
 
בסוף היו על הבישול עוד אנשים אז נוספו

סלט הכל עם גזר, קינואה, קוסקוס, חמוציות, קישואים, רימונים, פטרוזיליה, חסה, טופו מוקפץ, ובטח שכחתי עוד.
סלט רוקט
סלט סלק
מרק כתום מוקרם בחלב קוקוס.
 

ladybug6

New member
כאן אין חגיגות מיוחדות, בינתיים רק

מרק ירקות עם בצקיות, ותבשיל קדירה שלא הספקתי להכין עדיין אבל אכין מחר - אזוקי עם תפו"א, גזרים ופטריות.
והאמת היא שבטעות גם אני וגם הבנזוג עשינו קניות בו זמנית, שנינו ע"פ אותה רשימה כך שהן יצאו זהות.. נתקענו כתוצאה מזה עם כמות היסטרית של רימונים, תפוחי אדמה, גזרים, חסה, עגבניות ובצל
מזל שאלה ירקות שקל לחסל בכמות גדולה..
 

ladybug6

New member
אז זהו, שבסוף היא לא קרתה

אבל אם היתה קורית, זה בטח היה קורה בערך ככה -
מטגנת המון בצל בכמות נדיבה של שמן עד שהוא מזהיב, מוסיפה הרבה שיני שום שלמות, חתיכות גסות יחסית של תפו"א וגזרים, מוסיפה פנימה ביחד עם אזוקי שעבר השריה של 12-24 שעות. מוסיפה מים לכיסוי פלוס עוד קצת, ומערבבת בצד קצת מים עם תערובת תבלינים לפי הטעם (פפריקה, מלח פלפל, סילאן, אפשר עלה דפנה או שניים) ומערבבת פנימה. מבשלת כשעה ברתיחה עדינה ואז מעבירה לתנור לאיזה שעתיים נוספות על חום בינוני (ובודקת תוך כדי השלבים איך הכל מתקדם..).
&nbsp
אבל כאמור, לא הספקתי להכין מה שרציתי, ולכן האזוקי המושרית עברה להקפאה ותופשר להמשך טיפול ביום אחר...
 

שרונה164

New member
תודה! ואגב הכנתי את הניוקי

לפי המתכון שלך: פטריות, עגבניות ושמנת צמחית ועוד כל מיני - ויצא ממש ממש טעים!!
 

יוספה 51

New member
אז בסוף עשינו אחלה ארוחה 'על ה ליידי באג'-

פאי רועים - יצא מעולה לגמרי, וקציצות מטחון מהטבע (עם האורז והעדשים הכתומות) זה בגזרת הליידי. חוץ מזה דפי אורז מלאי כל טוב טרי של ירקות ו- ספגטי סלק עם צנוברים ואגוזי מלך. מצוין. ארוחה נעימה למשפחה המצומצמצה סוף סוף, איזה כיף.
 

Gidi Shemer

New member
רגע, רגע, רגע!!!!

את זה אני חייב להבין.

עשית ארוחה על פי ליידיבאג והיו שם דפי אורז ממולאים?
 
למעלה