בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש

יש תכניות לסופ"ש רגוע אחרי שגעת החג והלביבות?

היו לי תכניות יפות להכין אורז בסיר בישול אטי

כלומר לנסות סוג של אורז פרסי, עם שכבה של תפ"א למטה. עד הרגע פשוט שכחתי מזה (התכוונתי לנסות היום כדי לא להיתקע בערב שבת אם זה לא מוצלח).
אז אולי אלך על "פאי גינה" שתמיד שמחים לאכול אצלי. מאז שיש לי סיר לחץ, הכנת מחית התפ"א ממש קלה.
צ'יפס קולרבי בתנור.
סלט פלפלים, גזר וסלרי.
משהו עם סלק. כל הדיבורים על קובה עשו לי חשק לקובה... נראה מה ייצא מזה.
גיליתי לא מעט מרקים במקפיא, אולי אלך על אופציית ההפשרה.
חלות. ועוגת תפוזים עם פרג שהכנתי הבוקר לפי מתכון ב TLVegan .

ולמי ששאלה על סיר הלחץ והמחית:

אני מאדה את התפ"א החתוכים בסיר הלחץ על שושנה במשך כרבע שעה-עשרים דקות, ואז נפטרת מהמים ומועכת בתוך הסיר: מכיוון שהוא מעוגל בקרקעית, מאד קל לעבוד עם הממעך. ממליצה!

RSPA

New member
הכנתי בורגרוני אוקרה

זוכרים שכשהכנתי את היוגורט עשיתי זאת מחל"ס שהכנתי לבדי. אז מהאוקרה שנשארה לי הכנתי בהליך מאוד קל ונוח בורגרונים קטנים וטעימים. נעזרתי במתכון הזה >> [URL]http://video.about.com/vegetarian/Homemade-Veggie-Burgers.htm[/URL] (לתשומת לב שיש אי התאמה כלשהי בין הסרטון לבין המתכון הכתוב. נצמדתי לסרטון).
בתמונה המצורפת מופיע מה שיצא לי.

חוץ מזה, גם אני התמודדתי עם "מתקפת" הסלק העונתית בשווקים ושילבתי אותו הן במרק ירקות והן בתבשיל שכלל גם כרוב וגזר.
בתכנון עוד, פלאפל מלוביה ואצבעות בטטה בתנור.

אגב, תנור:
א. חזרתי בינתיים לתקופת הטוסטר-אובן.
ב. יש סיכוי שאולי יצליחו לסדר לי את התנור הנוכחי שלי ולא אזדקק לחדש. הענין בבדיקה.

במסגרת תוכניתנו הכיני המקרר לארגז השבועי

קצצתי צרור גדול של כוסברה, חצי חסה עגולה, כך וכך ענפי אזוב והכנסתי לאפיה עם אורז בר אורז מלא עגול וחמוציות , הרבה קארי מדרס .
כ-30 פטריות שמפניון קשיחות ונהדרות למרחשת עם בצל , בצל ירוק קצוץ, עלי תרד בר ,שומר אחד קצוץ קטנטן.שום אחרי שהתכווצו די. והריח בחינם...
בצל, שעועית ירוקה חתוכה למקטעים קצרים, פרוסות גזר,ושורש כורכום מגורר. מלח גס. פלפל שחור. כף זרעי כמון.

הכל מתבשל.
פודינג תפוזים מהמם מתפוזים עזי טעם עם מעט מי זוהר וחיזוק מיצלימון. במקרר. כשתפוזים בעלי ארומה וטעם אמיתי- אין עליהם

ךמחר? אין לי שמץ, הארגז מגיע היום עקב החנוכה, לפיכך אין לי מושג מה יגיע בו.

RSPA

New member
תמונה מקסימה.

לרגע נראה היה שאלה תותים מלאכותיים מפלסטיק...

ladybug6

New member
אני מכינה

מוקפץ עם טופו, אטריות וירקות מוקפצים
תפו"א בתנור עם בטטות ושום
סלט סלק עם כוסברה קצוצה ואגוזי מלך
וזה הכל.
אמא של הבנזוג תכין עוד דברים...
&nbsp

ימימה

New member
בדיוק בחיפוש רעיונות, מה שיש כרגע זה:

מרק פטריות וערמונים
תפוחי אדמה קטנים בתנור
כרובית בבלילת חומוס מטוגנת במחבת
כנראה יהיו גם סלט או שניים
יש אורז מוכן מאתמול, אבל אצלי לא אוכלים אותו "יבש", אז אם אני רוצה שיגעו בו אני צריכה איזה תבשיל בשבילו... אולי יהיו קציצות משהו ברוטב משהו שירטיבו אותו

הכנתי

קיצ'רי
קציצות עדשים כתומות
סלט בניחוח מזרח רחוק
&nbsp
זהו... היינו אתמול אצל חברים אז אין ממש בישולים כבדים

מרק קרם גזר וסלק

עם אפונה ירוקה עדינה- יאם!
5-6 גזרים מקולפים חתוכים גדול, סלק אחד בינוני גדול מקולף חתוך גדול, בצל גדול כנ"ל, קישור זוקיני אחד גדול או שניים קטנים שטופים חתוכים גדול. 5-6 עלי מרווה טריים, 4-5 גבעולי זעטר עטורי עלים, לכסות במים הכל ולבשל לריכוך הירקות.
להוציא הירקות לבלנדר את העלים זרקתי, מי בישול לשמור, לרסק לממחה חלק. להחזיר לסיר להוסיף פחית אחת חלב/קרם קוקוס, להוסיף מי בישול למידת הסמיכות המבוקשת. להוסיף שקית אפונה עדינה שטופה במסננת מהקרח. להוסיף 4-6 שיני שום מגוררות , שורש כורכום טרי מגורר, כף אגוז מוסקט מגורר- אני מגררת את כולם על הזסטר אפשר להשתמש בקוטש שום ובסכין קיצוץ חד, לאגוז אני מניחה שאפשר אבקה מוכנה- אני מעדיפה שלא. מלח לפי הטעם.
לתת לזה לרתוח יחד. זהו.

יוספה 51

New member
אז היה לנו- את פאי הרועים של הליידי, קוסקוס עם ירקות מאודים

פירה צלוי, סלט שורשים, סלט גזר, סלט ירקות רגיל, חומוס טחינה, מאפה בטטה ובצל מטוגן ולידו מאפה במילוי ברוקולי גבינת טופו ואורגנו, ולקינוח- חגיגה של- עוגת הפירות של גלעד, פנפורטה (יציקת פירות ושוקלד מריר שפורסמה בידיעות היום), ומאפה בצק עלים עם פירות של ליידיבאג . יצאנו מפוצצים אך מותשים.

למעלה