בישולי אמצשבוע - בדיקת ערנות

ladybug6

New member
בישולי אמצשבוע - בדיקת ערנות


החגים נגמרו! חוזרים לשגרה, אומרים תודה שנגמרה עונת המנגלים - כי מסתבר שישראלים מסתפקים בכל תירוץ כדי לשלוף מנגל ולהתחיל לצלות חיות מתות...
חלק מארוחות החג היו לי קשות מהבחינה הזו, כי לא נעים לי לשבת לשולחן עם כ"כ הרבה בשר חיות, אבל צלחתי את החגים בגבורה ושרדתי לספר על זה ולהכין קצת אוכל שפוי יותר.
כמה הברקות וחידושים מהזמן האחרון:
רוטב רוזה מעגבניות שרי ושמנת קשיו (קשיו מושרה טחון עם קצת מים) - יוצא מאוד טעים ויותר בריא משמנת צמחית.
תבשיל עדשים מהמם - זה שהעליתי כאן לפני כמה שבועות, והשבוע סוף סוף העליתי גם לבלוג. המתכון כאן:
http://tivonim-blog.co.il/תבשיל-עדשים-מתובל/
איזה כיף שהתחילה עונת המרקים/תבשילים!
פשטידת בצל ממש טעימה שרקחתי בשבוע שעבר ובקרוב אעלה לבלוג.
הפתעות קטנות ונעימות: בערב החג השני התארחנו אצל אמא של בן הזוג, היינו במתכונת מצומצמת (רק אנחנו והיא) והופתעתי לגלות שהארוחה היתה טבעונית כמעט לגמרי, למעט דבר אחד קטן שהכיל ביצה. זו לא פעם ראשונה שהיא מפתיעה אותי עם ארוחה טבעונית אבל הפעם זה היה בערב חג ובאמת שלא ציפיתי.

השבוע למדנו (אני והבנזוג) באדיבות אמו איך להכין את השרוף של האורז גם עם אורז שישב במקרר - הבנזוג כאילו גילה מחדש איך לדבר - ומאז השרוף של האורז מככב לנו בשולחן כל ערב, לא משנה מה נמצא עליו/לידו/סביבו... אני לא יודעת כמה אנשים שלא מכירים את זה מתחברים לזה, אבל השרוף הזה הוא החלק שהכי רבים עליו בארוחות שישי. אז למי שמעוניין: לוקחים אורז שישב במקרר, מחממים בסיר שכבה דקה של שמן, מוסיפים שכבה של ס"מ אורז פלוס קצת מים שנקווים בין הגרגרים בחלק התחתון. משאירים ללא מכסה על אש גבוהה ונותנים לזה לבעבע ולהתפצפץ ולהרעיש עד שהמים מתאדים ומרגישים שהלמטה התקשה (אפשר להציץ לבדוק שלא נשרף). זה לוקח איזה 10-15 דקות. הופכים על צלחת וזוללים. זה עושה יותר רעש מביסלי


מוזמנים לשתף קצת חוויות מהחג,
ובלי קשר - לשתף במה שמתבשל לכם בימים האלו, פוסט-חגים. קצת השראה לאוכל שפוי ונורמלי לא תזיק
 

ladybug6

New member
בקשר לשרוף של האורז

שכחתי לציין שמומלץ להשתמש באורז שנשטף היטב מעמילן, כי העמילן קצת מפריע ליצור את הפריכות הרצויה (הוא מרכך).
לדעתי זה יעבוד במידה מסוימת גם עם אורז לא שטוף, אבל עם השטוף זה בוודאות יותר מוצלח.
 

יוספה 51

New member
תבשילים אפשריים אמצע שבוע?

לא התאפקתי וקניתי היום: פטריות חומות גדולות, פטריות יער, שעועית סגולה. במקרר יש עדשים כתומות ושחורות שהושרו ולדעתי גם שעועית שחורה שעברה השרייה. יש הצעות מה עושים עם הרעיונות האלו? (מהיר כמובן, לא מאד מתוחכם?)
 

ladybug6

New member
שעועית אדומה?

כי סגולה אנ'לא מכירה


כל אחד מהדברים שתיארת יכול לככב בפני עצמו, שילוב ביניהם זה ככל הנראה איזה סוג של בורגר מעדשים שעועית פטריות ואולי קוואקר טחון ובצל ותבלינים. או משהו כזה.
אפשר גם תבשיל שעועית בסגנון שתיארתי בהודעה המקורית, מהעדשים הכתומות והשחורות.
מאחת מהשעועיות אפשר אולי להכין ממרח.
שעועית אדומה היא אחת האהובות עלי - במיוחד כשהיא שוחה ברוטב אדום עם עגבניות ואפשר גם קצת גזר, ומונחת על גבי אורז או קוסקוס או פסטה.
אפשר גם לבשל אותה ולתבל במיץ לימון, הרבה כוסברה טריה, מלח וקצת שמן, ולאכול כסלט.
מהפטריות אפשר להכין מרק, אפשר רוטב לפסטה עם קצת שמנת אלפרו, אפשר ריזוטו פטריות (צריך בשביל זה אורז עגול וציר ירקות), אפשר לצלות אותן במחבת עם מרינדה ביחד עם בצל ירוק ..
 

יוספה 51

New member
שעועית סגולה חיה, (הכנסתי לסלט מוקפץ ורגיל)

והרעיון של הבורגר מעניין מאד. אנסה מחר בבוקר, היום כבר התעייפתי. תודה. וגם את הפטריות במחבת אבדוק ואדווח. נשמע טעים.
 

le ad2

New member
עוגת פרג טבעונית ושאר ירקות

1. טיבענתי מתכון לאוזני המן של הילה קריב מהספר "ביסים" והפכתי אותו לעוגת פרג טעימה ביותר. מוזמנים לבלוג הטבעוני החדש שלי לקבל מתכון מסודר. http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2659982
2. למדתי להכין חלב אגוזי לוז. בינתיים הוא חלב האגוזים שהכי טעים לי (יותר מקשיו ויותר משקדים). מהקשיו הכנתי גבינת שמנת טעימה, שאני לומדת אותה עוד קצת ואחר כך אתן מתכונים. בהמשך מתוכנן גם יוגורט.
3. מרק ירקות עם קצת גריסים.
כל השאר בתכנון. ברגע שיהיו מוכנים, אעדכן.
 

ladybug6

New member
המתכון לפשטידת הבצל הטבעונית


המתכון המלא עם עוד תמונות והסברים יותר מפורטים כאן:
http://tivonim-blog.co.il/פשטידת-בצל-טבעונית/

ובקצרה:

5 בצלים בינוניים
1 שן שום כתושה
1/2 כוס קשיו לא קלוי, מושרה במים כשעתיים-שלוש*
3/4 כוס קמח (עדיף לבן, או חצי לבן וחצי מלא)
1 כפית אבקת אפייה
4 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כוס מים
1/3 כוס שמן
1 כפית שמרי בירה (אופציונלי)
חופן עלי טימין טריים
כף מלח שטוחה (או לפי הטעם)
קצת פלפל לבן
טיפונת אגוז מוסקט
* הכוונה ל-1/2 כוס לפני השריה

את הבצל קוצצים ומטגנים עם שמן על אש גבוהה טיגון ממושך עד שהוא מזהיב ומתחיל להתקרמל. בסיום הטיגון נותנים לו קצת להתקרר.
את הקשיו טוחנים בבלנדר עם כוס מים. בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים. כשהבצל מוכן והתקרר קצת וממתין בצד, מוסיפים לקערת היבשים את הקשיו הטחון ואת השמן ומערבבים היטב לקבלת עיסת בצק אחידה וצמיגית. לעיסה הזו מוסיפים את הבצל ומערבבים. שופכים לתבנית משומנת ואופים בין 30 ל-45 דקות על 180 מעלות.
לאחר האפייה מצננים ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות לפחות.
 

RSPA

New member
נראה מצוין. ינוסה בקרוב.


אני חוכך בדעתי למה לא להוסיף לרכיבים גם כפית שמרים יבשים. זה עשוי לתרום לטעמים "ולנפח" קצת את הגלוטן שבקמח.
בכלל, המתכון הזה מזכיר לי לחם בצל (כמובן עם עוד מרכיבים בטקסטורה ובטעם כפי שהוספת) רק שהוא שטוח בתבנית מהסוג שהשתמשת בו.
הגיגים, סתם.
המתכון שלך באמת קורץ לי.
 

ladybug6

New member
יש אבקת אפייה שקצת

מאווררת את העיסה.
אין לי מושג מה שמרים יעשו, רק קח בחשבון שיש המון בצל מטוגן בעיסה, הרבה הרבה יותר מבלחם ביחס לבצק, אז זה בכל מקרה נשאר לח ונימוח אחרי אפייה ולא אוורירי כמו לחם
 

RSPA

New member
השמרים עוזרים לפתח את רשת הגלוטן מהקמח

ובכך עוזרים לייצב ולמצק את העיסה.
אני משתמש בהם כאשר למשל אני מכין קוגלע דמוי קישקע לחמין ומעשיר בהם את העיסה שגם כוללת תפוחי אדמה בצל וקמח. ברגע שהגלוטן "מתפתח" נוצר גם איוורור טוב לעיסה, נוסף לחוזק שלה הכללי (משהו שיכול להיראות כסותר אחד לשני - אבל, לא).
 

ladybug6

New member
היום לצהריים

יש פסטה ברוטב רוזה (עגבניות שרי ושמנת קשיו),
ירקות מאודים שמצאתי במקפיא, מתובלים בשום טרי, קצת שמן ומלח,
וסלט גזר חי עם תפוזים וקשיו

תכננתי להכין גם קציצות טופו אבל אולי אעשה אותן כבר בערב.
 
למעלה