בישולי אמצשבוע - בדיקת ערנות
החגים נגמרו! חוזרים לשגרה, אומרים תודה שנגמרה עונת המנגלים - כי מסתבר שישראלים מסתפקים בכל תירוץ כדי לשלוף מנגל ולהתחיל לצלות חיות מתות...
חלק מארוחות החג היו לי קשות מהבחינה הזו, כי לא נעים לי לשבת לשולחן עם כ"כ הרבה בשר חיות, אבל צלחתי את החגים בגבורה ושרדתי לספר על זה ולהכין קצת אוכל שפוי יותר.
כמה הברקות וחידושים מהזמן האחרון:
רוטב רוזה מעגבניות שרי ושמנת קשיו (קשיו מושרה טחון עם קצת מים) - יוצא מאוד טעים ויותר בריא משמנת צמחית.
תבשיל עדשים מהמם - זה שהעליתי כאן לפני כמה שבועות, והשבוע סוף סוף העליתי גם לבלוג. המתכון כאן:
http://tivonim-blog.co.il/תבשיל-עדשים-מתובל/
איזה כיף שהתחילה עונת המרקים/תבשילים!
פשטידת בצל ממש טעימה שרקחתי בשבוע שעבר ובקרוב אעלה לבלוג.
הפתעות קטנות ונעימות: בערב החג השני התארחנו אצל אמא של בן הזוג, היינו במתכונת מצומצמת (רק אנחנו והיא) והופתעתי לגלות שהארוחה היתה טבעונית כמעט לגמרי, למעט דבר אחד קטן שהכיל ביצה. זו לא פעם ראשונה שהיא מפתיעה אותי עם ארוחה טבעונית אבל הפעם זה היה בערב חג ובאמת שלא ציפיתי.
השבוע למדנו (אני והבנזוג) באדיבות אמו איך להכין את השרוף של האורז גם עם אורז שישב במקרר - הבנזוג כאילו גילה מחדש איך לדבר - ומאז השרוף של האורז מככב לנו בשולחן כל ערב, לא משנה מה נמצא עליו/לידו/סביבו... אני לא יודעת כמה אנשים שלא מכירים את זה מתחברים לזה, אבל השרוף הזה הוא החלק שהכי רבים עליו בארוחות שישי. אז למי שמעוניין: לוקחים אורז שישב במקרר, מחממים בסיר שכבה דקה של שמן, מוסיפים שכבה של ס"מ אורז פלוס קצת מים שנקווים בין הגרגרים בחלק התחתון. משאירים ללא מכסה על אש גבוהה ונותנים לזה לבעבע ולהתפצפץ ולהרעיש עד שהמים מתאדים ומרגישים שהלמטה התקשה (אפשר להציץ לבדוק שלא נשרף). זה לוקח איזה 10-15 דקות. הופכים על צלחת וזוללים. זה עושה יותר רעש מביסלי
מוזמנים לשתף קצת חוויות מהחג,
ובלי קשר - לשתף במה שמתבשל לכם בימים האלו, פוסט-חגים. קצת השראה לאוכל שפוי ונורמלי לא תזיק