הי, שאלת צ'ילי (התבלין)

הי, שאלת צ'ילי (התבלין)

הי לכולם,
פעם חברת דורות ייצרה מוצר שמאוד אהבתי, קוביות קפואות של צ'ילי קצוץ. נהגתי להשתמש בהן למרקים, לתבשילי בשר ועוד ועוד. כאמור, לצערי הפסיקו לייצר.
אני רוצה למצוא תחליף מתאים. מה שאהבתי בקוביות היה שהחריפות הייתה זהה, אם שמתי במתכון 4 קוביות צ'ילי, יכולתי לסמוך על זה שהכמות תהיה זהה גם בפעמים הבאות, כי רמת החריפות הייתה קבועה. הן גם התפשטו בצורה אחידה בתבשיל, בלי אזורים חריפים יותר וחריפים פחות.
פלפל חריף ("אמיתי", לא קוביות) בעייתי משתי הבחינות האלה, ואני מחפשת תחליף מתאים.
על איזה מוצר תוכלו להמליץ לי?
תודה!
 

Maldini Girl

New member
אני עושה משהו מעט שונה, אולי יתאים לך

אני לא משתמשת בכלל בפלפלים טריים חריפים (ירוקים או אדומים) אלא במיובשים. אני אוהבת את השאטה שיחסית לאחרים הוא לא מאד חריף לי. כשאני עושה מרק/ תבשיל אני חוצה אותו, מכניסה אותו פנימה, ונותנת לו להתבשל (בסוף לפעמים מוציאה את הקליפה החוצה, אבל החריפות כבר ניתנה). בתנאי שיש איזשהו נוזל שבו מתבשל המרק/ תבשיל הפלפל תמיד מתפשט לי בצורה אחידה בתבשיל.
מה שכן, אני לא יכולה להבטיח לך על רמת חריפות קבועה. אני בדר"כ מתחילה משאטה אחד בתבשיל, נותנת לו להתבשל 5-10 דק', טועמת ומחליטה אם להוסיף עוד אחד או לא. ומעדיפה תמיד שיהיה לא חריף מספיק מאשר חריף מידי.
 

lseugy

New member
שאלה: פלפל שאטה "לא חריף יחסית לאחרים"?

הבנתי שממנו עושים סחוג. את מכירה (בארץ) פלפל אדום יותר חריף? איזה?
אני מתכנן להכין סחוג ביתי ולהקפיא ביחידות קטנות, כמו שעשיתי לשום.
בסחוג כזה (שנתן לי פעם תימני שמכין אותו בבית) אני משתמש לתבשילים מסוימים, כמו פלפל בתחמיץ שאני מת על זה, דג חריף. זה משהו מהסוג שמכניסים בו כפית והיא מתעוותת מהחריפות.
אז אם לא שאטה, אז מה כן?
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
שים לב שכתבתי שיחסית לאחרים הוא לא חריף *לי*

עניין של טעם אני מניחה.
מה שלמשל מאד חריפים לי זה הפלפלים הסודניים המיובשים.
אני גם פחות אוהבת חריפות של פלפלים חריפים טריים, הם חריפים לי יותר והחריפות שלהם פחות נעימה לי.
&nbsp
כמובן שאם נשים כמות גדולה של שאטה במשהו זה יהיה חריף (כנראה מאד). פעם הבחור הכין איזו מנה של עוף ושם בה כל כך הרבה שאטה שאשכרה לא הצלחתי לאכול אותה. היא הייתה לי כל כך חריפה שאחרי שניים-שלושה ביסים התנצלתי ואמרתי שעבורי זה ברמה של בלתי אכיל.
&nbsp
אך כמו שציינתי, זה לי ולטעמי. וגם ציינתי שאני מתחילה בתבשיל מהוספה של פלפל אחד, טעימה לאחר כמה דקות, ורק אז מחליטה האם להוסיף עוד או לא.
 

פוקסי99

New member
פלפל חריף

ואני משתמש בפלפלים חריפים בהזדמנויות שונות
כאשר אני משתמש בפלפל טרי .אני נוהג לתת ביס כדי להרגיש את רמת החריפות ולפי הטעימה מחליט על הכמות בתבשיל. כ5 דקות לפני תום הבישול טועם את התבשיל ומוסיף עוד פלפל לקבלת החריפות הרצויה.
יש לקחת בחשבון שרמת החריפות של הפלפל משתנה .בבסיס הפלפל הוא חריף יותר מאשר בשפיץ בקצה כמו כן המחיצות גם חריפות יותר.
נוסף לחריפות יש גם הבדל בטעם הפלפל. למשל אני מחפש ברוב המקרים פלפל שיפקה ואותו אני מחמיץ. לסחוג אני משתמש בפלפל תימני יבש או טרי.
אני רוכש פלפל חריף יבש מאד וטוחן אותו במטחנת תבלינים במרקם הדרוש.
כאשר אני מכין למשל סחוג אני משתמש בפלפל יבש . מכניס לקערה עם מים רותחים לשעה ולאחר מכן טוחן עם שאר המרכיבים.
פפריקה חריפה היא למעשה פלפל יבש אשר נטחן עד דק כך שלקבלת חריפות רצויה ניתן להשתמש בו
 
למעלה