משהו חדש מתחיל אצלי עכשיו...

iba90

New member
משהו חדש מתחיל אצלי עכשיו...

אני מניח שרובנו מסתובבים עם הרגשה שמשהו "לא טוב בנו" בין אם זה מבחינה פיזית או אישית. הרבה פעמים אנחנו רוצים שיהיה לנו הרבה יותר "טוב" ממה שקורה בחיים שלנו כרגע. לכן מהיום בתור חברים בפורום יש לכם "שיעורי בית"...כל יום שני אני אפתח שרשור שהנושא שלו יהיה "איזה דבר טוב עשינו בשבילנו השבוע"....זה יכול להיות אימון כושר שהתחלנו לעשות או אולי קניה של בגדים חדשים אולי אזרנו מספיק אומץ והתחלנו עם מישהי\מישהו שמצא\ה חן בעינינו...בקיצור כל דבר שאנחנו עושים בשביל להרגיש טוב יותר עם עצמנו ויכול לקדם אותנו קצת יותר בשביל לצאת מהמצב שבו אנחנו נמצאים.שיהיה לנו בהצלחה

Elle992

New member
נהדר! זה בדיוק מה שרציתי להציע לך

שתעלה פינה כזו בסגנון שכל אחד יכתוב מה הוא עשה בשביל עצמו באותו שבוע/חודש, אנחנו משדרים על אותו תדר

כל הכבוד על היוזמה! בהצלחה

ניר4819

New member
רעיון נפלא!

אז אני אספר שהייתי ביום שישי האחרון בסדנא לשיפור עצמי, והיא הייתה מדהימה. יצאתי משם לא רק עם תובנות חדשות לגבי עצמי, ועם כלים כדי לשפר את חיי, אלא גם עם הרגשה יותר טובה כלפי עצמי. הסדנא הזו הייתה בדיוק מה שהייתי זקוק לו.

הערה קטנה

אין דבר כזה סדנא לשיפור עצמי-כי אוי לאדם שילך לשם

אלא סדנא להתפתח אישית,
כי שיפור עצמי=זה כאילו להגיד מראש שאנחנו צריכים להשתפר וזה לא ממש עובד ככה.

סתם לידע כללי

dori78

New member
נדבקת מ Berethor?

תשתמשי בבקשה ב"לדעתי".

אני מסכימה איתך בזה שהסדנאות הללו מיועדות להתפתחות אישית - כל אחד ומה שהוא רואה כהתפתחות.
אני לא רואה רע בהגדרה של ניר4819, כי להחליט שאנחנו רוצים להתפתח בתחום מסוים, משמעותו שיפור.
לדוגמה, אם אני אחליט לעשות תואר במשהו, יהיה בזה משום שיפור עצמי.
השיפור יכול להיות במטרה להגיע לסטטוס מסוים שנחשב "שווה" בעיני החברה (כמו תואר), או במטרה לשנות משהו בעצמי שקשה לי איתו, כמו לדוגמה ביישנות קיצונית או פחד מזריקות. זה שאני מגדירה שיש בי נקודות חולשה שזקוקות לחיזוק, זו בהחלט חתירה לשיפור עצמי. אני לא רואה בזה שום דבר רע.

בלי קשר לזה - אני אישית לא מתחברת לסדנאות האלה.
לדעתי, התובנות והשינוי צריכים לבוא מתוכי, לא כמסקנה מאיזו הרצאה ששמעתי.

בלי קשר

נסכים שלא להסכים.

שיפור עצמי לדעתי-מושג נוראי שגורם ללחץ על האדם,
שזה אומר לו ''אני לא טוב, אני צריך להשתפר''.

התפתחות אישית לדעתי- גורמת לאדם להגיד ''יש בי צדדים טובים, שאני רוצה לחזק, וזה גורם לו לעלות מדרגה. ''

ובלי קשר=אם את לא אוהבת את ההתפחות האישית, זכורתך.
לי יש שנים של ניסיון אישי בנושא ככה שאני יודעת היטב על מה אני מדברת.

ורק אדם שהיה זמן מה בהתפחות אישית יבין את ההבדל הגדול
בין שיפור עצמי לבין התפתחות אישית.

dori78

New member
דוגמה מצויינת

לסיבה שאני לא בעד הסדנאות האלה.
במקום ללמד אותך להתמודד עם העולם, להכיר בעובדה שאת לא מושלמת ושיש על מה לעבוד, העיסוק הוא במכבסת מילים, שכל מטרתה היא "לעדן" עבורך את העובדה שמה לעשות, יש נקודות לשיפור.
אני לא רואה משהו רע בזה שמישהו מאתר בעצמו נקודות חלשות ומחליט לחזק אותן.
לדעתי, לא צריך לקרוא לזה בכל מיני שמות מומצאים כדי לא להעליב. חלק מהעניין זה להתחסן, לא?

כשהייתי בגילך הייתי מאוד ביישנית וכמעט לא דיברתי עם אנשים.
זה הפריע לי, זו נתפסה אצלי כנקודה חלשה והחלטתי לשנות.
פתחתי שיחות עם אנשים בלי קשר לנושא השיחה ואורכה, רק כדי להתאמן.
מכיוון שלמדתי עיצוב, תואר שכולל גם עבודה מעשית, היו לי הרבה שעות בסדנה.
אז ניגשתי לשולחנות אחרים וביקשתי פטיש/מקדחה/דבק, לא משנה אם באמת הייתי צריכה.
הלכתי ושאלתי אנשים על הפרוייקט שהם עובדים עליו והבעתי את דעתי.
לא תמיד אהבו את הדעה שלי, לא תמיד אהבו את עצם השיחה.
אבל זה לימד אותי לאתר לפי שפת גוף את אלה שמעוניינים לדבר לעומת אלה שלא.
זה לימד אותי להתמודד עם כאלה שאמרו לי להתחפף בצורה מעליבה.
אני בהחלט יכולה להגיד שהיום אני גרסה מאוד משופרת, של מה שהייתי לפני 12 שנים.
וזה לא גורע ממני שום דבר.

אם החלטת שאת רוצה להשתנות כדי שיהיה לך יותר טוב, למה זה לא שיפור?
את מאוד צעירה, אני שמחה בשבילך שאת מחפשת עזרה חיצונית (אם הגעת למסקנה שלבד את לא יכולה).
אני מעולם לא הרגשתי שעזרה מהסוג הזה יכולה לעזור לי, אבל זה כבר עניין אישי.
תקראי לזה איך שאת רוצה, העיקר שבסוף תרגישי טוב יותר עם עצמך.

Reyn

New member
מה ההבדל?

כמו שהמונח "שיפור עצמי" מעיד על כך שאנחנו צריכים להשתפר,
המונח "התפתחות עצמית" מעיד כל כך שאנחנו צריכים להתפתח, כאילו שעכשיו אנחנו לא מפותחים.
בפועל שני המונחים מדברים על לקיחת תכונות או יכולות שכבר קיימים אצלנו והפיכתם לטובים יותר. וכן, זה אומר שבמקור היכולות הללו לא היו מספיק טובות לדעתנו, ונזקקו לשדרוג. לא משנה באיזה מונח משתמשים כדי לתאר זאת.

אתה כמעט קלעת

הקטע בהתפחות האישית,
למשל שלי: זה לעלות כמו מד חום שעולה
או כמו אש שמציתים
אז לעלות את התכונות הטובות שלי

לא מה שאתה כתבת:לקיחת תכונות או יכולות שכבר קיימים אצלנו והפיכתם לטובים יותר.

אנחנו לעולם לא נוכל להפוך משהו למשהו אחר, אם אין אותו בפועל.
למשל תוכנה שלי שהיא שאפתנות
היא תמיד קיימת אצלי, ועכשיו בעזרת המנטורית שלי אני עובדת על לעלות יותר את השאפתנות שלי בהתאם למטרות האישיות שלי.
כמובן שיש לי תת מטרות ומטרות על שהגדרנו בקואוצ'ינג שלי איתה

iba90

New member
אני שמח לקרוא

אני מקווה שתבין שהאושר שלך ןהקבלה העצמית שלך לא תלויה באף אחד אלא רק בך.

יש לי חופשה לפני הפסח מלימודים ועבודה
וכבר אני בדיכאון
כי כשאני רוצה חופש משבוע עמוס ושואפת עליו זה טוב
אבל כשיותר מידי חופש זה גורם לי לשיבוש בסדר היום

דבר טוב?
לנדנד לחברים שלי לשבת איתי לשיחת סקייפ כדי ללמוד את החומר לקראת המבחן, רק ככה אוכל לשרוד את חופשת השבועיים הבאים

בפסח אולי אסע לחברה שלי לעשות צחוקים ולהתלסבס {אם יש לכם המצאה אחרת לשורש של לסבית אני אשמח}

כי גם היא תהיה בחופשת פסח כמוני אז יהיה אפשר ללכת ולהתבטל חופשי ולעשות כייף

למרות שכייף האמיתי שלי הוא שיגרת לימודים ועבודה

Elle992

New member
לא ידעתי שצריך להשתתף עכשיו..

אמרת יום שני..חשבתי משני הבא

האמת שביום הולדת בשבת נכנסתי למצב OFF לגמרי לא יודעת להסביר זה לא דיכאון כמו שנכנסתי למוד מבואס כזה ולא היה לי חשק לאכול או לצאת(לעשות משהו ..בכל זאת יום הולדת) והרגשתי רע..והיו לי סחרחורות נוראיות ובכללי תחושה נוראית נפשית ופיזית,

פתאום בערב ככה ב-6 יצא משהו..התעוררתי יצאתי עם חבר טוב לקניות, אמרנו שלא קובעים נוסעים ונראה לאן הלב יוביל. לא קבעתי לעצמי לאן או כמה ואיך פשוט לצאת ונראה כבר לאן זה יוביל, הלכנו לכיוון אזור תעשיה ואמרתי לו תכנס להום סנטר אני רוצה לבדוק סט צלחות לחג וסיר. נכנסנו והתחלתי להסתכל לא היה מבחר גדול ובסוף ראיתי סט צלחות מסויים שמשך את עיניי והחלטתי לרכוש אותו, אחרי זה מצאתי את הסיר שהרבה זמן אני מחפשת, ומצאתי דובי פנדה כזה מקסים וגדול שאוכל לישון איתו בלילה

קיצור, מה שניסיתי להגיד כאן שמרגע שקמתי ביום שבת עד 6 בערב המצב רוח שלי והמצב הפיזי היו ירודים ברמות קשות, ופתאום משהו התהפך והשתנה ויצאתי ונהניתי נורא והרגשתי פתאום ..טוב פתאום לא יודעת הנפש שלי התמלאה אושר פנימי והרגשתי מאושרת לאותו זמן. אז מיום מבאס שהתחיל בצורה מבאסת הוא נגמר באושר ושמחה רבה,

זה תמיד קורה לי בימי הולדת הדאון הזה.....לא יודעת למה,

השבוע זה הדבר היחיד שעשיתי למען עצמי להנות ביום הולדת שלי ולשמוח כי צריך, בלי קשר לשינוי האישי שאני עוברת ביום יום.

למעלה