ציףציף1000
New member

והשבוע... "החומה" על בימות ברודוויי העתון האנגלי היומי "דיילי מייל" פרסם כתבה על גרסת המחזמר ל"החומה", הקורמת עור וגידים בימים אלו. כזכור, מכר ווטרס את הזכויות להעלאת המחזמר לחברת מירמקס וטוני מוטולה (לשעבר מנכ"ל סוני ארה"ב). ווטרס מעורב גם ישירות בהפקת המחזמר: הוא כותב את הפס-קול המוסיקלי, וכנראה גם יפיק אותו. לדברי הכתבה, ווטרס ערך שינויים ביצירה, כפי שאיים לעשות בראיונות בשנה שעברה. הוא מתעדת להוסיף דברים חדשים (לעלילה??) וכן לכלול בה שירים נוספים של הפלויד, מאלבומים אחרים, ביניהם השיר Money. הם מגדירים את היצירה כ"סיפורו של כוכב רוק שנמאס לו מעולם הרוקנרול. הוא מבואס ממה שקורה לו, כאשר כל עלבון או כשלון נהיה "לבנה בחומה". כרגע נראה שהמחזמר יעלה על הבימה באמצע השנה הבאה, 2006. עלילות ניק מייסון בתפוצות ניק מייסון ממשיך במסע יחסי הציבור לאוטוביוגרפיה המצליחה שלו, Inside Out. הוא נמצא כרגע בצרפת, שם הוא חותם על עותקים מספרו בחנויות ספרים, ומתראיין לתקשורת (רדיו וטלוויזיה). בחודש הבא, הוא יגיע לארה"ב, עם יציאת ספרו במהדורה אמריקאית. שם מצופות לו פעילויות דומות: חתימה על ספרים בחנויות ספרים מרכזיות, בסן פרנסיסקו, לוס אנג'לס, סיאטל וניו יורק (ועוד?) וכן הופעות בטלוויזיה וברדיו. מייסון גם יתראיין לעתונות האמריקאית: צפו לראיונות עמו במגזינים Details, Rolling Stone, Modern Drummer, Entertainment Weekly ועוד. הראיון ברולינג סטון נשמע מבטיח (אם הם לא יפקששו את זה, כפי שהם עושים לעיתים). אחרי ארה"ב, מתוכננות "הופעות" דומות למייסון גם באיטליה, שם עומדת לצאת הגרסה האיטלקית לספר (או שמא כבר יצאה?). בינתיים יש כבר פרטים על מהדורת-הכיס של הספר, שתצא בחודש אוקטובר (במקביל למהדורת ה-CD, בה מקריא מייסון קטעים מספרו). מהודרה זו תהיה, מטבע הדברים, בפורמט קטן יותר והרבה פחות מהודר. יהיו בה מעט תמונות, יחסית, כי בפורמט קטן לא ניתן לשחזרן כ"כ טוב. בהתאם, המחיר יהיה נמוך בהרבה, כ-10 פאונד (80 ש"ח). אני בכ"ז ממליצה, לאלו מכם שיכולים להרשות לעצמם, לרכוש את המהדורה בכריכה קשה, ולו בשביל התמונות. ואגב מייסון, הגליון החדש של המגזין האינטרנטי ספייר בריקס עלה לרשת לפני מספר ימים, והוא מוקדש כולו למייסון. לאלו מכם שאינם מכירים: ספייר בריקס הוא רביעון שנערך ע"י פלוידולוגים מוסמכים. זהו ללא ספק האתר הטוב ביותר על הפלויד ברשת. כל גליון מוקדש לנושא אחר, כאשר בגליון מופיעים ניתוחים של יצירות הפלויד הקשורות לנושא, ראיונות עם דמויות הקשורות לנושא, סקירות, וכן חידונים ופרפראות, בתור הומור. כאמור, הגליון החדש עוסק כולו בניק מייסון ופועלו. בין היתר ניתן למצוא בגליון: 1. ראיון חדש עם מייסון, שלצערי אין בו גילויים חדשים. המראיין יותר מדי התרגש מכך שהוא נפגש עם מייסון, ושאל אותו שאלות "קלות" מדי. מה כן היה שם? - מייסון נהנה מכתיבת ספרים, ומתכנן לכתוב עוד, אך הוא לא החליט עוד על מה יכתוב. (אציין שמייסון כבר כתב ספרים בעבר, לפני האוטוביוגרפיה שלו; הספרים היו על מכוניות מירוץ, ההתמחות שלו). - אלבומי ה"סולו" שלו לא ייצאו בהדפסה ב-CD, כי להערכתו ל-EMI אין עניין בהדפסתם-מחדש. הוא אינו מתכנון אלבום "סולו" נוסף (מה גם שהאלבומים הקודמים שיצאו תחת שמו לא היו שלו, בעצם). - הוא נשאל איך הוא היה רוצה שהאלבום הבא של הפלויד יישמע. תשובתו: משהו אמביינטי כמו Meddle, או כמו Division Bell, או משהו בעל צליל חדש לגמרי. - המתופפים האהובים עליו: ג'ינג'ר בייקר (Cream ולהקות אחרות), מיץ' מיצ'ל (המתופף של ג'ימי הנדריקס), קית' מון (המתופף של ה"מי"), ומתופפי ג'ז נודעים: ארט בלייקי, צ'יקו האמילטון, בילי קובהם ואחרים. - הוא עדיין מתופף קצת, כתחביב. שני בניו הצעירים מנגנים גיטרות, והוא מלווה אותם בחזרות (חמוד!) - הערה מעניינת: לדבריו, הוא תמיד שאף למצוא 'סאונד' יותר טוב לתופים בהופעות מאשר באלבום, ולא ניסה סתם לשחזר את הסאונד של האלבומים, בהופעות. - הוא נשאל מה על מה הוא מתחרט בהקלטות של הפלויד, ותשובתו "הלוואי ויכולנו להקליט עוד אלבום או שניים". - השיר שהכי אוהב לבצע בהופעות: Astronomy Domine. הכי פחות: Us and Them. - לגבי האיחוד שלו עם ווטרס, עמו ניגן בהופעה בשנת 2002, הוא סיפר: "רוג'ר ואני נפגשנו שוב, חיבבנו אחד את השני (אני חושב!), בילינו קצת ביחד, והוא הזמין אותי לנגן אתו. חשבתי שזה רעיון נהדר מבחינה מוסיקלית ומוסרית (כדי לתת דוגמא לילדיי). נגני הליווי של ווטרס קבלו אותי בחום (בלאו הכי הכרתי את רובם, ואחד מהם אפילו הוא בן-הסנדקות שלי)." - על סוד ההצלחה של להקות: : כתיבת שירים גדולים, השרדות בשביל דבר אחד בלבד (לדבריו היתה על כך שיחה פעם בין טאונסנד לווטרס, שכנראה מדובר עליה בספרו), להצליח להחזיק את הלהקה שלא תתפרק, ולהיות ברי-מזל עם התזמון. - מה עוד הוא עושה בחיים? "טס במטוסים, כותב, מתעסק בצד העסקי של מכוניות, חברים ומשפחה. דאגות... לגבי המשפחה, מדיניות החוץ האמריקאית, לאן ללכת לארוחת ערב, איך לעשות שהמכוניות שלי ייסעו מהר יותר." - אילו הופעות של הפלויד אהובות עליו במיוחד, והאם יש סיכוי שייצאו לאור מתישהו? מייסון אומר שלחברי הלהקה אין "אוצרות חבויים" מתחת לבלטות. אני משאירה לכם אם להאמין לו או לא. - לאיזו מוסיקה הוא מאזין כיום? "Scissor sisters, דברים חדשים אחרים, אבל מאזין בעיקר לאלבומים חדשים של אמנים וותיקים, כגון ברוס הורנסבי." - מי זה "פינק"? מייסון משיב: "אף אחד איננו פינק. להקה היא גדולה יותר מסך חלקיה. לנון (או מקרטני) אינם הביטלס; פייג' אינו זפלין ופיט אינו ה"מי". בגלל זה זו להקה ולא אמן יחיד". - איך היה רוצה להזכר לאחר מותו? "אין לי עניין להזכר לאורך הדורות, כי לא אהיה כאן להנות מזה. אני רוצה שחברים ומשפחה ייזכרו אותי בחום." מייסון נשאר "דיפלומטי" במהלך הראיון והדגיש כמה פעמים שהספר שלו נכתב מנקודת מבטו בלבד ולא נקודת מבט "אובייקטיבית" כלשהי, שכן אין כזו. עוד בגליון של ספייר בריקס: 2. מאמר על גארי וואליס. 3. סקירה של שני ספריו של מייסון. 4. סקירה של ציוד התופים בו השתמש מייסון לאורך השנים. 5. מאמר על שיתוף הפעולה של מייסון עם זמרת הג'ז קרלה בליי. 6. "10 הרגעים הטובים ביותר" של ניק מייסון. 7. מאמר על אחד הפרוייקטים של מייסון. 8. הומור ופרפראות. מומלץ ביותר! פסטיבל קולנוע באולפני אבי רואד האולפנים ההיסטוריים עורכים פסטיבל קולנוע, במהלכו יוקרנו - בתוך האולפנים עצמם - סרטים הקשורים לאולפנים, כאלו שפס הקול שלהם הוקלט באולפנים או של להקות הקשורות אליהם. בין היתר, יוקרן במהלך הפסטיבל הסרט "החומה", וכן כל סרטי הביטלס. כן תערך במקום תערוכת צילומים הקשורים לאולפנים. הפסטיבל ייפתח מחרתיים, ויימשך כשלושה שבועו. זוהי, להערכתי, הפעם הראשונה בה נפתחים האולפנים לקהל הרחב, שיוכל לראות במו עיניו היכן הוקלטו "סרג'נט פפר" ו-Piper at the Gates of Dawn". מן הסתם יהיו סקירות בתקשורת על הפסטיבל והתערוכה, וכשיהיו פרטים נוספים, אביא אותם כאן. הגרלת הצונאמי ההגרלה מתקדמת יפה, והגיעו כבר תרומות רבות. חברת EMI נתרמה גם היא לפרוייקט, ופרסמה אותו בהודעות האוטומטיות הנשלחות למנויי שירות החדשות שלה. בעקבות הפרסום, הגיעו תורמים נוספים רבים. יש עוד כשבועיים עד תום המבצע, וכולכם מוזמנים לתרום - ואולי לזכות בפרס נאה. אתם מוזמנים להעלות כאן תגובות לחשדות, שאלות, הגיגים וכל מה שבא לכם.