החשדות 21.2.05

החשדות 21.2.05

הגרלת הצונאמי הגדולה היום הוא המועד האחרון אשר הוקצב לאיסוף התרומות לפרסים שיינתנו בהגרלת הצונאמי הגדולה. עד עתה, נאספו למעלה מ-100 פרסים, ועוד כמה נמצאים בדרך. את רשימת הפרסים הכמעט-מלאה, תוכלו לראות כאן. פורומים רבים ואנשים פרטיים התנדבו לסייע באיסוף תרומות וניהול הארוע, ביניהם גם פורומנו. בין יתר הפרסים שנתרמו, מצוי גם עותק ויניל של האלבום Profiles של ניק מייסון ומיקי פן, אשר נתרם ע"י חבר הפורום שלנו, הלא הוא flowerboy, בשמו ובשם הפורום. שימו לב ששם הפורום שלנו מופיע בין רשימת התורמים!! וכן מופיע כמובן גם שמו (האמיתי) של התורם. מועד קיום ההגרלה טרם נקבע, אך באופן טנטטיבי מדברים כרגע על השבוע הראשון של חודש מרץ. התאריך תלוי, בין היתר, גם בתאום יחסי הציבור לארוע. הארוע מקבל סיקור בינלאומי, מצד אתרי חדשות ומוסיקה, ביניהם ה-BBC, מספר עתונים אמריקאיים, ועתון המוסיקה הבריטי Mojo. מכיוון שלא ברור עדיין באיזה גליון של Mojo יהיה הסיקור, טרם החליטו המארגנים על המועד המדוייק לעריכת ההגרלה. עם חזרתי ארצה בעוד כמה ימים, ולאחר שאחבר את המחשב מחדש לשטקר (תחזיקו אצבעות שהוא לא מת בעת העדרי), אגייס את כוחותינו לפרסום הארוע גם במחוזותינו. זה הולך להיות משהו גדול!! איך תערך ההגרלה? כרטיס השתתפות בהגרלה עולה 10 דולר אוסטרליים (תעשו חישוב בעצמכם). את הכרטיס יהיה ניתן לרכוש ישר מהאתר המארגן, או באמצעות האתרים המשתתפים (את זה אני עוד צריכה לבדוק). כל הכסף ממכירת הכרטיסים יועבר לסיוע לקרבנות הצונאמי. ניתן, כמובן, לרכוש מספר בלתי מוגבל של כרטיסים, ובכך להגדיל את סיכויי הזכיה!. פרטים נוספים אני אשתדל לברר בימים הקרובים. פלויד בעתונות המגזינים Q ו-MOJO מתכנים הוצאת עוד גליון מיוחד, הפעם מוקדש לפסיכדליה. הגליון יתמקד בג'ימי הנדריקס, הביטלס ופינק פלויד. לפי רשימת הלהקות והאמנים שיסוקרו, נראה שהדגש יהיה על פסיכדליה בריטית - אבל לא רק: Grateful Dead, Brian Wilson, Pretty Things, Small Faces, Kinks, Who ועוד. מתוכנן גם מאמר על הקלטת Piper at the Gates of Dawn [יש לי חשד שהוא יהיה מבוסס על הספר שכתב ג'ון קוואנה על ההקלטות לאלבום; הספר מצוי בידי]. כן מבטיחים ראיונות חדשים עם מייסון ו-ווטרס. האמנם? אם אכן השניים התראיינו לאחרונה על התקופה הפסיכדלית של הלהקה, זה יהיה מעניין מאוד מאוד. כרגיל, הגליון יוצא כ-Q באנגליה וכ-MOJO בשאר העולם, וניתן להשיגו מהמקורות הרגילים (ראו בתחתית ההודעה) הוא אמור לצאת ממש בימים אלו, כך שאולי כבר ניתן לרכשו.

thezanani

New member
אין,אין

גדולה מהחיים. הQ הזה נשמע ורוד ביותר. האם לעיתון יש מהדורה בלעדית של אך ורק פינק פלויד? ןהיה ואכן, ניתן לקנות אותה בראש העין,זירת הפסכידליה התימנית? ועוד אחת אחרונה להעשיר את עולמי התרבותי הרחב שמכיל רק את אבי ביטר, האם הנדריקס נחשב לאמן פסיכדלי מובהק??

שאלות מצויינות שאלת, יקירי

אכן יש לעיתון גליון מיוחד המוקדש אך ורק לפלויד. הוא יצא באוקטובר שעבר, ויש לי עותק ממנו. הבטחתי לתת סקירה שלו, אך זה מתמהמה. כשאחזור הביתה... בכל מקרה, זה גליון שווה ביותר עד מאוד. ניתן לקנות את הגליון באותם הקישורים שנתתי למעלה. לפחות אני מקווה שזה לא אזל. אגב, מה קורה בזירת הפסיכדליה התימנית, מלבד אבי ביטר (שהו בהחלט הזוי)? לגבי הנדריקס והפסיכדליה - שאלה מצויינת. קצת התפלאתי כשראיתי שבחרו דווקא אותו לעמוד במרכז הגליון. אמנם, היתה לו השפעה עצומה על הפסיכדליה, בוודאי זו הבריטית, אבל לדעתי הוא אינו נציג מובהק שלה בעצמו. הנדריקס זכה לפרסום כאשר הגיעה מארה"ב לנגן בבריטניה. במועדונים בהם ניגן התקבצו סביבו מהר כל המי ומי בסצינה המקומית. נגינתו השפיעה ישירות על נגינתם של מרבית הגיטריסטים הבריטיים באותה תקופה. הנדריקס היה חדשן ונגינתו התבססה על אילתורים חופשיים (וכבדים) סביב ריפים בסיסיים. סגנון זה אומץ מיידית ע"י מעריציו הרבים בקרב המוסיקאים הבריטיים, והופנם לתוך גל הפסיכדליה. הוא היה כ"כ דומיננטי, שגם בחירתו בבגדים ובתסרוקות היתה בעלת השפעה: שימו לב כמה נגנים מאותה תקופה חיקו את תסרוקתו הפרועה, כולל סיד בארט (מה שנקרא אז Hendrix perm). וכמובן, הוא התלבש במחלצות פסיכדליות ממיטב הבוטיקים בקינג'ס רואד בלונדון. מעבר לכך, אשמח לשמוע/לקרוא על השפעתו של הנדריקס על הפסיכדליה מכם, ומפי המומחים.

thezanani

New member
האמנם?

אם מחלפותיו של האדם מעידות על סגנונו המוזיקאלי הרי שצביקא פיק הוא מחלוצי הפסיכדליה העולמית. "כשאחזור הביתה..." תחזרי כבר!!! וכשתראי תמני קטן וחמוד עם דגל ישראל מנופף לך בעליצות בנתב"ג 2009, זה אני.

wish i was here

New member
WoW!

כל-כך הרבה דברים! בשמחה הייתי לוקח כמה דברים! (רק מה-אני לא יכול :()אולי אני אנסה להצטרף...רק בשביל המטרה הטובה כי אין מצב שאני אזכה :)

One Echoe

New member
חח איזה מגניב ../images/Emo13.gif

קבל ח"ח על הפרסום דניאל!! כל הכבוד על היוזמה. איך הדיסק שדניאל תרם נראה? יש שם תמונה שלו? ועל איזו הגרלה מדובר?

flowerboy69

New member
זה לא דיסק

זה התקליט האנגלי המקורי משום מה דווקא אין לי את זה בדיסק...

flowerboy69

New member
יש באתר תמונה של התקליט

יש בו שיר אחד שיר הנושא שהוא באמת טוב

עידכון

מקורותיי מוסרים כי בגליון MOJO/Q המיוחד אכן יש ראיונות חדשים עם ווטרס ומייסון. המראיין הוא מארק פייטרס, עתונאי מוסיקה וותיק ומומחה לענייני פלויד (ובארט במיוחד, כצפוי).

למעלה