פינה חדשה: החידה המאוירת

• פותח הנושא maore
  • פורסם בתאריך

maore

New member
פינה חדשה: החידה המאוירת

שלום וברוכים הבאים לפינת החידה המאוירת. מצורפת החידה הכוללת איורים מתוך 4 ספרים. יש לזהות מאלו ספרים לקוחים האיורים - וכן מה היא המילה המשותפת לכל ספרים הללו. כדי לא להרוס לאחרים: תשובות וניחושים יש לכתוב בגוף ההודעה בלבד ולא בנושא
בהצלחה!

maore

New member
רמזים (לא גדולים) למעוניינים

2 ספרים נכתבו ע"י סופרים עבריים וגם אוירו על ידם. 3 מהספרים הם קלאסיקה, ואחד חדש יחסית...

איזה אתגר - וואו!

לבושתי הרבה אני יודעת רק חצי... הפיל לקוח מ"בארץ לובנגולו מלך זולו אבי עם המטבולו אשר בהרי בולוויה" של הסופר והצייר המופלא נחום גוטמן (אגב, אני מאותגרת קישורית אבל גיליתי אתר נורא נחמד של מוזיאון נחום גוטמן ויש שם חלק שבו מקריאים קטעים מהספר+ משחקים ופעילויות - מומלץ ביותר!!!!). הארנב הוא כמובן פליקס הידוע לשימצה ולפופולאריות של קונטטסה דרופ ולגבי שני האחרים אני בושה ונכלמת אבל אין לי מושג... ולמרות זאת אני מסתכנת בניחוש פרוע שהמכנה המשותף הוא מסע, טיול בעולם או משהו בדומה לזה. כל הכבוד על הרעיון והביצוע!!!!

maore

New member
המכנה המשותף הוא אחר...

יש ספר אחד שאין בו כלל מסע או טיול בעולם (ואפילו, זהירות רמז, כאשר מציאים לדמות לטוס לטייל, היא מסרבת). ו-תודה!

maore

New member
זו לא כ"כ בושה, כי..

שני הספרים האחרים מכילים איורים, אך אלו לא picture books.

sagiberg

New member
נהדר- הביצוע עולה על המשוער

לגבי הפיל דעתי כדעת דרקונית המזל. כמו כן, נדמה לי שהילדונת עם השימלה היא מספרי 'המומינים'

maore

New member
תודה על המחמאות../images/Emo9.gif

הילדונת לא ממש מכירה את המומינים. קו האיור במומינים הוא הרבה יותר דק אם אני זוכרת נכון.

sigalit33

New member
וואו... זה מאד קשה../images/Emo119.gif

לבושתי הרבה, זיהיתי רק את פליקס... ממש חידה קשה! מצטרפת למברכים על הרעיון והביצוע ומחכה לתשובה... סופ"ש נעים!

תומסקה

New member
אני יודעת אני יודעת!!!

הילדה היא מאבא ארך רגליים נכון?!?! הארנב כמובן שהוא פליקס הפיל מלובנגולו מלך זולו והחרק אין לי מושג...

mmtt

New member
המכנה המשותף שונה ו...

לגבי הילדה צדקת... המכנה המשותף הוא הוא אחר, אבל שלך בהחלט
(חם).

גם אני לא מזהה את החרק:

הילדה - ג'ודי מאבא ארך רגליים מובילה פרה. הפיל - מלובנגולו מלך זולו הארנב - כמובן, פליקס והמכנה המשותף - אולי מכתבים?

תומסקה

New member
אז אחרי חשיבה רבה...

הגעתי למסקנה שהחרק מזכיר לי את הסגנון ציור בספרי דני דין... אז אולי החרק הוא מדני דין?!?!? והמכנה המשותף- מכתבים?

maore

New member
כן... ולא!

תומסקה ואן - אכן עליתן על המכנה המשותף - מכתבים. פליקס שולח אותם מכל העולם גוטמן שולח אותם מאפריקה לקוראי דבר לילדים וג'ודי אבוט שולחת אותם לאבא ארך רגליים. הצרצר אינו מדנידין. לי גם לא זכורים מכתבים בדנידין...(אבל אולי זאת רק אני) אם הנושא המשותף הוא מכתבים - אז מאיפה הצרצר (הוא לא דמות זניחה בספר!)?

סחתיין על המכתבים!

עדיין לא יודעת אבל...יכול להיות שהצרצר שייך ל"בארץ סין גר צ'אן סו לין"?...אני תמהה ולא זוכרת שם מכתבים אבל אולי... סקרנית!

maore

New member
הצרצר אינו מארץ סין...

הוא מצרצר בסיפור בארה"ב..... עוד רמז...

הממ..../images/Emo13.gif../images/Emo19.gif

הפיל מוכר לי מ"לובנגולו מלך זולו", והארנב הוא פליקס. והיצור שליד הפיל מזכיר לי את החזק מ"אצבעונית", אבל אני לא מזהה את האיור עצמו...

maore

New member
../images/Emo27.gif רמזים על הצרצר../images/Emo70.gif

שלל רמזים!!!! * הצרצר הוא מתוך ספר של סופר ישראלי שכתב כמה עשרות ספרים לילדים. * הציור הוא מתוך ספרו הראשון - מכתבים אמיתיים שהפכו לבסוף לספר. * ספר זה מיועד לילדים בי"ס יסודי, אך רבים מספריו מיועדים לקטנטנים. * סיפוריו של סופר זה עוסקים בחיות.
... (אם יהיה צורך, אפרסם כרמז את שמו של הצרצר..)
מחר (שני) יפורסם הפיתרון

למעלה