פינה חדשה: החידה המאוירת

• פותח הנושא maore
  • פורסם בתאריך

sagiberg

New member
האם זה הצרצר של../images/Emo35.gif

שלמה אבס ממשל הצרצר והנמלה ?

ורדה ש

New member
נדמה לי שאני מנחשת....

הסגנון של הצרצר מזכיר לי את הסגנון של עודד בורלא, ואני מנחשת שהוא בא מתוך "מכתבים לליאורה" או משהו דומה. חבל שאני לא נמצאת בימים הקרובים בספריית- הילדים, כי אז הייתי בודקת בעצמי אם הניחוש נכון.

maore

New member
../images/Emo27.gif הפתרון המלא ../images/Emo70.gif

המכנה המשותף הוא
מכתבים.
הארנב הוא פליקס ששולח מכתבים מכל העולם מאת אנו לנגן וקונסטנצה דרופ.
הפיל הוא מתוך "בארץ לובנגולו מלך זולו" מאת נחום גוטמן, ששלח מכתבים מאפריקה לקוראי דבר לילדים.
הילדה עם הפרה היא ג'ודי (גרושה) אבוט היתומה ששולחת מכתבים למיטיב שלה אותו היא מכנה "אבא ארך רגליים", זהו גם שם הספר מאת ג'ין וובסטר.
הצרצר הוא צ'ירצ'יר שמצרצר בביתם של עודד ורקפת באמריקה ויש לו תחבושת על הראש, למה? "אז מה? אף פעם לא ראית תחבוצת? יץ לי תחבוצת על הראץ מפני צאני נופל תמיד על הראץ כצאני מנתר, כי אני עוד קטן, פעם אפילו לקחו אותי ל'מגן-דוד-אדום'." עודד בורלא שולח מכתבים לאחייניתו לירון, שהופכים בהמשך לספרו הראשון "מכתבים לליאורה". מסע לא יכול להיות המכנה המצותף מצום צג'ודי אבוט אינה במסע, וגם עודד בורלא לא ממץ מטייל, פרט לכך צהוא כותב ממקום רחוק. כל הכבוד לכל המנחצים והפותרים !!

maore

New member
../images/Emo26.gifחידת ספין-אוף.....

ב"מכתבים לליאורה" תוכלו לפגוש גם את ה
פסקודצוה, שאמא שלו קראה לו כך כי לא אהבה אותו. לעומת זאת היא אהבה את אחיו פושני - מה מקור שמו של פושני ומה קרה לו?

maore

New member
פושני - ינשוף הפוך...

צכיוון שאני רואה שאין דורש לחידונת ההמשך - אז הפתרון.. פושני הוא ינשוף (ף ן ש נ י) מהסו, להתחלה. מה קרה לו? פושני אהב לעוף הפוך ופעם חשב שהאגם הוא השמיים, התעופף לתוכו - וטבע.

למעלה