בוא ניקח את הדיון הזה צעד אחד
קדימה. אני מראש מצטער שאני פונה באופן אישי, אין לי טענות אישיות אלייך, זה רק לצורך הדיון. אתה טוען שפאנטני רימה אותנו, שהוא בגד באמון שלנו, ובמידה מסוימת אתה צודק. "הבגידה" בנו נובעת מכך, שיש לנו בני האנוש מין יכולת מיוחדת, להתרגש מאירועים ומהישגים של אנשים אחרים. אני לא מומחה לעניין, אבל נראה לי שאנחנו היצור החי היחידי שיש לו את התכונה המיוחדת הזו. לצערי בין השנים 97-2000, הייתי בצבא ולא ראיתי מירוצי אופניים. ב-2000 הייתי באוסטרליה ובניו זילנד, וגם שם לא צפיתי במירוצי אופניים. את פאנטני מנצח ראיתי רק בשידורים חוזרים (ראיתי את פאנטני בשנים בהם הוא כבר לא היה באמת פאנטני). ולכן נתחיל את הדוגמא שלי ב-2001, ב-2001 בדיוק חזרתי לארץ היה לי המון זמן פנוי, וניצלתי אותו כדי לראות את הטור. את ההתרגשות בקטע שהסתיים באלפ דו'אז אני לא יכול לתאר. גם היום כשאני רואה שידור חוזר או מדמיין את הקטע, השרירים שלי ברגליים שורפים כאילו שאני זה שמטפס ולא ארמסטרונג. אלפ דו'אז 2001 זה אירוע שאני לא אשכח אף פעם, בזכות אלפ דו'אז 2001, בניתי לי את ארמסטרונג הגיבור שלי. ועכשיו לדוגמא היפוטתית (אולי בעיני חלק מהאנשים היא מציאותית ואפשרית), בוא נגיד, שהיום ארמסטרונג ניגש לשבור את שיא השעה, אחרי שעה הוא מרסק את השיא ומציב אותו על מרחק בלתי ניתן לשיחזור. אחרי יומיים בסיום בדיקות הסמים, העולם יתבשר שארמסטרונג לקח חומרים אסורים. אני לא יכול לתאר את הזעזוע שאני אכנס אליו, אחרי שבוע של עילפון מההלם הראשוני, אני אנסה להבין מה קרה. הגיבור שלי אותו אחד מהאלפ דו'אז ב-2001, מהלוס ארדיאן ב-2003, האיש שגרם לעשרות מיליונים לקנות צמיד גומי בצבע צהוב, רימה אותי. פשוט וקל אני הקורבן, הוא הפושע. אני התרגשתי אני האמנתי בו, והוא בגד בי ושיקר לי. הרגעים שבהם התרגשתי עד דמעות לא היו אמיתיים אלא היו שקר אחד גדול, בלוף. ועכשיו לנקודה לדיון: מי הקורבן? ומי הפושע? האם אני הקורבן בגלל שגזלו לי את הרגעים הבלתי נשכחים האלו? וארמסטרונג יהיה הפושע כי הוא זה שגזל אותם ממני. או שאני הפושע, כי אני דחפתי אותו לשקר, אני הכרחתי אותו לשקר, אני (אני+ מיליוני צופים+ מיליוני רוכשי מוצרי אופניים פוטנציאלים+ הספונסרים) בניתי עולם מעוות כזה, עולם בו הכל שיקרי, עולם בו הספורטאים הנערצים הם בובות על חוט, עולם בו כדי לזכות באהדה שלי ובכסף שלי, הספורטאי חייב לפגוע בעצמו בריאותית, לסכן את חייו ולסכן את שמו הטוב. קל להגיד שפאנטני בגד בנו, שטיילר המילטון בגד בנו, שדייויד מילר, אפילו שסנטי פרז בגד בנו. השאלה היא אם הם באמת בגדו בנו? יכול להיות מאוד שאנחנו בגדנו בהם? אנחנו הכרחו אותם להזיק לעצמם, וברגע שגילינו שהם עשו את מה שאנחנו דרשנו מהם, אז אנחנו נטשו אותם. פאנטני הגיבור הנערץ מת לבד ממנת יתר בחדר חשוך במלון, אחרי 5 שנים של בדידות, 5 שנים בהם הקהל נטש אותו ושכח אותו. אז מי הקורבן ומי הפושע בסיפור הזה?