Saucerful of

נפטר השדרן טומי ואנס

שדרן הרדיו הבריטי הוותיק טומי ואנס נפטר אמש משבץ, בגיל 63. ואנס היה מהוותיקים והידועים בשדרני הרדיו הבריטיים. הוא עבד שנים רבות ב-BBC, ובעשור האחרון עבד בתכניות רדיו וטלוויזיה בערוצים אחרים. חלקכם אולי ראיתם אותו לפני מספר שנים ב-VH1, שם היתה לו תכנית רוק לילית. התמחותו של ואנס היתה ברוק "כבד" ומטאל, אבל הוא היה בעלי ידע ואהבה גדולים למוסיקת רוק בכלל. במהלך הקריירה שלו, הוא אירח וראיין אלפי אמנים ואישי ציבור. רוג'ר ווטרס העניק לו ראיון בלעדי בבריטניה, כאשר יצא האלבום "החומה", בשנת 1979. ואנס גם "כיסה" את הפלויד בתחילת שנות השבעים, בתכניות שונות. לואנס היה קול יחודי, עבה וצרוד, שניתן היה לזהות ממרחקים. עוד אבידה לעולם המוסיקה.

Shakty

New member
טיפה הרחבה על הראיון עם ווטרס

זו הייתה הפעם הראשונה שווטרס ישב שיר שיר ופרש את המשמעויות שלו. זה היה עןד לפני "מסע" ההופעות והסרט. הוא מסביר איך הוא הגיע לרעיון של החומה ומה מייצג כל שיר. פשוט מרתק למי שרוצה לראות מה ווטרס חושב על החומה - הנה לינק לשיכתוב מלא של אותו ראיון (באנגלית)

Shakty

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo14.gif - אני בוש ונכלם

:) גזלתי במחי הודעת פורום עבודה מבורכת שלך.

Shakty

New member
אם
אז הנה תמונה של יהב

נחל כזיב בשדה מרגניות - הפיצפון מבסוט מהסביבה.

גדול!!

אנחנו צריכים לעשות גלריה לתמונותיו - הוא הרי ה-mascot של הפורום (איך מתרגמים את זה לעברית?). וגם גלריה זמנית לתמונות מהטיול שערכתי במזרח, אבל זה עוד דורש עריכה.

נימרודל

New member
אני אהיה מושפעת

משיעורי צרפתית ואגיד איזה בונבון!!!! il est tres tres (tres) mignon!!!

frucht

New member
סליחה...קצת לא קשור

אוסף התקליטים שלי גודל מיום ליום...בשל כך קשה לי לעקוב בדיוק איפה נמצא כל שיר ומי חיבר...מישהו מכיר תוכנה שמאגנתאת כל המידע הזה (חינם)...בבקשה לשלוח לי לינק תודה...

Shakty

New member
הנה לך תשובה

אם בתקליטים עסקינן אז מצפה לך עבודה סיזיפית וקשה - כיוון שתצטרך להזין תקליט אחר תקליט באופן ידני. לדיסקים וצורות אחרות של מדיה דיגיטלית (MP3 וכדומה) יש כמה תוכנות מצוינות : 1. MUSIC COLLECTOR - לא חינם אבל ללא ספק התוכנה הכי מקצועית שאני מכיר. אתה מכניס את הדיסק למחשב היא סורקת אותו מכניסה אותו לבסיס הנתונים והכל בצורה אוטומטית. (היא מתחברת ל CDDB או לבסיס נתונים און-ליין אחר) 2. MEDIA MONKEY חינם חינם קיבלה ביקורות מצוינות אבל לי אין ניסיון ממשי איתה. בכל מקרה אם אתה צריך להקיש הכל לבד כי זה תקליטים הייתי ממליץ לך לבנות בסיס נתונים אישי ב ACCESS שנמצאת בחבילת ה OFFICE שמן הסתם יש לך - לא מסובך - ותוכל לבנות אותה שתתאים לצרכיך.

One Echoe

New member
קניתי את צלוחית מלאה סודות!!

מגיע לי מזל טוב
בינתיים אני פשוט נדהמתי מהשיר" remember a day "(רק לשיר הזה הגעתי חח) שכן בינתיים זה אחד השירים הכי יפים ששמעתי שת הפלויד, ובכלל!. אגב, כשכתוב ליד כל שיר את אחד מחברי הלהקה, למה זה מתכוון? לחן\מילים\לחן+מילים\שירה?

בד"כ כותב/ת המילים מופיע/ה ראשונ/ה

ואח"כ המלחינים. אבל למה שמת את זה ב-Off? נשמח לשמוע את התרשמותך מהאלבום כולו - אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש.

One Echoe

New member
כי חשבתי שזה לא נושא מספיק

גדול בשביל שרשור חדש
אבל בסדר, כשאסיים להאזין לו כמה פעמים אני אפתח שרשור חדש ואגיד לכם את התרשמותי, שכן בינתיים אני פשוט נדהם...(הכרתי חלק מהשירים...אבל זה לא כמו לשמוע את כל הדיסק בפעם אחת) אגב, זה הדיסק השני של הפלויד? וזה נכון שזו פעם ראשונה שגילמור מקבל קרדיט באלבום של פלויד? כל התמונות עם סיד בארט.. ויש אפילו שיר אחד של סיד בארט.. זה אומר שבתקופות ההקלטה סיד בארט עדיין היה פעיל עם הפלויד? או שסתם רצו להשים תמונות בשביל הזיכרון? ולא כ"כ הבנתי מה זה אומר כששמים שם של אחד מחברי הלהקה בסוגריים ליד השם...
אני חושב שזה מתכוון ללחן.. כי הדיט למילים כתובות בחוברת בדר"כ.

ולהלן התשובות

א. טעית. זה נושא מספיק חשוב. ב. כן. ג. כן. גילמור לא ניגן באלבום הראשון שלהם, Piper at the Gates. ד. כן. זה נושא שנוי במחלוקת עד היום, אבל מכל המחקרים עולה שהלהקה החלה להקליט את האלבום עוד בקיץ 67, כאשר סיד כמובן היה עוד בלהקה. הם סיימו את ההקלטות באביב 1968, כמעט שנה לאחר מכן, ללא סיד. סיד השתתף ללא ספק בחלק מההקלטות - אבל לא ברור אילו. במשך שנים רבות, הפלויד טענו שמלבד Jugband Blues שלו, הוא לא השתתף בכלל באלבום. היום אנו יודעים שזה לא נכון, אבל יש מחלוקת לגבי השאלה באלו שירים הוא מופיע, בסופו של דבר. גילמור טוען שבארט מופיע ב-Set the controls, היינו שכל חמשת הפלוידים מופיעים בשיר, אבל קשה לזהות היכן הוא בדיוק בשיר. הוא בוודאי מופיע ב-Remember a Day - שומעים את הגיטרה שלו בבירור. לגבי השירים האחרים יש מחלוקת, וחוקרים שונים הגיעו למסקנות שונות. אני יכולה להסתכל ב-Random Precision ולראות לאילו מסקנות הגיע דיוויד פארקר, שהוא האוטוריטה המובילה במחקר של התקופה הזו של הפלויד, ושל סיד בכלל. ה. השמות בסוגריים מייצגים את כל מי שכתבו את השיר, מילים ולחן. הנוהג הוא שהתמלילנים מופיעים קודם, והמלחינים אחר כך.

One Echoe

New member
אוי, תודה רבה על התשובות../images/Emo13.gif...

מעניין מאוד! אגב, אני חושב שאני מתחיל להתאהב בתקופה היותר מוקדמת של הלהקה... יש בה משהו מאוד מאוד מיוחד
אגב2, ב-Remember a Day, באמת שומעים את הגיטרה של סיד בבירור!... יש לו סאונד מאוד יחודי...וגם מהלכים מאוד יחודיים...זה מדהים..:) נראה לי אני אקנה את the piper at the gates of dawn! ותגידי, איך יודעים מי שר את השיר?זה כתוב איפשהו?... וכשאת אומרת "הנוהג הוא שהתמלילנים מופיעים קודם, והמלחינים אחר כך." זה אומר שאם יש רק שם אחד בסוגריים הוא גם הלחין וגם כתב? ואם יש שניים הראשון כתב, והשני הלחין? יש קרדיט על עיבודים? כמה שאלות..

למעלה