יאללה- הבה נצלול לעבר הרחוק ../images/Emo112.gif
את האקס שלי פגשתי כשאני הייתי תיכוניסטית בת טיפשעשרה והוא היה חייל צעיר וחתיך להפליא בן 20. הוא היה קיבוצניק שגר בדרום הארץ, ואני הייתי הרצליינית צפונית - לא יודעת איך זה התחבר, אבל באותה תקופה היינו זוג מאוהב עד מאוד, לאורך כל תקופת התיכון והצבא שלי. אחרי שהשתחררתי עברתי לגור איתו בקיבוץ שלו. בזמנו היה לי חלום של לנסות חיי קיבוץ, ולהיות איתו שם ביחד היתה פסגת השאיפות. כל הרעיון של החתונה היה, איך להגיד, די אדיוטי
חשבנו שנהיה ביחד לתמיד, ומה זה משנה אם נתחתן עכשיו או בעוד כמה שנים. כולם מסביבנו אמרו שזו טעות להתחתן בגילאים האלה (אני הייתי בת חודש לעשרים והוא - 22), אבל אנחנו היינו מאוהבים עד מעל לראשנו, וגם עקשנים מאוד, ויודעים יותר טוב מכולם מה נכון בשבילנו. הקטע של "לנצח נצחים" נראה לנו כמו מציאות קוסמית - אז התחתנו. חלום הקיבוץ התנפץ מהר מאוד עבור שנינו, ואחרי כמה חודשים עזבנו לטובת העיר הגדולה. חלום ה"ביחד לנצח נצחים" התנפץ תקופה קצרה לאחר מכן. שנינו היינו מאוד צעירים, ועוד לא ידענו מה אנחנו רוצים להיות כשנהיה גדולים. ב"ביחד" שלנו היה חוסר התאמה בסיסי, מלווה בחוסר בשלות דו-צדדי. לא השכלנו לגדול ביחד או לגדל זה את זה, והפערים בינינו הלכו וגדלו, עד שלא נשאר לנו שום ביחד. נפרדנו סופית כשאני הייתי בת פחות מ-22. לא היו לנו ילדים או רכוש משותף, והפרידה אמנם היתה לא נעימה, אבל גם לא טראומתית במיוחד. כל אחד הלך לדרכו ואין בינינו שום קשר מאז. לקחתי הרבה מהקשר ההוא - לטוב ולרע. האקס שלי היה גם החבר הכי טוב שלי תקופה ארוכה של כמה שנים, והפרידה לא היתה קלה מבחינה רגשית. לקח לי זמן לגלות את עצמי מחדש, או שמא אומר: להמציא את עצמי מחדש, ולדעת מי אני ומה אני רוצה. <למעשה זה תהליך שאני עדיין עושה, ברמה היומיומית, ומקווה שתמיד אעשה, כל עוד אני חיה
> לקחתי גם פחדים - כמו "מי ירצה אותי" בתור גרושה בת 22... והפחדים האלה ליוו אותי תקופה ארוכה בחיי. לגבי נושא של רווח והפסד - קשה לי להתייחס לזה בצורה הזו, כי אני רואה את הדברים אחרת. אולי הדבר היחיד שאני יכולה לומר ש"הפסדתי", זה את הטיול הגדול בחו"ל של אחרי הצבא - כי מיד אחרי השחרור התחתנתי והתחלתי לעבוד במשרה מלאה. אני לא תופסת את זה כהפסד, כי עשיתי תהליכי חיפוש עצמי בפורמטים אחרים. באופן עקרוני, כגישה לחיים, אני לא מצטערת על דברים שהיו. כ דבר שקורה לנו הוא שיעור בחיים. כל דבר קורה כי הוא צריך לקרות. גם להתנסות ההיא היה מקום בחיי, וגם אם היו בה תכנים כאב ועצב במקביל לאהבה ושימחה, טוב שהיתה. אגב - לפני כמה חודשים חברה שלי סיפרה לי, שהיא ראתה אותו ברחוב, הולך עם אישה ועגלת תינוק. שמחתי מאוד לשמוע שהוא מצא לעצמו בת זוג, שהוא אב, ואני מקווה בשבילו שטוב לו.