אשת השבוע

א י ו ש י

New member
גמני רוצה לתת ../images/Emo24.gif לפיה שלי../images/Emo20.gif

גם אותי אור המקסימה ליוותה בלידה. חווית הלידה שלי תיזכר תמיד כמשהו נפלא והרבה הרבה בזכותה
מאז הלידה ועוד לפני אור מכונה בפי :הפיה שלי" כי אין לי מילים אחרות לתאר אותה. יקירתי, את אחלה אשת שבוע ונכנסתי במיוחד לומר לך זאת
שידעו כולן
איה

אמאאור

New member
שולחת לך../images/Emo24.gifבחזרה וגם אומרת תודה

לכבוד הוא לי שכך את רואה אותי. התהליך המשותף שעשינו בתקופת ההריון והלידה שלך היה נפלא גם עבורי. דרך החרדות שלך איפשרת לי לגעת בחרדות האישיות שלי. שתינו גדלנו וצמחנו, ותראי איזה יופי של דבר נהיה לנו מהביחד הזה. תודה גם לך, על שאת - את!

עינבלית

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo42.gifלאמאור המוארת!

שלום לך אור המקסימה!!! יש לי שאלה...שאלה שאלתית: עד כמה שונה האמהות האמיתית למה שדימיינת לעצמך? עד כמה רחוקה הלידה בפועל ללידה שתכננת? והכי חשוב- כמה שנים את מתכננת להניק
? ואיך את מרגישה?
חושבת עליך המון!

אמאאור

New member
../images/Emo42.gifבוקר טוב, אני עוד לא ממש פה

המתוקונת שלי מסרבת להכיר בקונספט "לילה". הלילה נרדמה בשלוש וחצי, קמה בחמש, שבע ורבע, תשע ועכשיו - סיימה לישון סופית. אללללללללה. אחזור אחרי שאתאפס

אמאאור

New member
בדיוק השאלה שמתאימה לי לעכשיו -

הקטנה ניג'ס במיוחד היום, הבטן מציקה מאוד. מייללת ומקטרת בלי הפסקה - רחמים עליה (וגם עלי). אני אענה ברצינות יותר מאוחר - כי עכשיו בא לי לדפוק את הראש בקיר...

אמאאור

New member
מנסה לענות...

האמהות האמיתית שלי, למעשה, התחילה הרבה לפני שהיתה לי תינוקת משלי. היה לי העונג והקושי לעזור בצורה מאוד מאסיבית בגידול של אחותי הקטנה. כשהייתי בת 12.5, אמא שלי ילדה תינוקת מתוקה, בלידה מאוד בעייתית, ולאחותי יש עד היום בעיות בריאותיות שנובעות מהלידה המצוקתית, שנגמרה בואקום חירום, חודשיים בפגיה ועוד כהנה וכהנה צרות. אמא שלי נפגעה גם היא בלידה, ולאחר כחודש אושפזה עקב זיהום ועברה גם משבר נפשי(שעליו אני לא מעוניינת להרחיב את הדיבור). כשאחותי שוחררה הביתה מבית החולים, אמא שלי עוד היתה מאושפזת, וגם אחרי ששוחררה, היה לה קושי לתפקד תקופה מסוימת. היתה לנו מטפלת שטיפלה באחותי במשך היום, ואחרי שחזרתי מביה"ס, הייתי אני נרתמת לטיפול בה, כך שלמעשה להאכיל, להלביש, לרחוץ, לחתל, להרגיע, להרדים וכו' - אני מכירה עוד מאז... עד היום ביני לבין אחותי יש קשר נפלא. בזכותה, אגב, אני "אמאאור" - היא היתה קוראת לאמא שלנו "אמא", ולי "אמאאור". אולי דווקא בגלל חויית ה"אימהות" המוקדמת, לקח לי די הרבה זמן עד שהרגשתי מוכנה ובשלה להיות אמא "אמיתית", לתינוקת משלי. אמנם ידעתי מה זה אומר ברמה הפרקטית מבחינת טיפול, אבל פחות ידעתי מה זה אומר ברמה הרגשית, ואכן האימהות, גם בשבילי, שיחסית הגעתי מוכנה, היא טלטלה לא קטנה. אני כמובן עדיין לומדת, אני כולה אמא טרייה ודנדשית עד מאוד
לגבי הלידה ארחיב מאוחר יותר (יש שאלה דומה למטה), ולגבי ההנקה - כל יום ביומו... בנתיים אני שואפת להגיע לשנה על הנקה מלאה, וכשנחצה את הגשר הזה - נשאף הלאה!
בחזרה גם לך. גמני חושבת עליך לא מעט. איזה כיף שהכרנו!

lulyK

New member
תשובה מרגשת מאד ../images/Emo23.gif

אני קוראת אותך ומאד נהנת.

עינבלית

New member
../images/Emo24.gifתודה על התשובה הכנה../images/Emo20.gif

והמרגשת. את נפלאה! מאחלת לך שכל מה שתרצי-יתממש ובשלווה, על מי מנוחות!

אמאדובה

New member
אמאאור היקרה ../images/Emo24.gif

אמממ... ממש אין לי שאלות, תסלחי לי, כן?
רק רציתי לומר (גם פה) כמה אני אוהבתותך

אמאאור

New member
זה הדדי, נכון את יודעת? ../images/Emo25.gif

ואיך, איך זה שאין לך שאלות? חחח...

שמופי2

New member
אני דווקא באה מכיוון קצת אחר ובמקום

לשאול אני אספר: אני מכירה את אור מחוית הלידה המדהימה שהיתה לי והרבה בזכותה!!! אור ליוותה אותי בלידת בני לפני 7 וחצי חודשים. ושוב זו הזדמנות להגיד: ת-ו-ד-ה!!! ואת מקסימה. נו טוב, וננצל לשאול שאלה שאלתית: מה הדבר שהכי עזר/תרם לך בהיותך תומכת לידה בלידה שלך?

אמאאור

New member
איזה כיף לשמוע! אני בהלם שעברו 7.5

חודשים. איך זה יכול להיות? תליתי את לוח השנה שנתתם לי עם התמונה וההקדשה ליד המחשב, וכל יום אני מסתכלת על תמונתו של הפשוש, קוראת את ההקדשה, ונזכרת בלידה. היתה יופי של לידה! אני מאושרת שגם לך היא זכורה בחוויה חיובית כל כך. שאלה שאלתית שאלת... להיות תומכת לידה בלידה של עצמי היה גם טוב וגם רע. טוב - כי הכרתי את כל החומר והייתי תלמידה מצטיינת
, כי ידעתי בדיוק מה קורה בכל רגע נתון, כי הבנתי מה מותר ומה אסור ומה אפשר ומה אי אפשר, כי לא הופתעתי מעצם הכרותי את התהליך והחוויה, כי חסכתי לעצמי טיפולים לא סימפטיים, כי ידעתי להיות אסרטיבית ולקבוע גבולות, ועוד. ורע - כי עבדתי בלידה של עצמי. כלומר - לא רק ילדתי, הייתי צריכה לחלק את עצמי ואת המשאבים המדולדלים שלי לכמה חתיכות - גם ילדתי, וגם ליוויתי את הלידה שלי (בליווי מטח הוראות בלתי פוסק לבחור'ציק שלי, ויללות, ובכי...
)

אמאאור

New member
../images/Emo26.gifאז ככה: רק על עצמי לספר ידעתי

שלום-לום כולן, אני אור, בת 31, נשואה לא' (נקרא לו "נוש" כי ככה אני קוראת לו), אמא לשמנמנועם, שלשום בת שלושה חודשים. אני עוסקת במקצוע טיפולי, ואוהבת מאוד את מה שאני עושה. אני אוהבת אנשים, ואוהבת אינטראקציות אנושיות. מאוד אוהבת סיפורים אישיים, מאוד אוהבת לגעת באנשים, להיות שם בשביל מישהו. אני מגדירה את עצמי כמטפלת במגע ובשיחה בנשים. תחום ההתמחות שלי הוא עבודה עם חרדות ופחדים, ואני מגיעה לתחום הזה ממקום מאוד אישי, כי התכנים האלה משחקים תפקיד מרכזי בחיי. ההכשרה המקצועית שלי כוללת לימודים מפרכים ומרתקים של "שיטת גרינברג", לימודי עיסוי בטכניקות מגוונות, רפלקסולוגיה, ארומתרפיה, דמיון מודרך ושיטות אבחון. למדתי גם להיות מדריכת הכנה ללידה ותומכת לידה (דולה). מהמקום הזה אני מתחברת חזק לנושא ההריון והלידה והשינויים הנלווים לכל שלב שכזה בחיים. מאוד אוהבת לעסוק בתהליכי שינוי, התפתחות וצמיחה אישיים, חושבת שסופסוף גיליתי מה אני רוצה לעשות בחיים.

יעל י

New member
התחום המקצועי...

את יכולה לפרט רצת יותר על התחום הטיפולי? זכור לי השרשור על השינוי המקצועי שהצהרת על שינוי מוצלח - ספרי על ההחלטה?האומץ?

אמאאור

New member
../images/Emo41.gifעל התחום המקצועי ושינוי הכיוון >

לקח לי כמה ימים לענות, ולא בכדי - הייתי צריכה לעשות מין "סגירת מעגל" בראש, כדי לשבת ולכתוב את מה שאני רוצה. ההחלטה לשנות כיוון תעסוקתי באה לא רק מהמקום המקצועי, אלא גם מצורך אישי שלי ללכת לכיוון אחר בחיים. הייתי תקופה ארוכה מאוד (באופן יחסי, הכל יחסי...) בעולם המחשבים, ואפשר להגיד שהגעתי לעולם ההיי-טק לגמרי במקרה. בתקופת התיכון לא עסקתי במחשבים, אפילו הייתי מהבודדים שלא היה להם מחשב בבית בכלל. רציתי ללמוד פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית ולעזור לאנשים, אבל אבא שלי, דמות משמעותית מאוד בחיי, היה מאוד נגד. הוא טען בתוקף, שפסיכולוגים ועובדים סוציאליים בסוף יוצאים מדעתם, ושאם אלמד את התחום הזה, "אבלה את חיי בלעזור למסכנים, ואהיה יותר מסכנה מהם"... אין לי שמץ של מושג למה בצבא איתרו אותי לממר"ם, (בית הספר למחשבים של הצבא). פוקס פרוע, כנראה - שהתווה את נתיב חיי במשך כמה וכמה שנים טובות. התגייסתי ועשיתי טירונות רגילה, ובסופה, כשאמרו לכל אחת לאן היא הולכת, נודע לי שאני הולכת לעשות קורס שנקרא "מפעיל יישומים" בממר"ם. אני זוכרת שהתקשרתי הביתה ואמרתי לאבא שלי, שאני הולכת לעשות קורס "מיישמת תפעולים"
, ואבא שלי אמר: יופי, ממר"ם זה מקום טוב. בזה פחות או יותר הסתכם הידע שלי לגבי מה שהולך לקרות. הגעתי לקורס, כאמור, מחוסרת כל ידע קודם, אבל היה לי מעניין, ואני תלמידה טובה, כך שהשקעתי וסיימתי מצטיינת קורס. ממר"ם הוא כאמור בית הספר למחשבים של הצבא, ובדרך כלל הוא מכשיר אנשים לתפקידים מסוימים, ואז מפזרים אותם לשירות ביחידות שונות, אבל אותי השאירו, יחד עם עוד שלושה אנשים, בתוך ממר"ם, להמשך השירות. שרתתי ביחידה שעסקה בתוכנה שקראו לה ממ"ח - המשרד הממוחשב. זו אותה תוכנה שעסקה (בזמנו - היסטוריה עתיקה) בניהול משרד ממוחשב - דואר יוצא, דואר נכנס, ת"ת וכאלה... היחידה שלי עסקה בפיתוח התוכנה, בהדרכות, בהתקנות, בפתרון בעיות וכל מה שקשור לתוכנה הזו. היה לי שירות מעניין מאוד-מאוד, הסתובבתי בבסיסים שונים בכל מיני מקומות בארץ, היתה חוויה נפלאה. במסגרת השירות עברתי עוד שמונה קורסים נוספים, וכשהשתחררתי - היה לי המון ידע במחשבים. בדיוק אז התחילה תקופת הזוהר של ההיי-טק, ובוגרי ממר"ם היו מאוד מבוקשים בשוק. עוד לא הספקתי להשתחרר - וכבר קבלתי הצעות עבודה. לא ידעתי אם מחשבים זה מה שאני רוצה לעשות בחיים, אבל היה לי ברור, שחבל "לזרוק" את כל הידע והנסיון, ולנסוע לטיול בעולם, או ללכת למלצר - אז התחלתי לעבוד בעולם ההיי-טק. ככה שנה רדפה שנה, ואני התקדמתי יפה. אהבתי מאוד את עולם הסטארט-אפ הדינמי, ועבדתי בחברות סטארט-אפ קטנות שצמחו מהר. התחלתי בתפקידי תמיכה טכנית, והתקדמתי לתכנות, ואחר כך לניהול מוצר. התחברתי מצוין לתפקיד רב תחומי של ניהול מוצר, כי זה תפקיד שדורש ממך לדעת הרבה בתחומים שונים, כמו שיווק, תמיכה, ניהול קשרי לקוחות, ניהול מוצר, וגם מכירות, יחסי אנוש ועוד. החלפתי מקומות עבודה בקצב מסחרר (בתקופה ההיא בעולם ההיי-טק הפרוע, זה היה מאוד מקובל לעבוד במקום מסוים שנה-שנתיים ולרוץ הלאה), ועם כל החלפת תפקיד, התקדמתי הלאה מבחינת תנאים ודרגה ניהולית, ולתקופה מסוימת זה היה לי טוב ונכון. במקביל גם למדתי לתואר במנהל עסקים, ועשיתי עוד כמה קורסים מקצועיים בתחום שלי, ורוב הזמן זה היה טוב. עבדתי מאוד קשה, המון שעות, המון השקעה, אבל גם הרווחתי טוב, ועשו לי הרבה כבוד. בתפקיד האחרון שלי הייתי מנהלת מוצר בחברת סטארט-אפ מצליחה מאוד. נסעתי המון לחו"ל, ניהלתי שני צוותים, הייתי כולה בת 25 והרגשתי מלכת העולם. ואז עברתי משבר אישי קשה, שלא היה קשור לעבודה שלי, ובתהליך ההתמודדות שלי, התחילה לצמוח איזו תהייה - האם זה באמת המקום שלי בחיים, האם זה באמת מה שאני רוצה לעשות בחיים שלי. התחלתי להבין, שבעצם לא אני בחרתי את עולם המחשבים, אלא הוא בחר בי, ואולי הגיע הזמן לשבת ולחשוב עם עצמי האם זו באמת אני, או שלא. יחסית מהר הבנתי, שזו לא אני, שזה לא מתאים לי יותר, ושאני רוצה לעשות משהו אחר, אבל פחדתי להודות, שאני צריכה לשנות. היה לי נוח במקום שלי. הרווחתי טוב, היו לי תנאים נלווים מצוינים, לא היו לי חששות שיפטרו אותי (באותה תקופה התחילו גלי הפיטורים בהיי-טק, מה שקראו "התנפצות הבועה"). בנוסף, גם לא ידעתי לעשות שום דבר אחר, כי חוץ מבייביסיטר בתקופת התיכון, אף פעם לא עבדתי בשום עבודה אחרת... גם אחרי שהבנתי שאני צריכה לעזוב את התחום ולחפש את עצמי, היה לי קשה לעשות את הצעד. שוב - פחדתי מאוד לעזוב משהו בטוח לטובת הלא נודע, וגם -ידעתי מה אני לא רוצה, אבל לא ידעתי מה אני כן רוצה לעשות בחיים. המשפחה שלי היתה מאוד נגד עזיבת העולם המקצועי. מה פתאום אני "זורקת" מקצוע טוב ופרנסה מצוינת, והולכת אל הלא נודע? הם ממש עשו מסעות שכנוע, אבל אני עקשנית כמו פרד, וידעתי שכשאני אדע מה אני רוצה לעשות, אני אעשה את זה. באותה תקופה היה לי עובד באחד הצוותים, שעבר שינוי אישי מאוד גדול. יום אחד ישבנו לשיחה, והוא סיפר לי שהוא עובר תהליך בשיטת גרינברג, וזה משנה לו את החיים. התעניינתי, ורציתי גם. הייתי כאמור עמוק בתוך משבר אישי משלי, וחפשתי פתרונות. התחלתי תהליך אצל מדריכה בשיטת גרינברג, וכמה חודשים אחרי, היה לי ברור שזה מה שאני רוצה לעשות - אני רוצה לטפל באנשים. אני זוכרת את הסופשבוע האחרון לפני שהודעתי לבוס שלי, שאני עוזבת. החברה שעבדתי בה היתה אחרי גל של פיטורים, ופיטרו את מנהל הצוות שלי, כך שאני בדיוק קבלתי קידום, ולמעשה הייתי בעמדה המקצועית הכי גבוהה שהגעתי אליה אי פעם. למרות הכל, הגעתי ביום ראשון בבוקר, אחרי סופשבוע מוטרף ולילה שלם ללא שינה, ואמרתי שאני הולכת. הוא ניסה לשכנע ולהסביר - אבל אני בכלל לא רציתי להקשיב. רציתי ללכת, ידעתי שאני כבר לא שייכת, ולא הייתי מסוגלת להמשיך אפילו שניה אחת נוספת. זה לא היה אומץ, אולי זו אפילו היתה טיפשות, כי עזבתי בלי שום ביטחון או וודאות מה יהיה הלאה, אבל פשוט הייתי חייבת לעזוב. זה היה צורך עז, ואני הייתי חייבת להיענות לו. רציתי לעזוב יפה ובאופן מסודר, אבל בשום פנים ואופן לא הייתי מסוגלת להמשיך להגיע ל-30 יום נוספים (תנאי חוזה של התראת חודש לפני עזיבה). סכמתי איתו שאני מנקה שולחן ומתחפפת - והוא היה גדול מהחיים, והסכים. במשך כמה ימים עבדתי קשה מאוד, ניקיתי שולחן, סגרתי דברים פתוחים, העברתי חפיפה מקצועית, והלכתי. חודש אחרי, בעלי נסע להחזיר את הרכב והפלאפון של החברה, אני אפילו לא רציתי להיכנס לשם יותר. זו היתה כזו הקלה, לא היה לי מושג שזה יהיה ככה - פתאום הרגשתי שנולדתי מחדש!

אמאאור

New member
המשך >>

כמה חודשים אחרי, התחילה שנת לימודים של שיטת גרינברג, ואני נרשמתי והתחלתי ללמוד (זה מסלול של שלוש שנות לימוד, ואח"כ יש שנות המשך). הלימודים האלה היו הדבר הכי גדול שעשיתי לטובת עצמי אי פעם בחיים. הם היו קשים ומתישים נפשית ופיזית, ופירקו אותי לחתיכות. עברתי שם משברים נפשיים כמו שבחיי לא עברתי, אבל גם גדלתי והתחזקתי וצמחתי ממקום אחר לגמרי. אני מודה לעולם כל יום, על שהעזתי לשנות ולעבור תהליך עמוק שכזה של חיפוש עצמי, כי בזכות זה, אני מה שאני היום, והרבה יותר טוב לי עם עצמי. במקביל ללימודי שיטת גרינברג למדתי עוד קורסים: עיסוי הוליסטי, עיסוי שוודי, עיסוי נשים הרות, עיסוי תינוקות, בסיס לרפלקסולוגיה, בסיס לשיאצו, ארומתרפיה, דמיון מודרך, ואח"כ גם למדתי אבחון מקצועי, מדריכות הכנה ללידה וגם קורס תומכות לידה (את כל הכסף שחסכתי בתקופת ההיי-טק הוצאתי על 5 שנות לימודים - וזה היה שווה לי כל שקל!!!). אז זהו - לגבי השינוי. וואו - איזה כיף היה לי לכתוב את זה! הדבר הכי מרגש שקרה לי הוא שני מעגלים שנסגרו בעקבות השינוי המקצועי. האחד קשור לפסיכולוגית שלי, שליוותה אותי במשך שנה במהלך ההחלטה לשנות כיוון, והתקופה שהתחלתי ללמוד את שיטת גרינברג. בערך שנה אחרי שסיימתי את לימודי העיסוי התחלתי לעבוד בספא נחשב, ויום אחד היא הגיעה לטיפול. לגמרי במקרה שלחו אותה להיכנס לחדר שלי לטיפול - או שמא זה לא היה מקרה... זה היה מדהים - היא שכבה לה שם על מיטת הטיפולים, ואני נתתי לה את הטיפול של הלייף, בהמון אהבה ותודה. זה היה מדהים. סגירת המעגל השניה קשורה לאבא שלי. אבא שלי היה מאוד נגד שינוי הכיוון בכלל, והליכה לכיוון הטיפולי בפרט. כשספרתי לו שאני מתכננת ללמוד את שיטת גרינברג ועוד שיטות שקשורות לטיפול במגע כמו עיסוי, הוא התחלחל. בעיניו, מטפלת במגע היא בדיוק כמו נערת ליווי, רק חוקית
כשהייתי כבר לקראת סיום שנות הלימודים, ובמקביל כבר היתה לי פרקטיקה פרטית ומטופלים קבועים, אבא שלי חלה. היה לו מצב שנקרא "כתף קפואה" - בשתי הידיים. הוא איבד את יכולת השימוש בידיים שלו, וזה היה נורא. מאדם עצמאי ומנהל משרד, הוא הפך להיות שבר כלי, ומצבו הנפשי היה רע. הוא קיבל המון טיפולים תרופתיים, זריקות קורטיזון, אנטיביוטיקה, וגם עבר טיפולי פיזיותרפיה ודיקור, וזה לא עזר. אחרי כמה שבועות, כשהמצב רק הלך והחמיר, הצעתי לו שאני אטפל בו. מצד אחד, זו טעות מקצועית חמורה - אסור לאדם לטפל בבני משפחתו, זה כלל מס' 1 למטפלים. מצד שני, פשוט לא יכולתי לראות איך האיש החזק הזה מאבד את כל שמחת החיים שלו. טפלתי בו תקופה קצרה יחסית, אבל מאוד אינטנסיבית, פעמיים-שלוש בשבוע. היה לי קשה נפשית ורגשית לטפל בו, אבל מצד שני, זו היתה אחת החוויות הלימודיות החזקות ביותר מבחינה טיפולית שאי פעם חוויתי, והחוויה הזו העשירה אותי בצורה מדהימה. פעם אחת, אחרי טיפול מאוד מוצלח, הוא אמר לי: סופסוף אני מבין מה את עושה היום. כמה שזה מתאים לך! אבא שלי החלים לגמרי, והיום, שנתיים ומשהו אחרי, הוא בתפקוד מלא ואין שום זכר למחלה ההיא. ועוד אנקדוטה אחת לסיום, ככה בשביל לסגור מעגל גם עם עצמי - בערך שנה אחרי תחילת הלימודים, התחלתי לחשוש שאולי אני לא מתאימה לתחום הזה, שאולי אני לא מספיק חזקה כדי לטפל באנשים, ואולי עשיתי טעות, ועזבתי מקום בטוח לטובת מקום שאין בו שום וודאות. עבדתי אז כמלצרית, קרעתי את התחת והרווחתי גרושים, היה לי מאוד קשה נפשית בלימודים, לא היו לי מטופלים בכלל... ואז הלכתי לאבחון מקצועי. המאבחנת, שעד היום היא אחת הדמויות המשמעותיות ביותר בחיים שלי (אני לומדת אצלה), אמרה לי: את - רק כיוון טיפולי. חבל שלא הלכת ללמוד עבודה סוציאלית - כל כך מתאים לך!

boringvered

New member
אור

בחיים לא הייתי מתארת כזה סיפור - אני כל כך שמחה בשבילך - האמת - אפילו מקנא בשלווה והשלמות שלך והיכולת שלך לעשות כזה שינוי מהותי בחיים שלך... באמת - וואו! מאוד התרגשתי מכל השתלשלות העלילה ובעיקר בקשר לסיפור על אבא שלך. תודה שסיפרת. ורד

למעלה