קודם כל -תודה! והנה לגבי ליווי לידה
אני מאוד משתדלת להיות חיובית - זה בשבילי מאבק יומיומי. גדלתי במשפחה פסימית, שתמיד רואה את החצי הריק של הכוס, ובשבילי, להיות פסימית ושלילית זה כמו למות. אני בוחרת לחיות, ולכן תמיד-תמיד משתדלת להתעקש על החיוביות, ולא להרשות לעצמי ליפול לשליליות. להשתתף בלידה - זה אחד הדברים הכי גדולים, הכי מרגשים, הכי יפים, הכי מעצימים, הכי טהורים, הכי-הכי-הכי שיש. הפעם הראשונה שהשתתפתי בלידה היתה במהלך קורס תומכות הלידה. הגעתי למשמרת תצפית, כלומר - צוותו אותי למיילדת מסוימת, והייתי אמורה ללכת איתה לחדרי הלידה שעליהם היא אחראית ולהסתכל. אני זוכרת איך פחדתי לפני - לא היה לי מושג מה זה לידה, מה אני אראה, איך אני אגיב... פחדתי שאני אתעלף, שאני אגעל, שאני לא אמצא את עצמי... זו היתה חוויה אדירה! במשך עשרה ימים אחרי הייתי ב"היי" מטורף, וידעתי, שזה בשבילי כמו סם, אוויר לנשימה, ואני חייבת לחזור על זה שוב, ושוב, ושוב. זו החוויה הכי גדולה שיש - פשוט אין לי מילים להסביר את זה. בלידה הראשונה ההיא, הסתכלתי על יולדת ערבייה. היא לא דיברה מילה אחת בעברית, וזו היתה הלידה הרביעית שלה, תוך 4 שנים. היא היתה מאוד מנוסה ומיומנת בללדת, ואני - דנדשית לחלוטין. הערבים הכפריים לא עושים בדיקות במהלך ההריון, ולכן הם לא יודעים מה מין התינוק. הבעל נמצא בחדר הלידה, אבל יושב בצד ולא מתערב, הוא משגיח שהכל בסדר, וממתין לראות מה נולד. אם נולד בן - הוא מברך אותו, ואם נולדת בת - הוא פשוט קם ויוצא, אפילו בלי להעיף מבט על אשתו! המיילדת הסבירה לי, שאוטוטו היולדת נכנסת ללידה פעילה, ושכדאי לי להסתכל על התגובות של הבעל, כי זה מאוד מעניין מבחינה אנתרופולוגית. בקיצור - היולדת הזו שכבה על המיטה, מחוברת למוניטור ועם אינפוזיה, אבל בלי אפידורל או משכך כאבים אחר, כי הבעל לא מרשה - הוא מפחד שזה "יקלקל" לו את האישה. היא צרחה וצרחה, כאב לה נורא - היו לה צירי ללץ והיא היתה מרותקת למיטה ובלי שום הקלה תרופתית. אני זוכרת שעמדתי שם, וחשבתי לעצמי: אלוהים, אני לעולם לא אלד! אני זוכרת את הריח של הדם ואת הריח של מי השפיר, ואת המבט בעיניים שלה, ואת האנרגיה של הכאב, שהיתה כל כך ברורה וחדה. היולדת לא דיברה עברית, כאמור, ואני פשוט עמדתי שם, והחזקתי לה את היד. היא לחצה את היד שלי כל כך חזק בכל ציר, שהייתי בטוחה שהיא תיכף תתלוש לי אותה מהמקום. הסתכלנו זו לזו בעיניים, וזה היה חזק מאוד. פתאום, עוד ציר ועוד ציר, והנה - התינוק בחוץ. נולד להם בן זכר. האבא בירך אותו ויצא מהחדר, ואז המיילדת לקחה את התינוק לתינוקיה. לכמה דקות היולדת ואני נשארנו שם לבד. אני לעולם לא אשכח את העיניים שלה. מאז ראיתי עוד הרבה לידות, בהתחלה במסגרת התצפיות, אח"כ במסגרת הסטאז', ולקינוח - כשהתחלתי ללוות לידות בעצמי כדולה. כל לידה היא מרגשת. כל לידה היא מעצימה. כל לידה היא חוויה מדהימה. להיות שם, כשעוד נשמה באה אל העולם - אין מרגש מזה. אני אוהבת את זה מאוד, מאוד, מאוד. מתוך בחירה, אני כרגע אני לא מלווה לידות, כי אני רוצה להישאר בבית עם הבת שלי, ולא נראה לי לעניין להיעלם באמצע הלילה ללידה, או להיעדר במשך שעות על גבי שעות. עם זאת, אני מאוד מתגעגעת לאווירה הזו ולאנרגיה של חדר לידה, וברור לי שעוד אחזור ללוות לידות, ובגדול.