המלצת השבוע

melancholy man

New member
המלצת השבוע

קצת באיחור אני יודע, אבל אתמול היה צפוף כאן ואני הייתי מרוכז בבחור נחמד מסכנין שעשה לי את היום, אז העברתי את השרשור להיום (ותודה ליידי שהזכירה לי). להזכירכם השרשור הזה מוקדש להמלצות שלכם לשבוע החדש, ההמלצות יכולות להיות בכל תחום שהוא ובכל נושא, גם כאלה שאינם דווקא קשורים לנושא שלנו. ההמלצה השבועית שלי היא על פסטיבל מונטרי, בין אם זה בווניל, או ב CD או בוידאו או ב DVD מונטרי זה אחד הדברים היותר מתוקים והיותר מקסימים שיצא לכם לראות או לשמוע. הקלישאה אומרת שבוודסטוק נולדה "אומת וודסטוק", זו של שנות השישים עם השיוון והמעורבות החברתית והכוח של הרוק לשנות את המציאות, לדעתי כמובן, מדובר בקלישאה בלבד, ואם כבר, אז התרבות ההיפית באה לוודסטוק למסיבת פרידה, אבל אם אכן בוודסטוק נולד משהו, אז ההתעברות הייתה שנתיים קודם לכן במונטרי, כשקהילת ההיפים של לוס אנג'לס וסאן פרנסיסקו התאחדו למופע שמח ועליז (כן פעם עליז היה מילה מקבילה לשמח) של רוק אנד רול ואהבה. העיר מונטרי היא עיירה קטנה בקליפורניה שמונה 20000 איש ולשלושה ימים ביולי 1967, הם אירחו את השמות הגדולים של עולם הרוק, יחד עם כרבע מיליון איש. ב 1967, היו כל המופיעים בשיאם ממש, ותופעת ההיפים הייתה עוד צעירה, מי שיראה את הסרט, יוכל לראות את הלהקות מסתובבות בין הקהל ממש ואת האמנים צופים זה בזה באותה הערכה והערצה שהם מקבלים מהקהל הרגיל. בין ההופעות היותר טובות של מונטרי, אפשר למנות את The Mamas and The Papas, שנדמה שההרמוניות שלה הגדירו מחדש את המילה "מתוק", את ג'ימי הנדריקס שעבורו הייתה ההופעה חזרה הביתה אחרי שהצליח סוף סוף לחדור לעולם הפופ מבריטניה, ובמונטרי נתן אולי את הופעת חייו, את הבירדס, שחוץ מזה שניצלו את הבמה לאמירה פוליטית חריפה (שהיום נשמעת קצת מטופשת, עם האיזכור של הקונספירציה ברצח קנדי והשאיפה למהול את המיים בוושינגטון ב LSD), גם נתנו סט מעולה, שלא היה בו ולא להיט אחד שלהם באותה תקופה. גם Jefferson Airplane, שהפכו לחלק כל כך אינטגרלי מפסטיבלים כאלה עד שנדמה היה בסוף העשור שקודם כל מביאים את גרייס סליק ואחרי זה בונים סביבה ליינאפ לפסטיבל, נותנים כאן Show ענק. ג'אניס ג'ופלין וה Big Brother מפוצצים את הבמה, ואם חושבים על זה שבהרבה מובנים זו הייתה הופעת הבכורה של ג'אניס בבמה כזאת גדולה זה הופך את כל העניין למדהים הרבה יותר, אבל כמו שאמר ג'ון פילפס מהפאפאס והמאמס: "Janis was so nervous, it was crazy. But as soon as she hit that stage, she just stomped her foot down and got real Texas." ובאמת במופע הזה She gut as Texas as you can get... וכמובן האורחים הקבועים מעבר לים, The Who, שאריק בורדון דימה את ההופעה שלהם להקתפת טרור, וביננו, הופעה של ה Who מהימים ההם יכולה להכניס לפרופורציות נכונות גם את ה 9.11. גם אריק בורדון והחיות שלו הגיעו למונטרי עם הקרקס הנודד שלהם והציגו לאמריקאים המסטולים את גדול המופיעים בעולם הרוק של אותם השנים ואולי בכלל. כשמוסיפים לכל אלה, את פול באטרפילד, סקוט מקנזי, Canned Heat, Country Joe and The Fish, Lou Rawls, אוטיס ראדינג הענק במופע שלא מהעולם הזה וכמובן ראווי שנקר, שכרגיל המוסיקה שלו עוברת ישר מעל הראש אבל נכנסת עמוק לנשמה, ועוד רבים אחרים, אי אפשר שלא להגיע למסקנה, שגם מבחינת מוסיקה וגם מבחינת אווירה ובעצם מכל בחינה אחרת, פסטיבל מונטרי, הוא הוא הדבר האמיתי, לא פלא שאריק בורדון כתב עליו שיר כל כך יפה

LadyG

New member
למה אי אפשר להזמין

אלכוהול בקופי בר הולנדי? כי החוק אינו מאפשר זאת. הפרדה מוחלטת בין מכירת סמים קלים למכירת אלכוהול. אין מערבבים שמחה בשמחה ומי שמחזיק רשיון עסק למכירת מריחואנה או חשיש לא יכול למכור אלכוהול. באמסטרדם לבדה פזורים לפחות 300 קופי שופס. לכל קופי שופ יש את האוירה המיוחדת לו, עם מוסיקה אופיינית כמובן. תיירים מגיעים בדרך כלל למקומות הגדולים, ההמוניים יותר. המקומיים אוהבים להכנס לקופי שופ השכונתי, לקנות את מה שצריך ולעשן בבית. טיפוסים ביתיים ההולנדים
. Amnesia הוא קופי שופ, שמקבל בסקרים ובעיתונות המקומית, המקבילה ל"עכבר העיר" שלנו את הציון הגבוה ביותר. הציון נקבע משקלול של מספר פרמטרים: טיב הסחורה לעישון, האוירה, השירות וכו'. המיקום באזור ה- Jordaan המאד טרנדי: Herengracht 133 1015 BG Amsterdam בפנים שולט הצבע האדום. כייף לשבת בחוץ, ביום שמש נעים ולבהות בתעלה ממול. מביני דבר טוענים בתוקף שאיכות החומרים הנמכרים - מעולה. אז למי שמגיע לאמסטרדם ורוצה לשתות קפה או תה
באוירה מקומית חביבה, בלי ים תיירים על הראש.

Jflyaway

New member
איזו המלצה חמודה. ../images/Emo13.gif

מקווה להיות שם בקיץ.

MerryRecords

New member
נבדק!

הרגע חזרתי מאמסטרדם, עבר עלי שבוע לא קל, ובהמלצתך הלכתי לחפש את המקום שבאמת התגלה בתור מקום נחמד מאוד, אפילו יש איזה ישראלי שעובד שם ומדבר על טרנסים כל היום. אמסטרדם זה המקום, ומומלץ להגיע כשאין הרבה תיירים (עכשיו למשל). מה שהכי מצא חן בעיני זה שמהכסא עליו ישבתי יש תצפית על חלון עם גברת שמציעה את מרכולתה, והיה פשוט מאוד נעים להסתכל עליה במשך שעה.

Jflyaway

New member
כל הכבוד שהלכת עם המלצת הליידי!

וברוך שובך ידידי. מאמסטרדאם לי"ם... אחח... מעבר חד!

forever changes

New member
המלצתי היא ...

deep purple - s/t באמא'שכ'ם עזבו אותכם מיאן גילן מנפץ את כל הכוסות שנמצאות בסבייבה, עזבו את ריצ'י בלקמור מנסה לשבור את מהירות האור ועזבו אותכם להתווכח מי להקת הרוק הכבד הכי טובה, האם הסגולים יותר טובים מלד זפלין, מי יצר את הרוק כבד,מה אלבום הheavy metal הראשון, הכל שטויות הדבר האמיתי זה רוד אוונס וריצ'י בלקמור מייפח את הגיטרה שלו (גורם לגיטרה של להתייפח זה פשוט יותר מגניב
), לדעתי זה הסגולים הטובים ביותר, זה הסגולים של שירים סטייל chasing shadow, בליינד, ללניה, bird has flown ושיר שהוא כמעט חצי מוזיקה קלאסית April לא איכפת לי לוותר על איך שהרוק כבד היה נראה אם הוא בכלל היה קרוב למה שהוא היה ואם הוא בכלל היה, בשביל עוד יצירות כאלה.

Jflyaway

New member
בהחלט איתך בעניין.

יופי של אלבום, אם כי אני אוהב יותר את SHASDES ו TALISIN (סליחה על האיות). ועדיין, האלבום הזה אהוב עלי מאוד.

forever changes

New member
shades וטאלאסין

יותר בוסריים אבל יש להם קסם מיוחד, ו shades יותר מתקרב לדעתי לפסיכאדליה מהאלבום שדיברתי עליו (אגב ביצוע ענק ענק ל hush), אבל אני הכי אוהב את השלישי כי יש בו הכל בלי נפילות, ורבאק אפריל אחד השירים החזקים ביותר.

Jflyaway

New member
ידידי היקר... המונח "בוסר" שייך

לעולם אחר... בפסיכדליה וברוק סיקסטיז ראשוני, המקצוענות היא ערך משני ביותר.... "בוסר" יכולה להיות גם מחמאה. אני יודע - לא כולם יסכימו עם זה, אבל אני אומר לך בוודאות, שאני אישית (וקבוצת המורעלים המקיפה אותי ביעדים שונים העולם) נוטים להאמין שהמוסיקה היצירתית ביותר הייתה דווקא החובבנית יותר, הראשונית יותר, זו שלא הייתה התוצאה של מכונת התעשייה המלוטשת והמופקת.

forever changes

New member
צודק

שרשמתי את המילה בוסר התכוונתי למה שרשמת, זה היה מתוך מחמאה זאת הייתה הדרך שלי להגיד ששני האלבומים הראשונים הם יותר עם קסם ונשמה משהו, והשלישי יותר מושלם ובלי נפילות (ואפשר גם לומר מקצועי יותר).

chirco2

New member
מונטריי

אם כבר בפסטיבלים עסקינן...בל נשכח שני ארועי ענק בתחום מבלי לדרג כי סה"כ מדובר בטעם אישי הפסיטבל למען אסון בנגלדש שהפגיש אנשים כמו ג'ורג' הריסון ובוב דילן פסיטיבל האי וויאט...שארח את המי-והמודי בלוז יחד עם וודסטוק ומונטרי מדובר בארבעה קונצרטים שהם חובה לראות לשמוע ולנצור לדורות הבאים

melancholy man

New member
אכן

והייתי מוסיף לזה עוד שני ארועים ענקיים (ולא ממש קשורים לעיננו, אבל מאוד קשורים לרוק משובח): מופע הפרידה של הבאנד שהונצח בסרט "הוואלס האחרון", והמופע לזיכרו של ג'ורג' הריסון, שני מופעי ענק (מי יותר מי פחות) שהפגישו את המייטב של עולם הרוק לצמד מופעים מרגשים במיוחד. מה שמיוחד במונטרי זה הראשוניות והתמימות של כל העניין ובזה טמון עיקר כוחו, אבל כמו שאמרת וכמו שאנחנו אומרים כאן הרבה, הכל כמובן עניין של טעם.

Jflyaway

New member
לא מדובר בדרוג על בסיס של

קריטריונים ערכיים, כלומר: מונטריי לא היה "מוצלח יותר מבחינת "איכויות מוסיקליות". אבל בואו לא נשכח מה זה הפורום הזה שלנו. ה REFERENCE POINT שלנו בתוך הפורום צריך להשאר הנושא שבשבילו אנחנו פעילים דווקא בפורום הזה. לכן, מבחינתי הדרוג שעל פיו קבעתי שמונטריי הוא הפסטיבל "שלי" מבוסס על הנושא של הפורום: פסיכדליה. ולמה? מסיבות אלו: 1. הוא קרה בזמן אמת של הסצנה - קרי: SUMMER OF LOVE 2. הוא התרחש בסן פרנסיסקו, כלומר: במקום שבו הייתה החממה של הפסיכדליה האמריקאית לכן אני חוזר ומדגיש שלחובב הפסיכדליה יהיה מו הסתם הרבה יותר עניין בפסטיסל ה"פסיכדלי הפרוטוטיפי" מאשר בארועים פוסט-פסיכדלים כגון פסטיבל האי וייט.

ozitex

New member
טקסס

ראיתי באחד הלינקים מהאתר הנחמד יש לציין של מונטריי שצירפת,חומר על פסטיבל הפופ של טקסס. גם רשימת האמנים שם לא מביישת..בלשון המעטה. מעניין שלא ראיתי עד היום חומר מטסיקלי שהוקלט שם,או אולי קיים? מישהו יכול לשפוך אור על הפסטיבל הבלתי מדובר הזה?

Jflyaway

New member
אני מתכוון לחקור את זה

תודה על האינפורמצייה, אפילו לא ידעתי על הפסטיבל.

KFir R

New member
Texas pop festival

אני לא מכיר את ההיסטוריה של הפסטיבל אבל יש לי את ההקלטה מההופעה של לד זפלין (ואני חושב גם של ג'ניס ג'ופלין) מהפסטיבל הזה, אה ועכשיו אני ניזכר שבעצם יש לי גם דיוידי של 75 דקות שמתעד את הפסטיבל הזה (הסתכלתי בו עכשיו כמה דקות) מראות די דומים שמזכירים את הסרט של וודסטוק ולהקות פולק-רוק אמריקאיות. הצילום של הלהקות שמופיעות הוא לא ברמה של פסטיבל וודסטוק אבל שווה צפיה.

למעלה