ההתארגנות להוזלת מחיר הגז

הוזלת תעריף גז מצובר

מספר רב של בתי אב בישוב (אפשר ובעיקר בתים של עמותת לוחמי צה"ל) מחוברים (או צורכים) גז לבישול מצובר (מיכלים מרכזיים שמזינים מספר צרכנים. לכל צרכן מונה משלו). תעריפי החיוב של הגז יקרים משמעותית בהשוואה לגז במיכלים (המסופק לכל בית אב בנפרד). אני מכיר בתים רבי קומות בת"א למשל ( כ-50 משפחות בנין אחד במקרה אחד) שוועד הבנין לקח יוזמה ולאחר שנסתיימה תקופת ההתחיבות הבסיסית מול החברה שהתקינה את התשתית בעת הקמת המבנה, יצאו למכרז בשם כל הלקוחות בבנין מול חברות הגז וההוזלה שהושגה התבררה כמשמעותית מאוד . האם מישהו בישוב פעל בנושא ובדק ? האם קיים מידע שמפריח את טענתי באחת? אודה להתיחסותכם הענינית! ראובן

גז בצובר

היי אצלנו זה יותר פשוט. אתה לא חייב להיות מחובר לגז מרכזי. אתה יכול להזמין טכנאי גז ולחבר לעצמך בלוני גז בחצר בית שלך (כמובן בהתאם להוראות הבטיחות) ואז להתנתק מחברת הגז שבצובר. מומלץ להודיע להם חגיגית שאתה מתכוון לעשות את זה ואז תהיה להם סיבה לנסות לשכנע אותך להשאר. אם לא יורידו מחירים תעשה את מה שכתבתי לעיל... והם כבר ירדפו אחריך... בברכה.

גז בצובר

תודה על העצה המעשית. מעבר לה אני סבור כי התארגנות של כמות לקוחות נכבדה תוזיל עוד יותר את העלות הרגילה. הפורום הזה הוא אמצעי טוב (כך לפחות זה נראה לי) כדי שכל מי שמעוניין בישוב להצטרף למאמץ מסויים זה יודיע על כך וזה יתן כח רב יותר למי שיבוא בדברים עם חברת הגז. לי אישית אין נסיון קודם בתחום זה אבל אם יהיה צורך אני בהחלט מוכן להניע את התהליך. יצירת רשימה מדוייקת של הפרטים ( בתי אב ) שמעויינים לבדוק את הנושא כדי להנות מההוזלה תעזור מאוד במהלך המו"מ העתידי ( "אם וכאשר" ).מה דעתך?

רעיון מצויין-

אני אמור לעבור לכפר האורנים בעוד 4 חודשים ולכן לצערי לא אוכל לסייע רבות , מעבר לתמיכה והחתימה על הסכמה למעבר לחברה אחרת או לחילופין להשפיע על הורדת המחירים. מבטיח להיות יותר פעיל כשאגיע. יחד עם זאת,ציינתי שגם אם תירצה לחסוך המון שקלים ממחר בבוקר ומבלי להמתין לעוד המון תושבים שיהיו איתך, תוכל להעמיד בלון משלך ולהתנתק מחברת הגז. תמיד תוכל לחזור לחברת הגז לאחר שיגיעו איתך להסדר. ואז תשלם 80 ש"ח ל 5-4 חודשים (כ20 ש"ח בממוצע לחודש). דרך אגב, אני בכל מקרה לא מתכוון להתחבר לחברת הגז כשאגיע לגור לפני שאני מגיע אתים להסכמה בנושא. דרך אגב, כמה יוצא לך לשלם היום?

הוצאה שוטפת נוכחית-סעיף גז בישול

בממוצע, לחודש, הצריכה בביתי קצת למעלה מ-1 מטר מעוקב גז (בדקתי מספר חשבונות לאחור). אם תוסיף לזה את התשלום הקבוע היחסי לחודש וכן מע"מ נגיע לכ-38-40 ש"ח לחודש. בערך כפול (!) מהמחיר שאתה מציין. כדי להביא את הנתונים לאותו מישור השוואה אשמח לדעת כמה מטרים מעוקבים מכיל מיכל גז סטנדרטי (קטן) שעולה (ככל הנראה) כ-60-65 ש"ח. לא אימתי את הנתונים על עלויות מיכל גז מול חברת הגז אבל נראה לי שזו לא צריכה להיות משימה קשה מדי להשלמה. שאלה כללית: האם יש עוד מעוניין/ת במהלך זה שמטרתו להוזיל את עלות התשלום לגז הביתי?

orela

New member
גז

כמובן גם אנחנו נשמח. החימום הביתי שלנו מבוסס על גז ונשמח להוריד עלויות. (אנחנו משלמים כ- 500 ש"ח לחודש)

golanzuk

New member
נשמח גם להצטרף למהלך הוזלת גז

משפחת גולן חלי ואיציק

גז בישול

אני מכיר את הנתונים בקילוגרמים ולא מ"ק. בבלון רגיל יש 12 קילו ובבלון הגדול בגובה 160 ס"מ יש 36 קילו. עלות מילוי הבלון היא 80 ש"ח כיום.

ginats

New member
גם אנחנו

משפחת גינת. מהרהרים בינתיים בהתנתקות ורכישת בלוני גז, ורק מתוך עצלות עדיין לא התחלנו לברר זאת.

גם אנחנו נשמח! תודה על היוזמה.

באם אין מגבלה על משכירי דירות, נשמח הצטרף ליוזמה. חשבון הזג שלנו עולה בכל חודש למרות שאין הבדלים בצריכה. תודה משפחת שרויטמן

golanzuk

New member
התנתקות מחיבור לגז מרכזי../images/Emo46.gif

בני שלום רב האם אתה יודע לאיזה טכנאי גז פרטי אפשר להתחבר? מזה זמן רב שחשבונות הגז עולים ועולים בלי פרופורציה, ומה ששבר את גב ה.... היה חשבון הגז האחרון שנשלח אלי, 95 ש"ח לערך כשאנו רק 2 נפשות בבית ואין לי חב' קטרינג ואינני מחממת את הבית בגז. אולי נארגן עצומה ונאסוף חתימות מאלה שלא מרגישים פריירים. שמי - גולן חלי. טל' - 08-9761567 054-4717410 אשמח לקבל תשובה מכל מי שמוכן להצטרף. יום טוב חלי

einatga2

New member
אתכם במאבק

אנחנו 2 נפשות ותינוקת ובקושי משתמשים בגז' והמחירים גבוהים ביותר. ניסיתי לברר כמה עולה מהלך כזה ונאמר לי שהפירוק של הגז הקיים עולה כסף וכן התקנת הבלון החדש עולה כסף, כך שיש לברר אם לבסוף זה יוצר משתלם.. בכל מקרה אשמח להשתתף עינת

חיבור לגז פרטי

החוזה עם חברת הגז בצובר פג לאחר שנתיים של חיבור. הצנרת המרכזית שייכת לחברת גז שהתקינה את הצנרת, ולכן אנו לא רשאים לנתק אותה. כיוון שאנו גרים בבית פרטי , אין אנו חייבים להמשיך להתחבר לגז בצובר. ניתן לפנות לכל טכנאי גז באיזור לוד-רמלה והסביבה ולבקש שיחבר בלונים רגילים עם צנרת חדשה. העניין שאני עדיין לא גר ביישוב (אמור להגיע באוגוסט) ולכן איני יכול כרגע לתרום בחלק המעשי ולכן מציע לפנות לחברת הגז ולעדכן אותם על כך שבכוונתם של 30-40 דיירים לבטל את החוזה עימם, וזה כבר יעשה את שלו. אם "האיום" לא יעזור נעבור לקיום ונבצע את השינוי. ניתן לשוחח עימי בטלפון 050-6291601 בברכה. בני

שרה כהן1

New member
חתימה על מסמך להחלפת חברה

בעבר טיפלתי קצת בנושא, חברות הגז שמחות להציע מחירים מתחרים. כל שעלינו לעשות הוא להוכיח רצינות. צריך לחתום על מסמך הקורא להחלפת חברה או לחילופין התנתקות מספק מרכזי אם לא יוזלו מחירי הגז! ברגע שנשיג חתימות מרוב התושבים "הנגזלים" ע"י חברת הגז בצוברים, נוכל לקבוע פגישות עם מספר חברות ולקבל מחיר בהתאם, שם המשחק הוא התאגדות וכח צרכני. ממליץ על דרך זו שכן בלון מכער ומסוכן יותר מצובר.

למעלה