בוקר טוב

עמית1971

New member
ג'ודי בלום עדיין נחשבת?

אני זוכרת שאני וכל בנות כיתתי העברנו את הספרים שלה מאחת לשניה עד שהיה להם צורה של נייר טואלט אבל היא מאוד דיברה אלינו. בזמנו גם קראתי את לילי הפרועה של רבקה קורן וכיום אי אפשר למצוא אותו אבל ספרים אחרים שלה כן. אבא ארך רגליים, ואפילו התחלנו את הספרות הרומנטית, כיום יש את כל הוצאת עלמה שפונה לנערות הצעירות (11 כבר נחשבת נערה בימינו- נכון?) ואני זוכרת את עצמי יושבת בכתה ד' בבית ילדים חשוך וקוראת את "ג'יין אייר" ומשקשקת מפחד. כמובן שהיום יש את כל הסדרה המופלאה של הארי פוטר, ארטמיס פאול, ועלילות נארניה. בתי בת השש אף הביאה הביתה ספר מסדרת ג'ינג'י שחר שנראה לי מתאים דווקא לגיל טיפה יותר מבוגר. טוב, יש עוד המון אבל נראה לי שאני נסחפת.

יש את "איילת מקבלת"

הותיק (שנות השמונים) של דפנה שריר. דידקטי אבל כל המידע שם ונדמה לי שלכך התכוונת. לא?

ורדה ש

New member
ההמלצה שלי- "בת עשרה"

מה שמיוחד בספר הזה, בעיני זה שהוא נוגע לא רק לעניין המין אלא לכל האספקטים של התחלת גיל ההתבגרות: שינוי הטעם בלבוש, באיפור, בתסרוקת... שינוי העמדות ביחס להורים, לחברים... עכשווי למדי ומחובר לעולם שלנו, מאוייר נחמד. החסרון - לא זול (בסביבות 70 ש"ח) כתבה:דנית הדרי-סולומון. אם רוצים להמתקד יותר בתחום החינוך המיני אני אהבתי ספר ישן-ישן שכתבה אסתר קל ושמו "איזה מין אנחנו". הוא כתוב בצורה של מסגרת סיפורית: כאילו מדריכה מעבירה פעולות בנושא חינוך מיני לחניכים, ומספרת גם מה הסבירה להם, וגם איך הגיבו. החסרון שלו שהוא ישן מאד וקשה להשיג אותו. יש גם סדרה של חוברות קטנות ונחמדות שיצאה בהוצאת זמורה ביתן. כל חוברת מוקדשת לקבוצה. כתבו טלי רוזן ועמוס בר. למשל: בנים: 13 -15 . בנות: 12 - 14 , בנות 14 - 16 . זול מאד, זמין ברוב החנויות, מוסר אניפורמציה בצורה תמציתית. בעיני החוברות האלו יותר מידי "יבשות" אבל יש מי שאוהבים את זה דווקא כך.

למעלה