איזה כלי חסר לכם ברמקול???

מפתחSoul

New member
איזה כלי חסר לכם ברמקול???

דיון שלדעתי פתחתי בעבר, אבל יהיה נחמד לפתוח שוב ולשמוע אתכם: איזה כלי נגינה הייתם רוצים לשמוע בהופעה שאיננו? מוזמנים לפרט פנטזיה לגבי שיר מסויים עם אותו כלי\כלי אחר.

פלצני אבל מתבקש, רבעיית מיתר!

נראה לי אחד הטובים לעשות הופעה בליווי רבעיית מיתר. לעשות איזו הופעה גדולה, באיזה מקום פתוח, אבל גם חייב להיות במז"א טוב... הופעה שמתחילה אקוסטית, כולם יושבים על הכיסאות הידועים, ולצד ימין עוד ארבעה כיסאות חדשים, חצי הופעה אקוסטית, עם עומק חדש, צלילים חדשים וביצועים מרגשים... רק דמיינו את זה "לא יכול אחרת" בגרסת פסנתר וכלי מיתר, "הימים שלנו" ופנטזיה ישנה של "גנבה" שבקטע השקט יש ארבעת כלי מיתר... ואז אחרי שעה של רגשות שנשפכות על הבמה. שקט, חושך, הם יורדים, דקה שלא רואים כלום... ואז שומעים את הכלי מיתר מתחילים מנגינה מוכרת, ופתאום גיטרה חשמלית משתלבת, וDont like בגרסה חשמלית מקפיצה! ואומנותית! אחחח יכול להיות אחת ההופעות הטובות ביותר שיהיה בהם.

MamoOoshA

New member
חשבתי על זה,

לא חסר כלום. אבל אם בכ"ז אנסה לא לצאת פלצנית - ליווי צ'לו יכול לבוא טוב בשירים כמו WAY, WDUG [ואולי אפילו חולמת?]

מפתחSoul

New member
לגמרי!

אני חושבת ש'חולמת' בכלל צריך לקבל עיבוד נוסף. הוא חלש מדי עם פסנתר. למשל, עם התופים נוסף נפח נפלא ועוצמתי. הייתי שמחה לשמוע את זה עם חליל צד....... מעניין!

מפתחSoul

New member
הייתי מתה לשמוע כינור בביצועים אקוסטיים.

אני ממש מצליחה לדמיין חיבור מאד מוצלח. ולגבי שירים מלנכוליים... אין משהו ספציפי. אולי לא קל יהיה מצמרר.

Edenlempert1

New member
נשבע שזה בול מה שבאתי לרשום

מאז שהתחלתי לשמוע סימפוניק מטאל וגם הלכתי לאיזה קונצרט עם סבא (מה לעשות קשה לסרב לסבא) פשוט התאהבתי בכלי הזה וכמה פעמים כבר חשבתי עליו ככלי מתאים. ולאו דווקא בשירים השקטים יותר, הכלי הזה פשוט יכול להתחבר להכל. הלוואי שנזכה לראות את זה יום אחד (אהמ אהמ היהודים עם הסימפונית אהמ אהמ...)

מפתחSoul

New member
צודק.

חוזרת בי, אפשר לעשות פלאים עם כינור. לא זוכרת איזה שיר שמעתי {ישראלי} שיש בו כנרת שפשוט לוקחת את הביצוע למקום אחר. היא אמנם חלק מהעיבוד מלכתחילה, אבל זו היתה דוגמא כמה כינור יכול להיות דומיננטי ומשתלב גם יחד במוזיקה.

HiPpiE Boy

New member
האמת שהם כבר עשו משו אדיר כזה

הרעיון עם הדידג' אני מת על הכלי הזה יש לו צלילים שפשוט-וואו זה לא מובן בכלל בפעם הראשונה ששמעתי את זה בבאוויר,באקוסטית(2004 זה היה?) אומנם זה היה מהטלוויזיה בחדר אבל עדיין ובWDYG בקיסריה פתאום אני שומע את הצלילים האלה...כולי נכנס לאטרף משמחה,רק חבל שמהמקום שבו עמדתי לא יכולתי לראות את הנגן. קיצר רעיון אדיר וכלי מדהים.....הבעיה היא שאני עדיין לא מצליח לנגן את זה על הדידג' שלי(אולי קצת את הליווי באס של באוויר)

HiPpiE Boy

New member
לא שידוע לי

אני לא יודע אם את מדברת על באוויר או על וור דו יו גו ואני לא יודע אם במקור זה היה אמור להיות עם דידג' בכול מקרה בגרסאת אולפן אין דידג' באףאחד מהשירים

למעלה