שלום לכולן חדשה עם שאלות...

שלום לכולן חדשה עם שאלות...

חליתי לפני כ-4 שנים בדלקת מפרקים, ואחריה הייתי בהריון שנגמר בלידה שקטה. מאז אני מנסה להכנס להריון ללא הצלחה (יש גם עניין של גיל...). לאחר מס' הפלות נשלחתי לבדיקות קרישה ואובחנתי כבעלת LAC חיובי גבוה. (במרפאת הריון בסיכון טענו שה- LAC הוא גבולי). אני נוטלת באופן קבוע מיקרופירין ויודעת שאצטרך גם קלקסן מבטא חיובית, אולם עד היום לא הצלחתי להבין במדויק מה הפרוש של זה. אשמח אם תוכלו להסביר לי את הקשר ביניהם.

ל3

New member
לא הבנתי את השאלה

ברוכה הבאה לפורום
ואני מאחלת לך הריונות קלים "ומשעממים". אני לא בטוחה שהבנתי נכון- את שואלת מה הקשר בין קרישיות יתר ללופוס? או מה הקשר בין קרישיות יתר לקלקסן? קרישיות יתר ( תסמונת אנטיפוספיליפדית) יכולה להיות כחלק מביטוי של הלופוס ולבוא ביחד עם לופוס ( אחוז לא מבוטל של חולות לופוס סובלות מקרישיות יתר- אני בינהם לדוגמה) אך לא מחייב שכל מי שסובלת מקרישיות יתר יש לה בהכרח לופוס. בכדי לאבחן לופוס צריך להיות תסמינים ובדיקות מעבדה ספציפיות למחלה. שילוב של שניהם יכול להוביל לאבחנה אם התכוונת מה הקשר בין הקרישיות לקלקסן/אספרין אז אספרין ניתן בדרך כלל לנשים עם קרישיות יתר בעיקר בגיל הפוריות כטיפול מניעתי במידה ולא היו ארועים טרומובטיים ( שאז עוברים בדרך כלל לקומדין). תפקיד האספרין הוא למנוע אגרגציה ( הצמדות) של טסיות דם שעוללה להוביל לחסימה בכלי הדם. אספרין ניתן לקחת בהריון אבל מעדיפים לעבור בהריון לזריקות קלקסן ( יש מספר מינונים) . קלקסן בעצם מדלל את הדם ובכך מוריד את הסיכון להיווצרות קרישים וחסימות. קלקסן נהוג לקחת כל תקופת ההריון ואף מספר שבועות לאחר הלידה. מאחלת לך בהצלחה וישתגשמו משאלותיך נ.ב לא קשור להודעתך, אבל רציתי שתדעי שמי שסובל מקרישיות יתר צריך לקחת קלקסן גם לפני טיסות ארוכות ( כמו לארה"ב) ולא לשבת ללא תנועה זמנים מאוד ממושכים

תודה על התשובה התכוונתי לאפשרות הראשונה.

אני חושבת שאולי בלבלתי כל מיני דברים. היו רופאים שדברו איתי על לופוס והיו שאמרו שאין לופוס. אלו בדיקות מעידות על כך?

ל3

New member
בדיקות

קודם כל חשוב לי להגיד שמאבחנים את האדם ולא את דף תוצאות המעבדה לכן בכדי לאבחן לופוס צריך שיהיו לפחות 4 סימפטומים אופיינים מרשימה של 11 קריטריונים בערך כמו כאבי פרקים, חום, עייפות, נשירת שיער, פריחת פרפר ופריחות בגוף, אפטות בפה, ירידה במשקל וכו' וצריך שיהיו בדיקות מעבדה חיוביות ספציפיות ללופוס ובינהם ANA חיובי, ANTI DNA חיובי, משלימים ( C3,C4( נמוכים, נוגדנים נוספים חיובים, יכולה להיות שקיעת דם מוחשת , CRP תקין או גבוה, אנמיה, כדוריות דם לבנות לא תקינות בספירת הדם ( בדכ' נמוכות), APAL חיובי, ANTI BETA 2 GLOCOPROTIEN חיבי, חלבון בשתן, ועוד ועוד... כפי שאת מבינה לא קל לאבחן זאת אך סימפטומים ספיציפים+ בדיקות מעבדה מכוונות שחוזרות על עצמן חיוביות מספר פעמים יכולות לתת את האבחנה על סמך מה חלק מהרופאים חושבים בכיוון לופוס? הייתי ממליצה לך לעשות את הבדיקות הנ"ל בתוספת שתן לכללית, תפקודי כבד וכליות, ספירת דם מלאה ועם התוצאות ללכת לראומטולוג טוב שיתן אבחנה מסודרת כי אני מניחה ויודעת שלא קל לחיות בחוסר וודאות לגבי מצבך המון בהצלחה
ותמשיכי לעדכן

יש לי חלק מהתופעות שהזכרת.

אני אעבור על הבדיקות ואראה האם אכן מדובר בלופוס. אקבע גם תור לראומטולוגית. יש לי חלק מהתופעות והכי חשוב LAC חיובי די גבוה.לגבי C3 וC4 לא חושבת שעשיתי. בכל אופן תודה על ההסברים.

EastGirl83

New member
אפטות בפה?

זה המצב שבו יש מלא פצעים, החניכיים והקנה מתנפחים וכל הפה נראה מגעיל???!!!! אם כן - זה באמת מצב נוראי, ומגעיל!

חיפשתי בכל המסמכים הרפואיים שלי...

ומצאתי סיכום ביקור שבו הראומטולוגית כותבת שאין חשד ללופוס. מבקשת
שבלבלתי אתכן עם הבלבולים שלי.

ל3

New member
לא בלבלת אותנו בכלל

ואני שמחה בשבילך תרגישי טוב

למעלה