סוחרי מט"ח - השוק לפני קריסה!!

UKjewishboy

New member
סוחרי מט"ח - השוק לפני קריסה!!

אתם אולי סוחרים במטבעות ומנסים לנתח גרפים - קחו את הניתוח הזה ותבינו מה שקורה בעולם: 1) הגופים הגדולים יודעים כבר וזה מתחיל להיות מגולם - שאנחנו הולכים לקראת קריסה, המניות אמנם עוד לא צנחו כמו בסוף 2011 אבל אנחנו לא רחוקים מקריסת מניות. 2) אין פתרונות למשבר הנוכחי למעט קריסה - רק שקריסה היא תוצאה רעה מאוד שמנסים להמנע ממנה ולגרום לה לקרות בזחילה ולא בבום. 3) אין לכם מה לסמוך על הממשלות שיטפלו בנושא, זה מצב אבוד. מה זה אומר לגבי מט"ח? 1) האסיאתיים מצבטרים באופן חזק מאוד מאחורי הממשלות היפניות והאוסטרליות - ה CNY (או RMB) נחלש מול הרבה מטבעות כי הסינים קונים דולר אוסטרלי ($A) או ין יפני (Y) ומשתמשים במטבע לקנות אג"ח של אוסטרליה ויפן - האג"ח של אוסטרליה מביא תשואות חזקות מאוד עקב הציפיות למחתך ריבית חד בריבית האוסטרלית מה שאמור להחליש את המטבע אך בגלל הפחד מקריסה - התשואה ההפוכה (ירידת ריבית --> אג"ח משלם יותר) מחזקת גם את הדולר האוסטרלי וגם את הין היפני. 2) האג"ח הקנדי גם מתחזק בעקבות המשבר באירופה - ולכן קניות אג"חים מרובות של ממשלת קנדה מחזקת את הדולר הקנדי. 3) בשוק המקומי בישראל - יש קנייה גם של אג"חים ישראליים, אבל, שימו לב ל (4) 4) יש גם קנייה חזקה מאוד של TREASURIES - אג"ח ארה"ב - זו הסיבה שהדולר האוסטרלי והקנדי כרגע זזים בתנודות מאוד חלשות מול הדולר האמריקאי בעוד שהיורו והפאונד נחלשו מולו. אני חושב שכדאי לכם להתחיל לחשוב איפה לשמור את הכסף שלכם ולא רק איך לסחור איתו! MF GLOBAL הייתה דוגמא קטנה מאוד, אבל קריסה זה משהו בסדר גודל עצום מה על אחת כמה וכמה.

roter

New member
במט"ח אין אף פעם "קריסה"

תמיד קונים מטבע תמורת מכירה של מטבע אחר... כאשר מטבע אחד "קורס" מטבע אחר מתחזק מולו...

UKjewishboy

New member
נכון, אבל הפלטפרומה בה אתה משתמש יכולה לקרוס

כמו ש MF GLOBAL קרסו האתר בו תשתמש לסחור במט"ח או הבנק שעומד מאחוריו עלול לקרוס בעקבות מה שקורה בעולם, זה לא מצחיק בכלל!

rafipips

New member
מריו מבחינה מסויימת אתה צודק אבל

אסור לנו להתעלם מקורלציות בטון שנשברו במהלך 2011 כמו למשל יורו דולר ודולר פרנק . מתי פעם ראית שיורו יורד מול הדולר והדולר נחלש מול הפרנק , ולא במשך יום יומיים .

UKjewishboy

New member
הקורצליה של הדולר האוסטרלי והניו-זילנדי גם כן

צריכה להיחשב כ"הפתעה", כי פתאום ביום בהיר אחד החליט השוק שגם אם היורו והפאונד יורדים הדולר האוסטרלי והניו-זילנדי צריכים להישאר חזק למעלה. היום הדולר האוסטרלי כבר ברמה של 4 שקלים! אסיה מתחילה יותר להיתפס כדומיננטית אבל אני מזכיר בפורומים שאסיה שקועה עם ארה"ב באותו בוץ, הן תלויות אחת בשניה כמו בעל ואישה ואף יותר מזה, ולכן צריכים לתת לקריסה לבוא כדי שנוכל להתחיל מחדש אבל המנהיגים לא משרתים את המטרה הזו ובמקום זה נותנים לסרטן לגדול לאט ובאיטיות, וזה אסון עבור כל בן אדם פשוט שגר כאן בבריטניה, או באירופה, וגם בישראל - זה רק הורס את שוק העבודה וגורם ל DEPRESSION ... אין אשראי בשווקים כי אין יותר אשראי, הוא נגמר ... אם סגרו את הברז וצריכים מים אז או שהכל מתפוצץ או שמספקים מים חדשים אבל במקרה שלנו לא זה ולא זה, הם פשוט מחכים עם הברז המקולקל במטרה לשרת גופים גדולים בלבד. על הנייר ובאופן פרקטי - מסחר ב AUD מול ה EUR נראה מעניין ... לא רואה סיכוי היום לירידת ה AUD מול ה EUR אלא רק לעליות - שווה לסחור בצמד הזה היום בלבד לדעתי, דהיינו לתת פקודת קנייה ל AUDEUR לפחות בשעות הקרובות כדי להרוויח פיפסים כמו שאתם קוראים לזה.

UKjewishboy

New member
יש יותר מידי סימנים בשוק!

אני לא יודע אם יצא לכם לראות את הוידאו של ALESSIO RASTANI אבל הבן אדם הזהיר לגבי החודש על קריסה פוטנציאלית ואיבוד אמון באירופה שירעיד את כל העולם ויגרום לקריסת גופים פיננסיים רבים - אנחנו ממש קרובים למצב הזה - תבינו משהו, אם אני אבוא אליכם ואגיד לכם את מה שאני אומר אחרי הנפילות אז אני אדבר בדיעבד. אני לא רוצה לדבר בדיעבד ולכן שימו לב לשוק: 1) עליות וירידות לאותו מקום בתקופת זמן ממושכת (למשל יורו סביב ה 1.27X) משקפות פחד, טלטלות בשווקים דהיינו עליות וירידות משקפות פחד. 2) מחירי המניות עלו על רקע המחיר "הנמוך" לכאורה שלהן - ALESSIO מדבר על כך ומסביר למה זו טעות ולמה רק הגופים הגדולים לא "קונים" את זה. 3) אין יותר אשראי בשווקים, דהיינו הלוואות, הבנקים מחלקים את מה שנשאר ביניהם כמובן, הם לא יצאו מופסדים. 4) הכי חשוב - מטבעות ה EMERGING MARKETS !!! שימו לב - הריאל הבריזלאי, הרופי ההודי - וקחו גם את השקל הישראלי (₪) שנחלשים מול הדולר האמריקאי - זה נקרא טרנד של FLIGHT TO SAFETY, והטרנד הזה לא נפסק - מחירי ה TREAUSRIES ברמות שפל!! זו ממש לא בדיחה. אם הטרנד של FLIGHT TO SAFETY היה נפסק והריאל הבריזלאי היה חוזר לרמות של 1.70 ל $ ולמטה הייתי מאמין שיש פתרון בעולם - אבל הריאל הבריזלאי נחלש והשקל נחלש והפרנק השוויצרי נחלש - ורק מטבעות כמו טורקיה ששולטת במסחר בעצמה ומוכרת דולרים או אוסטרליה שקשורה ליפן או אירופה ובריטניה שהינן מקור הבעיה עצמה (בעיקר אירופה) משקפות כיום תנודות עם עליות וירידות. העליות היום במניות (לא במטבעות) יכולות להמחק בקלות - אנחנו במצב רע מאוד.

UKjewishboy

New member
המנהיגים לא שולטים בעולם!

גודלמן סאקס שולטים בעולם. תרשום ביוטוב ALESSIO RASTANI ותראה מה שהוא אמר בספטבמר 2011 וכמה מה שהוא אומר נהיה יותר ויותר רלוונטי מיום ליום.

למעלה