סקירת מט"ח להיום - 25.01.2012

UKjewishboy

New member
סקירת מט"ח להיום - 25.01.2012

היום זה יום מיוחד מאוד. תיארתי בעבר בפורום (בורסה ושוק ההון) את המצב "הסרטני" בו אנחנו נמצאים, אני אנסה לנתח, ובקצרה את מה שעלול לקרות במסחר היום: - ועידת ה FOMC תודיע את החלטת הריבית בארה"ב, הריבית הצפוייה כמובן היא 0.25% אך יותר מכל זו החלטת הריבית הראשונה לשנת 2012 והיא תלווה בספקולציות ובהסברים של ה FED על מה שעלול לקרות בעולם, כולל ה QE3 המדובר, וכל העיניים נשואות לשם וכרגע לא צפויות רבות במט"ח, גם ה GBP עם הודעת ה GDP בבריטניה בעוד כפחות משעתיים גם אינו קריטי מאוד למסחר ויותר יעניין את הסוחרים הודעת הריבית. - לאחרונה היינו עדים לגל חזק של התחזקות היורו מול הדולר, עקב הגילוח והתספורת ביוון שמכניסים לשוק הרגשת אופטימיות כי יוון בעצם מגלחת את החוב שלה ואז אין יותר "משבר חוב" באירופה. - אתם מדברים על כרישים ועל איך שהשוק מתומרן, אז תנסו להבין את התמרון הזה. הקורלציה של יורו מתחזק ודולר נופל הולכת להישבר. מטבעות רבים שהתחזקו מול הדולר עקב ציפייה לריבית נמוכה עלולים לקבל אכזבה מרה. ה TREASURIES עדיין על ריביות מאוד נמוכות, ה FED לא מעוניין בריבית גבוהה, אך מנגד יש התייקרות רבה ברחבי העולם כגון באוסטרליה ובישראל עקב נפילת הדולר, והאסיאתיים כבר דיברו עם ארה"ב על כך השבוע. - הערכה שלי: ה FED ממשיך ב OPERATION TWIST, שולל את האופציה ל QE3, הדולר הולך להתחזק מול מרבית המטבעות בעולם אך לא נגד היורו כרגע. בטווח הארוך יותר היורו צפוי להתחזק במעט, אני מעריך ושוב פעם קשה לדעת בדיוק אבל באיזור ה 1.33 או 1.34 תבוא נפילה חזקה של היורו כלפי מטה. כמו כן תזכרו שהסכם של תספורת ביוון הוא כרגע רק בגדר דיבורים - כשזה יקרה בפועל יהיה שישו ושמחו. (הבהרה: אני מחזיק בדולרים ולא מוכר אותם) בהצלחה לכולם במסחר! (נ.ב. לאוהבי המט"ח והפורקס יש המון פיפסים היום בהודעת ה FOMC, כדאי לכם לשבת על הפלטפורמות)

למעלה