ועוד שאלה (סליחה שנשלח פעמיים) בסוללות

ועוד שאלה (סליחה שנשלח פעמיים) בסוללות

האם לאחר השימוש צריך לזרוק אותן למרות שתאריך התפוגה עדיין לא עבר?

psa

New member
עוגייה , לא הבנתי , למרות שקראתי מס' פעמים.

אני אחזור: האם סוללות (כאלה ששמים בכל מכשיר

חשמלי) צריך לזרוק לאחר השימוש או אפשר לשמור עד שתאריך התפוגה יעבור..

arye9

New member
אם הן עדיין עובדות

אפשר לשמור. אם הן ריקות, אפשר אמנם לשמור אבל לא נראה לי שזה יעזור בחיים, כדאי לזרוק אבל לא לפח זבל רגיל אלא למיכל מיחזור לסוללות.

אריה לא הבנתי..''אם הן עובדות אפשר לשמור ו..

אם הן ריקות אפשר אמנם לשמור'' אם הן ריקות ברור שלא יעבדו - לא? אנא הסבר שוב.. לצערי אין אצלינו מיכל מיחזור..

arye9

New member
הכוונה

שלא חייבים לזרוק מייד, אני שומר אותם במיכל פלסטיק עד שמצטברות כמה סוללות ואז הולך לחנות שבה מוכרים סוללות, בדרך כלל יש להם מיכל מחזור. נראה לי שבכל סופר סופר יש כזה מיכל. האמת שבשאלה שלך לא הבנתי אם הסוללות ריקות או שמשו לתקופה קצרה במכשיר כל שהו ואז הוצאת אותם .

אריה בקיצור אחרי השימוש לזרוק למרות שתאריך

עדיין לא עבר והן עדיין עובדות קצת.- כן? זה מה שעשיתי - שמתי בשקית ניילון ואחרי הרבה זמן הן חלקן העלו עובש כזה.. השרשור הזה מצחיק אותי :) יכולתי כבר לבדוק ברשת..חח

צפנתי

New member
תיקון קטן-מיחזור? ממש לא.

אלה חומרים מסוכנים שמובלים לקבורה באתר לקבורת פסולת לחומרים מסוכנים (קבורה בחביות עמידות) ברמת חובב או משהו כזה. (איפשהו בנגב, לא זוכרת). עוד לא מצאו דרך למחזר אותם, ולא רוצים שהם יגיעו למזבלות (מטמנות פסולת) רגילות כי שם הם מתפרקות בקרקע, מזהמות אותה ובהמשך את מי התהום מתחת.

arye9

New member
תודה על התיקון

אבל הכוונה שלי הייתה שלא לזרוק את הסוללות לפח או אפילו לא למתקן של חומרי אלקטרוניקה, אלא למיכלים המיועדים לכך.

צפנתי

New member
אם הסוללה עדיין עובדת-להשתמש.

אם היא ניראית בסדר וכו'. אם יש חלודה, להעביר לאתר לאיסוף סוללות. והכי חשוב-בחייאת אנשים יקרים. עיברו לסוללות רב פעמיות נטענות. בטיפת טירחה תחסכו כסף והרבה זיהום סביבתי. השאירו כדור טיפה פחות מורעל לדורות הבאים

והכי חשוב: אם למדינה היה ממש אכפת היתה דואגת:

1. לשים מיכלים מיוחדים לפסולת סוללות 2. היתה דואגת להוזיל סוללות נטענות

למעלה