כמה שאלות למבינים במס ומט"ח...

כמה שאלות למבינים במס ומט"ח...

אני עצמאי בעל עסק הובלות(כשנה בלבד) סוחר בפורקס חדש יחסית במסחר החי(כמה חודשים בדמו)אבל מרוויח... אשמח לתשובות על כמה שאלות שמאוד חשובות לי... א. האם יש השוואה או קיזוזים בין המס עסק מורשה למס המסחר(מחזור של כ150.000ש נטו שנתי בעסק)? ב. הברוקר שלי מוריד לי אוטומטית 25% במשיכות... האם כדאי לעבור לברוקר מחו"ל שמשלמים הכל? ג. יש לי ילד עם 100% נכות וניידות... יש לי איזה הטבה לנצל? ד. יש לי מוסג בבתי מסחר וברוקרים... אשמח לשמוע הצעות הקשורות לברוקרים ביחס למצב הנתון שלי... תודה!
 

rafipips

New member
עד כמה שידוע לי עם נכה במשפחה יש הטבת מס

את זה תברר עם רואה חשבון . או בפורומים , יש פורום כזה בתפוז . כנ"ל גם לגבי קיזוז בין השקעות הון לעסק יצרני . לגבי הברוקרים עדיף ברוקר מחו"ל שיש לו נציגות בארץ , מבחינת ההרגשה אתה עובד עם ישראלים , ומבחינת המס לא ינכו לך כלום , תצטרך להצהיר בעצמך למס הכנסה בסוף כל שנה .
 
לגבי המיסוי,

רק אם הגדרות העסק הן מסחר יש אפשרות כלשהי לעשות קיזוזים במס. בכל מקרה תמיד מומלץ להתייעץ עם רו"ח. לגבי ברוקר חו"ל: יש הרבה ברוקרים הפועלים בישראל אשר לא מייצגים חברה ישראלית ואינן מנכים מס במקור אך חשוב לדעת כי החוק במדינת ישראל אומר שגם אם הברוקר לא ניכה מס אתה מחוייב לדווח למס הכנסה ולשלם על כך עצמאית(אמנם אפשר לעשות פעם בשנה). לגבי הטבות מס כאלו או אחרות אתה צריך להתייעץ עם בעלי מקצוע בתחום (יועצי מס,רו"ח). יש כמה ברוקרים הפועלים בישראל ואינן חברות ישראליות ואתה יכול לפנות ולברר... בחיפוש קל באינטרנט תמצא הרבה כאלו. כמובן שאנו נשמח לתת לך תשובות בקולמקס, אתה מוזמן חפנות אלי, רפי מקולמקס
 
למעלה