קריאה אחרונה למושקעי ה ₪ מול ה $

UKjewishboy

New member
קריאה אחרונה למושקעי ה ₪ מול ה $

הבהרה: לאף אחד בעולם אין כדור בדולח שדרכו הוא יכול לראות את העתיד, אבל בהחלט ניתן לראות מה עומד מולנו ומה הולך לקרות ועל סמך זה לבצע החלטות. הבהרה נוספת אישית: לא כתבתי בפורומים של תפוז כבר מספר חודשים ובעבר אם עוד הייתי בויכוחים עם אנשים לגבי ערך ה ₪ מול ה $ אז עוד הייתי יכול להאמין למה שאומרים או שמנסים לתקוף את דבריי בפורום על כך שכלכלה לא עובדת כמו שאני מציין, אבל אני מוכרח לציין שאני לא כאן בעמדה של להכנס לויכוח עם אף אחד ומעבר לפוסט הזה אני יכול להבטיח לכם שאני לא אשרשר אפילו לא פוסט אחד נוסף, למעט תשובות על שאלות אם יהיו, כי אני לא כאן בעמדה של להמליץ לאף אחד מה לעשות ואינני רוצה שיקחו את דבריי על סמך המלצה מוכרחת, אלא קחו את הדברים ותעשו איתם מה שאתם רוצים. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1) אנשים אולי שואלים את עצמם היום למה הדולר כל כך גבוה - אבל השאלה האפשרית מהצד השני יכולה להיות גם למה הדולר כל כך נמוך? 2) כתבתי בבלוג האישי שלי לפני כשנה את מה שלימד אותי משהו ובינתיים כל התיאוריה שלו לא רק שמתממשת אלא כבר מניבה המון רווחים. 3) ציינתי בעבר בפורום את ALESSIO RASTANI ויצא לי להיות בסמינר שלו ולדבר איתו על מה שקורה, הבחור המליץ לאנשים שאיתו לפני כחודש כשהזהב היה $1720 למכור את הזהב והוא אמר שזה יהיה קשה להרבה אנשים כי ייתכן ויהיו עליות וקפיצות של עוד $50 למעלה, אבל הוא אמר שהמגמה בטווח הארוך היא ירידה של הזהב. 4) הוא צדק בהחלט, היום הזהב מתחת ל $1600, אבל אני כבר לא מופתע ולא תופס ממנו "נביא". ALESSIO טוען שגולדמן סאקס ואחרים כמותם עושים כסף על גבם של אחרים, הוא לא אמר שהם מרמים באיזושהי צורה ... אבל מי מכם זוכר את גולדמן סאקס נותנים הערכות שהדולר יגיע ל 3.25 ₪ בירידה הדרגתית? http://www.themarker.com/markets/1.581914 בפועל הייתה עלייה הדרגתית של הדולר מול השקל עכשיו כבר לאיזור ה 3.82 ₪ !! הקטע הוא שלא רק גודלמן עושים את זה, עכשיו גם אחרים מצטרפים, תראו את הפישרים האלה נתנו את ה"תחזית" הזאת לפני שבועיים: http://www.goldcore.com/goldcore_bl...goldman-1810oz-barclays-2000oz-and-ubs-2050oz מה עלול לקרות בפועל לפי ALESSIO ולפי מי שציינתי בבלוג שלי: 1) ייקח שנים לתקן את משבר החובות אם בכלל. 2) ארה"ב תצא מכל הברוך הזה ראשונה ולאחריה מדינות אחרות בעולם. 3) המדינות המתפתחות EMERGING MARKETS ייכנסו למיתון בעוד שבארה"ב תהיה צמיחה. תחשבו על זה כמו גלגל שמתגלגל לו. 4) קשה להפנים את זה אבל כמות החוב של ארה"ב זה לא העיקר ולא מה שמשנה כאן, מה שחשוב זו הצמיחה של ארה"ב ושיעור האבטלה שעכשיו כבר ירד ל 8.6% 5) תסתכלו על גרפים הסטוריים באבטלה של ארה"ב ותראו איך הגלגל הזה חוזר על עצמו - ארה"ב מאבטלה של 10% ויותר עכשיו כבר חתכה את האבטלה יותר למטה. 6) הכל גלום והכל מופנם - הדבר היחיד שעוד לא הופנם לשוק זה המיתון הקשה שישראל עומדת בפניו, שוק הדירות מאפיין את זה אבל רק באופן התחלתי בלבד. אם צריכים פרשנים נוספים קחו את יוסי פרנק או את אייל גורביץ שאני לא תופס ממנו כלום אבל מבחינה טכנית הוא אכן מנתח נכון את התמונה: http://www.bizportal.co.il/shukhahon/biznews02.shtml?mid=298086 ואני משתמש בדבריו אך ורק לצורך ניתוח טכני ותו לא, זה שהוא נותן ניחושים נוספים על מניות זה כבר הימורים מבחינתי ואני לא נכנס לתחום הזה, גם מט"ח זה הימורים אבל מטבע תלוי בפקטורים כמו שבהימור על משחק כדורסל ידוע איזו קבוצה יותר טובה ומה הנתונים ומה עלול לקרות, אבל מניות מבחינתי זה יותר רולטה ולא הימור מחשבתי בכלל. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- לסיכום, הדולר בסך-הכל נתפס כנכס רזרבי של העולם שאותו קונים כשיש משברים במקומות אחרים בעולם - כמו באירופה. המשבר באירופה - רחוק מסיומו. אין כוונות לפתור את המשבר מהר אם בכלל. הדבר היחיד שקורה בשוק באופן וודאי - זו עליית הדולר. אם יהיו פתרונות לאירופה? תקשיבו ל ALESSIO RASTANI, איך הוא אומר THATS A GOOD ONE, הוא אומר שלא מעניין את גולדמן סאקס או אחרים אם יהיו פתרונות, הם פשוט עושים כסף על גבם של אחרים. משהו רוצה ליפול בפח ולהמשיך ולהאמין בתחזיות של כאלו שלא מבססים את הדברים שלהם על שום דבר? אז הנה לכם רק מלפני מספר חודשים: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000692987 מקווה שתפנימו את מה שקורה בעולם, זה ממש ממש לא מאוחר מידי ! ההפך הוא הנכון - להמשיך ולהמתין זה יגרום למצב להיות מאוחר מידי. שתהיה שנה אזרחית חדשה טובה לכולכם, וכולי תקווה שיהיו כמה שיותר חדשות טובות בעולם ופחות חדשות רעות בשנה האזרחית הזו.

למעלה