מחיקת הודעות עם שמות של חברות פעילות
קיצרתי את הכותרת, ההודעה היא הודעה מנהלתית המסבירה שוב מדוע אני מוחק מהפורום הודעות הכוללות שמות של חברות פעילות, אתרים פעילים ואנשים מזוהים. הסיבה שאני מעלה את הנושא כאן, היא שבסופ"ש האחרון מחקתי, לצערי, שרשור שלם, שהתפתח על הודעה ראשית שכללה שאלה/תלונה שעניינה אי קיום התחייבות חוזית ושירות גרוע של אתר העוסק במכירת קופונים דרך אתר אינטרנט. על גבי אותה שאלה נכתבו תגובות, חלקן לגיטימיות וחלקן לא. הערתי לגולשת שפתחה את השרשור על הפרת כללי הפורום, בתגובה היא התנצלה אך מייד לאחר מכן, בתגובה נוספת המשיכה להשתלח באותה חברה עמה יש לה סכסוך ולהטיח בה שמות גנאי. מכל מקום, הייתי מעדיף למחוק באופן סלקטיבי מה שאסור ולהשאיר מה שמותר, אולם הנהלת הקהילות של תפוז לא העמידה לרשותי במקרה זה את הכלי הטכנולוגי הדרוש למחיקה סלקטיבית ולכן נאלצתי למחוק את כל השרשור. אציין כי מטרת הפורום היא
לאפשר דיון משפטי בשאלות הנוגעות למשפט האינטרנט, משפט ההיי-טק ולקניין רוחני לא בהכרח בהקשר של אינטרנט. אני מדגיש: שאלות משפטיות, לא שאלות טכנולוגיות,
לא שאלות של אתיקה ונימוס, אלא שאלות משפטיות. בענייני אינטרנט, היי-טק וקניין רוחני,
לא בשאלות משפטיות בתחומים שלא קשורים לאינטרנט, היי-טק או קניין רוחני. כמו בכל תחום משפטי, כדי להתייחס לשאלה משפטית, אין צורך לדעת את שמות הצדדים. אם יש שאלה משפטית שעניינה צרכן ובעל חנות מכולת, אין צורך להעלות לפורום את שם החנות. אם הסכסוך הוא בין שכנים, אין צורך להעלות לפורום את שם השכן המטריד או המתחמק מתשלום מיסי ועד בית. פעמים רבות, הודעות הכוללות פרטים מזהים עלולות להוות פגיעה בפרטיות ו/או פרסום לשון הרע. כאשר אנו עוסים בחברות ו/או באתרי אינטרנט, הרבה פעמים הכנסת שם החברה או האתר להודעה נעשים בחוסר תום לב, כלומר, לא כי באמת רוצים לברר את המצב המשפטי או את האפשרויות לפעילות משפטית, אלא שרוצים לנצל את הפורום כפלטפורמה להתקפה על אותה חברה או אתר. במילים אחרות, לא מעט גולשים רוצים להביא לידיעת הציבור את מה שקרה, מתוך תקווה שכמה שיותר אנשים יקראו וימנעו מלצרוך מוצרים או שירותים מאותה חברה או מאותו אתר. כמובן שהמטרה כשלעצמה לגיטימית, ואולם אם נאפשר כאן הודעות מסוג זה, הפורום יהפוך מפורום לדיון משפטי ענייני לפורום צרכנות או ללוח מודעות בענייני צרכנות. הפורום מיועד להפיץ ידע ולהעמיק את ההבנה המשפטית, לא לפתור בעיות פרטניות ובוודאי לא לשמש זירה לניגוח, להתגוששות, לחיסול חשבונות או מצד שני, לתעמולה של חברות ואתרים.