אתר מסויים מחק לי הודעה חשובה בקהילות

אתר מסויים מחק לי הודעה חשובה בקהילות

וע''פ הכללים באתר - הם טענו שהיא נמחקה בגלל מספר תגובות לא ראויות מכיוון שכך אין באפשרותי לאתר מגיב מסויים וחשוב מאוד האם זה חוקי למחוק הודעה עם כל השרשור כאשר רק כמה תגובות היו לא ראויות מה עלי לעשות במקרה כזה תודה

מחיקת הודעה בפורום

ראשית אומר שפורום הוא רכוש פרטי (של בעלי האתר) וזכותו המלאה של בעל אתר למחוק הודעות ולפעמים, כאשר ההודעה מנוגדת לחוק, פוגעת בזכויות של אחרים, גם חובה עליו למחוק אותה. אם תקנון האתר מכיל התחייבות לא למחוק הודעות (לאלא לפי קריטריונים מסויימים) והמחיקה היא בניגוד להתחייבות שבתקנון, לכאורה בעלי האתר הפרו התחייבות חוזית כלפייך, אך גם במקרה זה, קיים ספק אם ניתן להוכיח נזק. מן הבחינה העובדתית, אציין כי הפרשנות שאת נותנת למקרה, לא נראית לי מדוייקת. אני מתכוון לכך שהעובדה שההודעה שלך נמחקה לא מעלה ולא מורידה לגבי היכולת שלך לאתר מגיב. גם אם לא היו מוחקים כלום וגם אם היו מוחקים רק את התגובה הפוגענית בלבד, לא היתה לך יותר אפשרות לאתר את המגיב ממה שיש לך עכשיו. כעיקרון, מי שיכול לאתר את המגיב הוא אדם שיש לו את כתובת ה IP של המגיב ולאחר מכן מקבל מספק האינטרנט את הפרטים הממשיים של בעל כתובת ה IP. מה זה קשור למחיקה? ממש לא הבנתי. גם לא הבנתי איזו סוג פגיה היתה בך באותה תגובה ומדוע את חושבת שעל כל תגובון שמישהו מפרסם, צריך לעשות משהו. בכל מקרה, מה שאת יכולה לעשות זה לפנות להנהלת האתר ולבקש את פרטי המגיב. קרוב לודאי שיסרבו לתת לך בטענה שהתקנון מחייב אותם לשמור על האנונימיות של הכותבים, ואז אם מאוד תרצי, תוכלי לפנות לבית משפט בהליך "פלוני אלמוני" שזאת הגשת תביעה נגד האדם האלמוני שלדעתך עוול כלפייך, ובמסגרת התיק תגישי בקשה שבית המשפט יורה לבעלי האתר לגלות לך את הפרטים. רוב הסיכויים שלשם כך תצטרכי עו,ד וגם תצטרכי להשקיע לא מעט כסף ובסופו של יום, הסיכויים שבית המשפט בכלל יענה לבקשתך די נמוכים.

John the Savage

New member
בהנחה שההודעה עצמה הכילה את הפרטים

הדרושים בכדי לאתר את אותו מגיב, את יכולה לפנות להנהלת הפורומים באותו אתר (או למנהל הפורום הספציפי) ולבקש מהם לשחזר עבורך את התוכן של אותה ההודעה. בד"כ הודעות שנמחקות נשמרות עדיין במערכת, ויש אפשרות לשחזר הודעות במידת הצורך. אם תבקשי מהם יפה, הם יעשו זאת עבורך.

כיצד שחזור התוכן

מסייע באיתור הכותב? (בהנחה שהכותב לא כתב בהודעה את שמו, מספר ת.ז. שלו, מספר הטלפון או כתובתו).

John the Savage

New member
השאלה היא למה היא התכוונה ב"איתור הכותב"

לא ברור אם הכוונה היא בהכרח איתור זהותו של האדם. יתכן והיא מחפשת את הניק שלו שאבד ביחד עם השרשור שנמחק.

איתור הכותב=בקשה מהמגיב שישאיר לי פרטים שלו

אם התגובות נמחקו לא ניתן טכנית לאתר אותו (רק את שמו) בכל הפורומים.. עצם המחיקה היא נוהל בוטה כאשר לא מדווחים לי לא לפני ולא אחרי.. ולא משנה מדוע מחקו..אבל ככה זה בארץ, אין תרבות !!!!

אני לא צריכה תוכן, אני צריכה רק את האדם שהגיב

לי כדי שאוכל לפנות אליו.. אגב התגובות שלכם לא הגיעו אלי למייל.. יש איזה בעיה..

הם מחקו את כל השרשור כולל ההודעה שלי וזה לא

תקין כיוון שהיו רק 2-3 תגובות לא ראויות - אבל למה למחוק את כל השרשור?! מה אני אשמה?! שימחקו רק את התגובות הלא ראויות.. אבל כאן זה ישראל..

John the Savage

New member
כמה דברים

דבר ראשון, סתם הערה קטנה: עדיף להגיב בתגובה אחת מרוכזת מאשר לשלוח ארבע הודעות שונות אחת אחרי השניה על אותו עניין. אחרת די קשה לעקוב אחרי השרשור. שנית, הפורום הזה עוסק בהיבטים החוקיים והמשפטיים של האינטרנט. את יכולה לטעון שזה שיקול דעת מוטעה, שזה לא מנומס, לא אתי, לא חברי, ויכול להיות שאת צודקת. אבל מבחינה חוקית מותר להם לעשות זאת (וזה לא קשור לזה שכאן זה ישראל. גם במדינות אחרות זה לא יהיה שונה בהרבה). ודבר אחרון: כפי שכתבתי, טכנית יש להם את האפשרות לשחזר הודעות מחוקות. זה דורש קצת עבודה ורצון טוב מצידם והם לא מחוייבים לעשות זאת, אבל הם יכולים. לכן מה שאני מציע לך במקרה הזה זה לא לנסות להיות צודקת אלא להיות חכמה, פני אליהם בצורה נעימה ורגועה, ותסבירי שאחרת ההודעות המחוקות היו חשובות לך ואת מבקשת את עזרתם בשחזור ההודעה.

מודה לך.אגב הכנסתי רק 2 הודעות ולא כפי שציינת

3-4.. וזאת כי מנהל הפורום ביקש בלי שמות.. אז נא לדייק בבקשה..

לא שזה ממש משנה

לא שזה ממש משנהאבל גם במחשב שלי זה נראה כאילו ששלחת 4 תגובות. פשוט תסתכלי בשרשור ותספרי אותן. כל עוד לא פתחת שרשור חדש, לי לא מפריע ששלחת כמה תגובות שהיו אולי יכולות להיות תגובה אחת, כי זה לא דוחה לאחור דיונים של אחרים.

על איזו שאלה את מבקשת שאענה?

יש בשרשור שלך איזושהי שאלה משפטית שלא עניתי עליה? אם כן, תפני את תשומת ליבי אליה, כי איני מוצא כזאת.

למעלה