אז בשביל כל המתנדבים הבאים הנה מאמר די מפורט על הטירונות עצמה: הטירונות נערכת כהרגלה בבה"ד 7 ,מחנה גדעונים ממול צריפין(למעט מקרים יוצאי דופן),וזהו בה"ד שעוסק בעיקר בטירונויות והדרכות שונות. אורך הטירונות 5 ימים. הטירונות נערכה בין השעות 9 בבוקר עד ל6 בערב, למרות שהשעות גמישות במעט. ביום הראשון תגיעו ותחולקו לכיתות,כך שלכל כיתה יהיה את המ"כ שלה,למרות שאת רוב זמנכם תבלו עם המחלקה שלכם.באותו היום תעברו שיחות פתיחה עם כל הגורמים האחראיים עליכם ובנוסף שיעור תאונות דרכים וטרמפים שחייל לא יוצא בלעדיו הביתה. בשאר הימים,תעברו שיעורים שונים בנושאים:ערכי צה"ל,נשק בלתי קונבנציונלי ,מכשיר קשר, עזרה ראשונה, משמעת בצה"ל,זכויות וחובות בצה"ל,ביטחון מידע וחומר עיוני על נשק. אף יש מטווח בלייזר,שזה רובים מיוחדים ללא אש חיה.(אני לא נהנתי אבל היו כאלה שכן). ביום לפני האחרון תעברו מבחן מסכם שכ-ו-ל-ם עוברים,כי הציון הוא בסופו של יום שקלול של על הטירונות. ביום האחרון יש טקס סיום וכל המשפחות באות ונשבעים עם נשק וספר תנך,מקבלים תעודות גמר וצו סיפוח ליחידה הבאה וחולצת/סווצרט שהמחלקה שלכם הזמינה (משלמים עליו). המכים לא יהיו נחמדים בהתחלה,וזה ייצור שוק ראשוני קטן.אבל בהמשך הזמן הם קצת מתרככים ואתם מתרגלים,אבל גם אם אתם ממש שונאים אותם,5 ימים וזה עובר.המאמץ הפיזי הכי גדול שתעשו יהיה לקום לשבת ולהתסדר בשלשות או בח'.מעבר לזה שאם מישהו לא מרגיש טוב יש התחשבות. בפאן החברתי-האנשים באמת מקסימים ואי אפשר שלא למצוא מישהו להתחבר אליו. תגלו אנשים עם בעיות רפואיות שונות(אבל אל תצפו לראות את כולם על כיסאות גלגלים,נכים יש ממש בודדים). דגשים אחרים: - לנו נאמר שאסור להביא מכונית(למעט מקרים מאושרים) אבל אין אכיפה על זה בכלל. לאלה שהם נכים אני ממליצה באמת להגיע עם מכונית,כי האוטובוסים/רכבות מלאים באנשים וזה עניין מסורבל. -בנים,לבוא מראש מסופרים.חבל שהספר הצבאי יעשה את העבודה הזאת -למי שיש בעיה עם מזון (אמיתית) אפשר להביא אוכל מהבית,ושמה ישמרו אותו במקרר ותחממו אח"כ. מנות צליאק מחולקות בבסיס (למרות שנאמר לנו שמ2012 מפסיקים אותם בכל צהל) -מי שרוצה לישון בבסיס יכול,יש מקומות לישון בהם.בדרך כלל אלה שנשארים עוברים עוד שיעור העשרה בערב ולאחר מכן משוחררים לעשות כרצונם.אף אחד לא באמת השגיח עליהם לשעת ט"ש והם ישבו עד שעות די מאוחרות בחוץ. -בסהכ ,אתם תהנו.הלוז לא באמת צפוף כך שיש זמן לנוח ולדבר עם אנשים,וזו חוויה נהדרת.באמת! אם למישהו אי פעם יהיה שאלות נוספות,אפשר לשלוח מסר ואני אענה בשמחה