סוגיית הקריטריון הישראלי

סוגיית הקריטריון הישראלי

דומה ששאלת אי הבהירות סביב הקריטריון הישראלי (להבדיל מהבינלאומי) בג'ודו שבה ועולה לקראת התחרויות האחרונות. מצד אחד כתבי ספורט ירוקים ורכים בשנים כמו באתר ONE, אימצו אינטואיטיבית פרשנות מקלה שבה מיקום לגברים בין 22 הראשונים מתייחס לכזה שרק לאחר קיזוז אחד למדינה, כלומר בפועל יכול להגיע למיקומי 30 ומשהו נומינלית. כמו במקרה פלשוילי. לעומת זאת העוקבים הותיקים יותר זוכרים, שהוועד האולימפי דרש למשל בטניס דירוג נומינלי. לדוגמה בבייג'ינג נמנעה מדודי סלע השתתפות, למרות שהיה מדורג עמוק בתוך רשימת ה-48 המובילים בעולם, לאחר קיזוז של 4 למדינה המותר בטניס. וזאת מהסיבה הפשוטה שהוועד דרש דירוג נומינלי, 48 ומעלה, ואילו דודי דורג נומינלית בתאריך הקובע דורג 54. אורן אהרוני, בתור עיתונאי אולימפי ותיק, האם תוכל לבאר,מהו הקריטריון האולימפי הישראלי להבדיל מהבינלאומי? האם הוא מתייחס לדירוג נומינלי בטלת המשקלים (כלומר 22 ו 14 בגברים ונשים בהתאמה) או שהוא מקל ודומה יותר לבינלאומי תוך קיזוז של יותר מספורטאי למדינה?

guinnart

New member
בכל מקרה הישראלי מדבר על 20 בג'ודו

ולא על 22. אני לא משוכנע לגבי סוגיית נומינלי\דירוג עפ"י נציגות למדינה (נדמה לי שכרגע מתייחסים לנציגות עפ"י מדינה), אבל הקריטריון הישראלי לגברים הגדיר את המקום ה-20 בדירוג האולימפי, ולא את ה- 22. כך שפולק (כרגע 22) עדיין לא קיבל קריטריון ישראלי. ייתכן ויישלח על בסיס קריטריון צעירים.

נומינלי או לפי מיקום לפי אחד למדינה זו השאלה

צריך לא להתבלבל בין זה הק' ישראלי לבין הבינלאומי(Aברור מאליו שהוא לפי מדינה). פולק לא צריך לדאוג בכל מקרה, אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהוא יקבל כרטיס צעירים, אז הקריטריון הישראלי ממילא רלוונטי עבורו אלא רק הבינלאומי. השאלה רלוונטית תיאורטית לאנשים כמו שוורץ או פאפשווילי. השאלה מעניינת במיוחד, משום שיש לה השלכות מעבר לעניין הג'ודו, במיוחד אם החליטו על הקריטריון(לפי מדינה) רק בדיעבד. יבואו ספורטאים מענפים אחרים עפ עיקרון הגנה מן הצדק, שיש לספור את המיקום שלהם ע"פ כרטיסים לפי מדינה ולא נומינלית. ע"ע ... דודי סלע.

nitsansh

New member
אם מדובר על "דירוג אולימפי" זה אחד ממדינה

שאלה לא ברורה היא אם זה כולל גם את הנציג הבריטי או לא... מה שהיה באולימפיאדה קודמת או בענף אחר בכלל לא רלבנטי...

ניצן יש לי אבא יוצא קיבוץ.. שאומר

"טוב שהיה וטוב שלעולם לא אחזור"... נראה שאתה עוד תקוע ברפת... וזה בהחלט רלוונטי. נא להבדיל בין הקריטריון הבינלאומי המתייחס ל 22 ע"פ מדינה, לבין הקריטריון הישראלי שדיבר על 20 הראשונים. וכאן יש אי בהירות גדולה. בטניס למשל הקר' הבינלאומי הוא 56 ע"פ מדינה. והקריטריון הישראלי הוא 48 הראשונים. כזכור דודי סלע בפעם הקודמת היה עמוד בתוך רשימת 48 הבכירים לפי קריטריון 4 למדינה, ובכל זאת הוא לא נסע. והוא גם לא יסע הפעם, כי בדירוג ATP הוא דורג 54- שהוא דירוג נומינלי. אם לא הוגדר מראש על מה מדובר והוועד משחק עם המספרים איך שנוח לו, אז כל ספורטאי אחר יכול לדרוש שהקריטריון הישראלי יוגמש לפי בית הלל גם בענף שלו.

nitsansh

New member
הקריטריונים ניתנים לשינוי מהאולימפיאדה הקודמת

במסמך שברשותי כתוב בענין טניס "מקום 48 לפי 3 ממדינה". בג'ודו כתוב מקום 14/20 ללא פירוט. אני מקווה שבמסמך הרשמי יש הגדרה מדויקת של הדירוג הרלבנטי.

אהרוני. תשובתך איננה ברורה בכלל

אם למשל פלשווילי מדורג ב 1.5 במקום ה-34 בדירוג העולמי ומעליו 19 נציג מדינות אחרות, עולה או לא עולה? כדי להבהיר באותה מידה : האם דודי סלע המדורג (תיאורטית) 54 ב 11.6 , אבל מעליו 43 נציגי מדינות אחרות (מפתח 4 למדינה), עולה או לא עולה ? כזכור בטניס, הרף הישראלי הוא בטופ 48.

טוב, לאחר עיון בתקנים

למרות שהניסוח עמום במידה מסוימת, אז אכן נראה שלמשל בטניס יש הקלה משמעותית בקריטריון הישראלי. ובג'ודו מדובר בדירוג אולימפי יחסי, כלומר לא נומינלי(גם שם הניסוח מעורפל). אם באולימפידת 2008 היה הטניסאי חייב להיות מדורג 48 בדירוג ATP בתאריך הקובע, עכשיו בגברים מדובר על 48 לפי מפתח של 3 למדינה, ובפועל נכון לרגע זה במקום ה 62 דירוג ATP . קרוב מאוד לקריטריון האולימפי הבינלאומי שעומד על 56 לפי מפתח של 4 למדינה ונכון לרגע זה המקום ה67. בנשים מדובר ברגע זה על מקום 63 WTA לפי קריטריון ישראלי. למעשה כבר עכשיו למשל לשחר פאר, יש בדיוק את אותו ניקוד אם סופרים החל ה 13 ליוני 2011 כמו למקום ה-63 , והיא בדרך הבטוחה ללונדון. דודי סלע שאת האולימפידה הקודמת פיספס למרות שהיה בכושר טוב פי כמה מאשר היום כשדורג 54 ATP ואחרי סדרת הצלחות בדייויס, זקוק ע"פ החישוב המשוער לסביבות- 406 נק' מהיום והלאה כדי לעמוד במקום שיוביל אותו ללונדון, כאמור בסביבות הדירוד 62 ATP.

nitsansh

New member
יש לי הרגשה שהפעם תהיה הלכה לפי בית הלל...

לאור העובדה שמספר הספורטאים בלונדון עומד לקטון לעומת בייג'ינג, הוועד האולימפי לא יעמוד על קוצו של יוד... אגב, ההצלחות בדייויס של דודי סלע שהזכרת היו אחרי המועד הקובע של הקריטריון האולימפי, ובאותו זמן הן גם לא העניקו נקודות דירוג. מה שמזכיר לי שבאולימפיאדת אתונה לא השתתפה אלופת וימבלדון דאז (מריה שרפובה) מכיוון שהתאריך הקובע היה לפני האליפות ואז היא לא היתה בין 4 הרוסיות הראשונות...

למעלה