דיווחים מהשטח
קיטורית

• פותח הנושא psa
  • פורסם בתאריך

psa

New member
דיווחים מהשטח
קיטורית

לאחרונה אני עסוקה מאוד בריקון דירת ההורים .... בעקבות ,החלטתי שאערוך סדר מחדש אצלנו בבית על מנת לסלק כל חפץ שאין לו תפקיד ו"פעם" נצטרך..... והפעם הזאת טרם הגיע .... הקיצר , מצאתי קיטורית של קנווד שקבלתי לפני שנים רבות מהעבודה. כבר חשבתי להעבירה הלאה. החלטתי לנסותה שוב: עברתי על פסי הרובה על הרצפה. אלו שהשחירו ואף חומר לא עזר. ובכן... הקיטורית עזרה מאוד. הסירה כמעט 100% את הלכלוך. כמו כן , הסרתי נייר דבק מחלון ,שלא הצלחתי להסיר בכל צורה שהיא. זהו , נמשיך לנסותה במקומות נוספים.

צפנתי

New member
תודה, יש לך רובה על הריצפה, רובה בהירה?

האם ביתן מרוצף בקרמיקה? מעניין אותי
אני גרה בבית ישן ולדעתי הטרצו מונחות ישירות על מלט. החריצים, גם אחרי ניקוי, נשארים כהים (צבע של בטון). מניסיוני, מצטבר הרבה אבק ובחריצים הללו, זה לא ליכלוך קשה אבל הוא "תקוע" בחריץ, לא נמס במי הספונג'ה, ולא ממש רוצה לצאת בהתנדבות. (לא שהוא מפריע לי
, סה"כ אבק), גליתי שהעברת קיסם או סיך מנגל מעץ בחריץ מוציאה את רובו. הברשה נוספת במברשת קשה ומים מחלצת את כל השאר כמעט, ואז מי השטיפה הופכים מטונפים
שאין מילים
דבק של נייר דבק מחלון-היתה לי בעייה דומה על מקרר. מה שלא עשיתי-לא ירד. לבסוף הדבקתי נייר טישו רטוב לכמה שעות, ואז ירד בקלי קלות. בטח הקיטורית מחישה מאד את ריכוך הדבקים הללו.

psa

New member
צפנתי , הרובה בהיר ,חלקו כבר לא חחחחח.

יש לי רצפת גרניט פורצלן שהיא בעצמה שנואה עליי . כל לכלוך פצפון רואים עליו. "שיחקתי" עם הקיטורית וגיליתי מחדש את היתרונות שלה.... בעבר השתמשתי ב00 כדי לנקות את הרובה , בהמלצת שכן שעובד בריצוף ובנייה . אך אינני רוצה לעבוד יותר עם חומרים אלו. גם שהעבודה קשה לגב שלי... נייר הדבק בחלונות ממש לא יכולתי להסיר עם אף חומר והקיטורית סייעה , גם על האלומיניום. הקיטורית ממילא בבית . אם לא היתה ברשותי , לא בטוח שהייתי קונה היום. גם הלכלוך שמצטבר סביב הכיור במטבח או סביב הכיריים. מאוד מאוד עוזר.

צפנתי

New member
פורצלן זה קרמיקה, לא?

אינ מכירה עוד מקרה של שונאי פורצלן בגלל לובנו. ההורים שלי עשו ריצוף קרמי כהה יחסית בבית (חום עם גוונים שונים) וזה הולך יופי עם קצת פירורים
וחול. האם את לוקחת בחשבון שחומרי ניקוי לשירותים (בקיצור מסירי אבן) מסירים גם את הרובה טיפין-טיפין? בגלל זה היא כ"כ נקייה אח"כ, עושים לה "פיליניג"
נחמד שמצאת שימוש לקיטורית. לדעתי הרובה במהותה שונה מהחריצים בריצוץ הטרצו, שפשוט צוברים אבק...

psa

New member
צפנתי, מודה באשמה

אינני יודעת אם במקרה של ריצוף , פורצלן= קרמיקה. אשאל את שכני המומחה( בתקווה לא לשכוח ) :) נקיון עם חומרי ניקוי לשירותים עושים פעם בשנה ובקיץ ( אם בכלל )... כי אח"כ צריך לשטוף היטב את כל החומרים וכד'. והאמת , אם הרובה לא תהייה נקייה כמו בתחילת דרכה , אין מה לעשות . זאת מלחמה אינסופית. העיקר שהרצפה תהייה נקייה.

dshk

New member
היא נהדרת גם

בניקוי "מסילות" של חלונות ותריסים...וכן בכל ליכלוך קשה שהצטבר בפינות או מקומות פחות נגישים.

למעלה