כאב וזוגיות...
סקר!!

שרון ל 1

New member
כאב וזוגיות...
סקר!!

סקר על הקשר שלנו עם הכאב, על הקשר עם הכאב - ועל הקשר בין שניהם.... (בהמשך יבוא סקר על הכאב והתא המשפחתי)
כמה אתן משתפות את בן הזוג בכאב היומיומי?
כמה הוא מעורב בטיפולים ובתרופות?
עד כמה אתן מרגישות שהוא מבין באמת את הכאב שלכן?
איך הוא מגיב כשאתן במצב אקוטי?
האם אתן מרגישות שאתן מעיקות עליו?
וכל דבר אחר שבא לכן להוסיף, שיכול להועיל לכל השאר, או פשוט לשתף...

מנסה לענות

הוא מודע עד מאוד,וגם סובל עד,מאוד בגללי
הוא בא איתי לכל הטיפולים,וגם בתרופות,הוא מאוד מעורב למזלי.
הוא מבין למרות שלפעמים הוא,חושב שאני מתנהגת כמו בייבי.
אייך הוא מגיב,מנסה לתמוך ככול יכולתו.
מעיקה המון ברור אבל זה מה, יש לצערו...שהיהו מתמודדים.
במערכת יחסים,זה לא רק הכל טוב,אומים בטוב וברע,אנ אמשיך לאהוב... זה מה שהוא אומר לעצמו. נ.ב אני גם עושה הרבה מדיטציה,כדיי להרגיע את הכאב. שיר.

עונה...

אז.. כרגע, אין לי בן זוג. אני יכולה להעיד על מה שהיה .. אינ בד"כ אדם לא כל כך משתף (מפתיע אה? ענתר, את מבינה שזה לא משהו נקודתי לכאן...
) לא קל לי לשתף, ומאוד לא קל לי לבקש עזרה. לכן בד"כ אינ לא משתפת איש בשום דבר, ועושה כל מהשאני יכולה לבד, ומוותרת על מהשלא יכולה לעשות, ו.. בעיקר משתדלת לא לשתף בכאב, כי זה סתם מלחיץ או מייאש את מי שבסביבה. החוויה הזוגית האחרונה שלי הייתה ממש לא טובה, כי .. אחרי הרבה זמן ביחד, הוא פתאום "גילה" שיש לי קביים.. וזה אומר ש"את לא תוכלי לרוץ אחרי הילדים וזה מפריע" .... ככה הוא אמר. מאז ברור לי עוד יותר, שמוטב לי מאוד לא לשתף, לא צפות וכו. מצד שני, הייתי שמחה מאוד אם בן הזוג הבא שלי יפתיע לטובה, ו.. אני לא חושבת שצריך להפסיק לצפות או לא לרצות שהוא יהיה מבין ותומך. הרי בסופו שלדבר, כל אחד עלול למצוא את עצמו במצב כזה או אחר בלי שהוא ציפה לו אפילו לרגע... אבל כשאנשים בריאים, הם לא חושבים לרגע שמשוה עלול לקרות להם... (והלוואי שלא יקרה
)

kikona126

New member
את בן אדם לא משתף? באמת?

אני גם עונה: אין לי כרגע בן זוג. אבל יקח לי זמן לשתף אותו. אולי מפחד שזה יבריח אותו, ההשלכות של מה שיש לי, ואולי בגלל שבכל התקופה הקשה שעברתי, עברתי אותה דיי לבד, בבית גם כשאמרתי שכואב לי ולא טוב לי אף אחד לא הקשיב, אנשים (הקרובים) צחקו עלי שהלכתי לבדיקות... לא חושבת שבן זוג יכול להבין את הכאב שלי... אם בנות לא תמיד מבינות אותו, אז גבר יבין אותו? מעיקה? אני לא מעיקה על אף אחד, מסתדרת לבד כשיש צורך, אפילו למיון הולכת לבד... מי יכול להבין אותי? היחידות שיכולות להבין אותי אלו החברות האנדואיות שלי. הן היחידות שיבינו אם אני אבטל פגישה בדקה ה-90, הן היחידות שיבינו אם יראו אותי עם כאבים או עם מגרנה, הן היחידות שאני יכולה לדבר איתן על מה שיש והן לא יגעלו, ולא יעשו פרצופים...

ענתר

New member
לא אוהבת סקרים

אין טעם לשתף בכאב יום יומי, מתוך הסתכלות על הבת שלי, אני יודעת כמה זה מתיש וכואב לראות אדם אהוב סובל מכאבים כל הזמן
קונה לפעמים את התרופות, הולך אתי לרופאים כשאני מבקשת
לא יכול להבין, אף אחד לא יכול להבין כאב של זולת
מה הכוונה במצב אקוטי?
מה הכוונה במעיקות? ברור שלא קל לראות משהו סובל ואי אפשר לעזור, ברור שצריך לקחת יותר בנטל, וחסר לו דברים שאני לא יכולה לעשות אתו

למעלה