סיכום שבוע

סיכום שבוע

טוב, הגענו לסוף השבוע השני של הפורום. היה לי מעניין מאוד כאןהשבוע. מעניןי אותי לשאול - איך אתם עוברים את סופי השבוע? האם זה נחשב אצלכם לימים יותר טובים? או אולי פחות? ימים של מנוחה" או דווקא חוויה יותר מלחיצה? האם אתם עםהמשפחה? חברים? לבד? האם זה טוב לכם או רע לכם להיות מוקפים באנשים? האם יש משהו מיוחד שאתם עושים בסוף השבוע - לסיכום השבוע שקדםאו לקראת השבוע הבא? האם סוף השבועבכלל שונה מבחינתכם משאר ימי השבוע? אצלי- סוףהשבוע הוא אי של שפיות בשנתיים האחרוונות. הגעתיסוף סוף לשלב שבו אני מרשה לעצמי לומר מה מתאים לי ומה לא מתאים לי. אני כבר לא מתארחת כל סופשבוע אצל ההורים או אצל בני משפחה אחרים, כדי "שלא תהיי לבד" כמו שאהבו לומר לי שנים. אני מעדיפה להישאר בבית, לנוח, להירגע מאנשים, ומכאב, ומלהיות כל הזמן דרוכה ועם "מסכה" של "הכול בסדר". ביום יום אני משתדלת מאוד שלא יראו שאני סובלת, שכואב לי, שאני לא כמו כולם. כשאינבסביבת אנשים, למדתי לגלות שאנשים לא אוהבים סביבם אנשים סובלים או מקטרים. ולכן, אינ ף פעם לא עשיתי את זה וגם עכישו- מקפידה על זה עוד יותר. התוצאה- שגם אם ממש כואב לי, ואני ממש עייפה כי לאישנתי כמה ימים, אני עדיין משתדלת לגרור את עצמי לכל התחייבות שהתחייבתי עליה, להיות חיונית (ככל האפשר) להיות מפוקסת וממוקדת (וזה לא פשוט כשלוקחים מורפיום) ובעיקר- להיות "כמו כולם". סוף השבוע הוא הזמן שלי ל"התפרקות". מותר לי להרגיש מה שאני באמת מרגיש,ה מותר לי להיות יותר בשכיבה מאשר בישיבה (ישיבה לאורך זמן זה דבר שמכאיב לי לרגל מאוד), מותר לי לשתוק. לא לדבר כל הזמן, ומותר ליגם.. כשבאים אליי אורחים - לבקש עזרה. שיביאו צלחות, שירימו צלחות ועוד. זה משהו שלמדתי ממש בזמן האחרון. ולא פחות חשוב, מותר לי ללכת לישון בכל רגע שבו אני מרגישה שהגוף שלי רוצה לישון (אם זה כבר קורה), ו.. אינ לא צריכה להיות עומדת בזמנים של העולם החיצוני, אין התחייבויות של שעות וזמנים, אין פגישות, אין רופאים. יש שקט כזה, שממש ממש נחוץ לי. בקיצור, שישבת הם בשבילי סוג של חמצן לשבוע הבא. מה לכם?

SleeplessBeauty

New member
לאחרונה הסופי שבוע שלי לא טובים בכלל

עד תחילת שנת הלימודים הייתי נוסעת להורים שלי בכל סופ"ש, ואז זה היה הזמן שלי לנוח (יש לי תחושה שכאבי הראש שלי קשורים בעיקר לשינה גרועה וחוסר שינה) ואז גם הכאבים פחתו בצורה ניכרת. אבל מאז תחילת שנת הלימודים, אני לומדת ימי שישי, והרבה יותר קשה לי לעשות את הנסיעה הזו. אצלי בדירה, בשני הסופ"שים האחרונים שנשארתי פשוט ישנתי לאורך כל הסופ"ש. דווקא היום הוא חריג כי אחרי הלימודים לא חזרתי הביתה לישון, אלא הלכתי לחברות ועכשיו ניקיתי ואני מבשלת (ההורים שלי מגיעים לצהרים מחר). אולי אני פשוט צריכה להכריח את עצמי לצאת מהמיטה, למרות העייפות... מעבר לזה התקופה האחרונה הייתה מאוד לחוצה בעבודה, כך שאני באמת זקוקה לחופש...

tkhri

New member
לי אין סוף שבוע

אני עובד בעבודה שהיא מסביב לשעון, 24/7, כולל שבתות וחגים. הייתה תקופה שעבדתי במקום אחר מראשון עד חמישי, ואני יכול להגיד בלי ספק שסוף השבוע, השבת, זאת מתנה לנפש ולנשמה! זמן לאגור כוחות, לשקט, ובדיוק כמו שכתבת, אם רוצים לישון עד מאוחר, אפשר, אם רוצים לצאת או לארח וכו'. מסכים לחלוטין.

למזלי, אם אפשר לקרוא לזה מזל,

בד"כ התקפות הכאב היותר רציניות באות לקראת סופ"ש ואז יש לי את האפשרות לנוח או במקרים ממש קשים לקחת תרופות מטשטשות. במשך השבוע אני חייבת לתפקד עם הילדים, עם נהיגה, עם עבודות שחייבות להיעשות בבית . אני חייבת לציין שעושה רושם שדצמבר יהיה לי טוב (או לפחות יתחיל טוב) כי אתמול והיום לא כואב לי ב כ ל ל ! כבר שכחתי איך זה להיות "רגילה". לא כואבת. כבר חשבתי שאלה הולכים להיות החיים שלי, אבל אחרי השיא בקיץ אני מרגישה שיפור הדרגתי (עם נסיגות). מי יודע? אולי ביום מן הימים אפילו אחדש קשר עם רגל שמאל!
עוד יבואו ימים - שולחת לך
גדול !

נימ 1

New member
אצלי המצב רק גרוע מיום ליום

ממש אין לי מושג איך אני מחזיק ולמה. זה הזוי לא שלא לוקחים אותי לאשפוז אפילו בכפייה במיון עד שימתנו את הכאב. ביום חמישי לקחו אותי למיון . ההורים לא רוצים ולא אוהבים, אבל אני חושב שאם מישהו מהם היה מרגיש עשירית מהכאב שמתרחש אצלי בפה כבר היו עולים על מטוס לחו"ל אפילו כדי לרפא אותי. זריקת מורפים + זריקת וולטרן + כדור שינה + זריקת הרדמה של רופאי שיניים לתוך הפה (שזה טיפה עזר) חוץ מזה כלום לא עזר.. נרדמתי לשעתיים קמתי- אותם כאבים אני על השטיח רוב היום מתפתל מכאבים - כל הפה שלי שורף, בוער... לא יכול לסגור את הפה - כי אז השיניים כואבות כאילו כל הפה מזוהם באיזו דלקת וכולם לוקחים את הזמן שלהם לבדוק (תור לזה עוד חודשיים, תור לזה עוד שלושה חודשיים) זה רק נהיה גרוע מיום ליום אתמול ישבתי שעות מת על הריצפה לא הבנתי איך אפשר לשאת כאלה כאבים, עם משככים שלא עוזרים לא הבנתי מה אני חי , למה אני חי, איך זה יכול להיות שאני חי. ובפנטזיות רק לדמיין איך לוקחים כדורים וגומרים עם הכל רק בשביל לקרוא באינטרנט שלא קל להתאבד עם כדורים כי יש בהם אפקט הקאה וכנראה אקיא אותם אני מת מת מכאבים כל רגע ביום, מתעורר מהם בלילה.. בקושי יכול לדבר... לא מוצאים את האבחנה. לוקחים את הזמן לחפש אותה. כל דבר זה "שלב שלב" . אחרי שנה וחצי של כאב יומיומי שכמעט לא הוקל, ורק מתגבר כבר כמה שעות, ההורים שלי צריכים להבין שזה לא הזמן לקחת דברים "באיזי".. אם היה אפשר מעשית למות מרמה של כאבים - הייתי כבר מזמן בקבר משולש. זה הזוי לי שהגוף יכול בכללל המשיך לנשום על כאלה כאבים. חצי לסת שלי בוערת... המדקר שלי אמר שבעיניו היא קצת נפוחה. חבל שאף אחד מהרופאים הקונבנציונלים לא מסתכל על זה. בפה ולסת במיון שאל אותי איפה הכי כואב בפה.. הצבעתי על נקודה מסויימת - הוא אמר שבאמת יש שם פצע... כמו אפטה. אמרתי לו שלא יכול להיות ששנה וחצי אני סובל מפצע שלא מתרפא. הוא נתן לי משחה רגילה (אלחוש) לעת עתה ו ושלח, בזמני ,להמשך בירור. מרוב הכאבים כל הגוף מרגיש צמרמורות של שפעת כבר תקופה ארוכה.. אני יודע שזה בגלל שהוא כאילו נלחם באיזה משהו.. זיהום משהו... מתנצל מראש, אני עדיין בשלב שרואה רק כאבים ,ככה שפרט לזה לא יכול לתרום שום דבר... הייתי בחור עם תובנות ,חוש הומור . איך חיים עם כאבי שיניים כאלה כל היום והלילה אלוהים םםםם ?????????????????????????????????? למה אין אבחנה ? זה לא בראש. אני מסרב לקחת שוב תרופות למערכת העצבים המרכזית , כי אניי יודע שיש שם משהו שלא בורר עד תום. גג אולי אתחיל לקחת סימבלתה , כי אולי תשפר טיפה את המצב כי אני כרגע לא יודע בכלל איך אני בחיים

tkhri

New member
חשבתי על ההודעה שלך מהרגע שקראתי אותה

גם במהלך הלילה... אתה מצליח להעביר בצורה חדה וברורה את הכאב הרב שאתה מרגיש. האמת, שהרגשתי קצת מתוסכל אחרי שקראתי אותה, כי אני רוצה לעזור לך אבל אין לי שום אמצעי לעשות את זה. וכמו שכבר אמרתי, לפני השינה, לפני שנרדמתי, חשבתי מה אני יכול לעשות בכדי לעזור לך. אז...יש משהו?

נימ 1

New member
תודה.. קודם כל על האיכפתיות,

האמת שהשאלה הזו - שאלו אותי במציאות.. ואין לי תשובה.. אם היה משהו שהייתי יודע שהייתי רוצה לעשות שיפתור את זה - כבר הייתי עושה בעצמי. אני בפחדים איומים. כל הגוף צמרמורות רק מהכאב. חיכיתי כל כך הרבה זמן.. מתי תגיע גם הקלה אצלי ?

חמדת35

New member
האם עשו לך MRI מוח

ובסיס גולגולת בשאלה של לחץ על עצבים קרניאלים בעיקר 5 ?

למעלה