כל מה שרציתם לדעת על...

Volldemort

New member
כל מה שרציתם לדעת על...

והפעם הפינה יצאה קצת באיחור, לכן כפיצוי יהיו לנו 2 מדינות: קרואטיה ו... פולין
כבר מתחילים

Volldemort

New member
קרואטיה (Croatia)

פרטים בסייסים
שם: קרואטיה
עיר בירה: זאגרב (Zagreb)
ערים גדולות נוספות: ספליט (190,000 תושבים), רייקה (167,000 תושבים), אוסייק (105,000 תושבים), זאדר (76,000 תושבים). בדוברובניק, שם התקיים המירוץ, יש 43,000 תושבים.
איזור באירופה: הבלקן
שפה רשמית: קרואטית
אוכלוסייה: 4,483,804 נפש, מקום 124 בעולם. חלוקה דתית: 72% קתולים, 14% נוצרים אורתודוקסים, 1.5% מוסלמים, 12.5% אחרים
איך אומרים קרואטיה בכל מיני שפות:
באנגלית כותבים Croatia ומבטאים Cro'eisha (קרואיישה).
באיטלקית כותבים Croazia ומבטאים Croatzia (קרואציה).
בקרואטית אומרים Hrvatska.
באסטונית אומרים Horvaatia.
ביידיש אומרים קראָאַטיע.
אירוויזיון: המיקום הטוב ביותר של קרואטיה הוא מקום רביעי בשנים 1996 ו-1999.
סיומת אינטרנט: hr
מקרואטיה באהבה
קרואטיה הביאה לעולם מספר דברים: דבר ראשון, הבית הלבן בארה"ב נבנה מאבן קרואטית (מהאי בראץ' שבדרום קרואטיה). דבר שני, את העניבה המציאו בקרואטיה- כשאומרים באנגלית עניבה אומרים "cravat", מילה שנגזרה מהמילה "croat". ודבר שלישי, מקורו של הכלב הדלמטי הוא ממחוז דלמטיה שבקרואטיה.
מי שמצביע משפיע
בקרואטיה, אנשים יכולים להצביע לבחירות החל מגיל 16, בתנאי שהם עובדים. אם הם מחוסרי עבודה, הם יכולים להצביע רק מגיל 18.
קטן זה הכי כיף בעולם
העיר Hum שבקרואטיה מחזיקה בשיא גינס בתור העיר הקטנה ביותר בעולם- 23 אנשים, שמחזיקים ביחד מעמד של עיר!
המטבע הקרואטי
למטבע הקרואטי קוראים קונה (Kuna), ופירוש המילה בקרואטית הוא "נמייה". המטבע נקרא אחרי החיה הזריזה בעלת הפרווה החומה, מכיוון שבימי הביניים ביצעו עסקאות חליפין ומסחר עם פרוות נמייה. כיום, הציור על המטבע הקרואטי הוא של נמייה רצה.
מרקו פולו
לפי המסורת הקרואטית, מרקו פולו, האדם האירופאי הראשון שגילה את דרך המשי לסין וביקר במונגוליה, הודו וטיבט, נולד באי קורצ'ולה ב1254 בקרואטיה למשפחת סוחרים. בעיר אף ישנו בית שעליו נאמר שמרקו פולו נולד בו. מסורת זו נחשבת לאגדה ולא מאומתת ב100%, משום שהעדויות ההיסטוריות לגביה אינן חותכות, והמקום ה"רשמי" שבו נולד וגדל מרקו פולו היה בונציה, איטליה. כך או כך, השמועה מספרת ששם המשפחה "פולו" קיים עד היום באי קורצ'ולה.
הדגל שלי הוא כחול ולבן ואדום
הדגל הקרואטי הוא בצבעים אדום, לבן וכחול: אדום בגלל הדם הקרואטי שנשפך בזמן שנלחמו על עצמאותה, לבן בגלל השלום, וכחול בגלל האמונה באלוהים.
פטריוטיות
הקרואטים גאים מאוד במורשת ובתרבות שלהם, והם נחשבים למאוד פטריוטים. הם מכנים את המדינה שלהם "המולדת היפהפייה שלנו" (Lijepa naša- לייפה נאשה) וזה גם שם ההמנון שלהם.
דבר אליי בפרחים
כשאתם מגיעים לבית קרואטי, אל תביאו במתנה פרחי חרציות- הפרחים האלה מתקשרים לבתי קברות מכיוון ששמים אותם על קברים. בכלל, אם אתם מגיעים לבית קרואטי ומביאים מתנה כלשהי באריזה יפה, אל תתפלאו אם יפתחו אותה על המקום- זה הנוהג המקובל.
ולסיום, קצת קרואטית
בקרואטית, כדי להגיד "יום טוב" אומרים "dobro dan" (דוברו דאן).

ny22

New member
מנהל
תודה רבה על כל המידע! חידשת לי המון!

זו בהחלט נראית מדינה מעניינת ומקסימה. לגבי העיר Hum, זה בהחלט מעניין, עיר עם 23 תושבים... בטח זאת עיר שכולם בה באמת מכירים את כולם וכולם גם היו אצל כולם
. אני רק חושב לעצמי איך הם חוגגים את יום העיר (לכל עיר יש את היום שלה שבה היא חוגגת) - כל העיר מתכנסת מסביב למדורה?
אבל בהחלט נחמד לדעת על העיר הזאת
(נראה לי שאין שם בעיה של צפיפות כמו בשנגחאי...). http://www.hum.hr/ לגבי שאר הדברים, הבאת בהחלט עובדות מעניינות על הארץ הזאת, בין אם זה איך שקוראים לה בשפות השונות, בין אם זה על מרקו פולו (קראתי פעם כתבה על כך בידיעות, על האי הזה) ובין אם זה על האירויזיון.... תודה רבה!

Volldemort

New member
פולין (Poland)

פרטים בסייסים
שם: פולין
עיר בירה: ורשה (Warsaw)
ערים גדולות נוספות: לודג', קראקוב, פוזנאן, לובלין.
איזור באירופה: מרכז אירופה
שפה רשמית: פולנית
אוכלוסייה: 38,441,588 נפש- מקום 33 בעולם. חלוקה דתית: 95% קתולים, 5% נוצרים אורתודוקסים, פרוטסטנטים, מוסלמים ואחרים. עד שנת 1939, מעל 10% מהאוכלוסייה הייתה יהודית.
איך אומרים פולין בכל מיני שפות:
באנגלית אומרים Poland.
בפולנית אומרים Polska.
בספרדית אומרים Polonia.
בדנית אומרים Polen.
בפינית אומרים Puola.
אירוויזיון: המיקום הטוב ביותר של פולין הוא מקום שני ב1994.
סיומת אינטרנט: pl
לפני שאתם קוראים את העובדה הבאה, שבו
אתם ברצינות צריכים להתכונן להלם לפני שאתם קוראים את העובדה הבאה, כי היא שוברת כל סטיגמה על פולין. מסתבר שבפולין יש... מדבר
כן כן. למדבר בפולין קוראים The Bledow Desert.
חברו הטוב של האדם
השם הכי פופולרי לכלב בפולין הוא "Burek" (בורק) שמשמעותו הוא "צבע חום-אפור".
אני כבר אשב לי לבד בחושך עם הפרס נובל הזה
17 פרסי נובל חולקו לאנשים פולניים, מתוכם ארבעה פרסי נובל לשלום וחמישה פרסי נובל ספרות. בלה
פיצה פולנית
הפיצה בפולין לא מכילה רוטב עגבניות. המלצר מביא את הרוטב לשולחן בתוך כד, ואתה מוזג את זה על הפיצה. לפעמים הרוטב שהמלצר מביא הוא רק קטשופ.
חוכמה עממית
אמונה עממית פולנית אחת אומרת שצריך להתחתן רק בחודשים עם האות "r" (בפולנית), אחרת הנישואים לא יהיו מוצלחים. כלומר, החודשים שעדיף לא להתחתן בהם הם ינואר (styczeń), פברואר (luty), אפריל (kwiecień), מאי (maj), יולי (lipiec) ונובמבר (listopad). אגב, כמו שאתם רואים, החודשים בשנה לא נכתבים עם אות גדולה כמו באנגלית (maj לעומת May), וכך גם לא ימי השבוע, החגים ויצרני מכונית (ford, mercedes). אות גדולה נכתבת רק במילה הראשונה במשפט.
דת בפולין
הדת משחקת תפקיד חשוב בחברה הפולנית והיא טבועה בתרבות המדינה. כך למשל, בחגים דתיים סגורים מרבית העסקים (כמו אצלנו). החג החשוב ביותר הוא חג המולד, וכדי שתבינו עד כמה הדת חשובה בפולין, בפולין יש ערוץ מיוחד שנקרא "ערוץ האפיפיור" בטלוויזיה הכללית שבו כל אחד יכול לראות תמונות וסרטונים של האפיפיור במשך 24 שעות ביממה.
פולנים אוהבים לסבול
פולנים אוהבים לסבול ולהתמרמר, וזאת כנראה הסיבה לכך שבפולין, נייל הטואלט הוא לא כמו שאנחנו מכירים אותו, אלא הוא עשוי מנייר קרפ- מה שיוצר תחושה יותר קשה ומחוספסת.
הקינוח הפולני
הקינוח הפולני הכי נפוץ הוא עוגת זנגביל.
נימוסים פולניים
אל תביאו מתנה יקרה מדי- זה יביך את המארחים. הביאו יין, פרחים, מאפים או ממתקים. במקרה של פרחים, הביאו מספר אי זוגי של פרחים, ועדיף שלא יהיו חרציות (זה מקושר ללוויות, כמו בקרואטיה) או פרחים לבנים או אדומים, כמו חבצלת וציפורן. גם בארץ זו המתנה נפתחת מיד כשהיא ניתנת. אם אתם מגיעים לארוחה בחברת פולנים, הגיעו בזמן. ייתכן שיבקשו ממכם להוריד את הנעלים (בדקו אם המארח נועל נעלי בית). לבשו בגדים צנועים, והציעו עזרה למארחת בהכנת השולחן או בשטיפת הכלים. אל תבקשו סיור בבית. נסו לטעום קצת מכל דבר, לשם הנימוס. ולסיום, הרמת כוסית נערכת בד"כ עם וודקה.

ny22

New member
מנהל
שוב פעם - תודה רבה!

(כל הכבוד לך שאתה ככה משקיע). זה שבפולין יש מדבר - בהחלט עובדה מעניינת... לא הייתי מנחש שיש שם מדבר.... כל המנהגים האלה, כמו החתונה והחודים, מאד מעניין מה מקורם... אגב, לגבי הבית, זה פשוט מסקרן אותי, למה לא נהוג לבקש לעשות סיור, יש לך מושג?
מדהים איך לכל מדינה יש את החוקים שלה ואת המנהגים שלה (וכמובן - עד כמה הם שונים בכל מדינה)....

Volldemort

New member
תודה רבה על כל התודה רבה...

באמת מעניין מה המקור של מנהג החתונה. זה בטח אמונה תפלה שהתפתחה עם השנים, כמו שצריך לירוק על חתול שחור וכו'... ואין לי מושג למה לא נהוג לבקש סיור
אולי בנימוסים הפולניים זה נחשב משהו חצוף, כמו לחטט בלי רשות..

ny22

New member
מנהל
רבה, הפינה הזאת מוסיפה המון לפורום

באמת. הפינה שלך הופכת את הפורום ליותר מעניין! תודה

Volldemort

New member
אין על מה

זאת פינה שממש כיף לי להכין, ככה שכולם יוצאים מרוצים

איילת56

New member
אני קוראת סמויה כאן...

אבל אני חייבת לומר שזו פינה גאונית, אתה מלך ותודה רבה
איפה אתה מוצא את כל הפרטים המעניינים האלה? אני רוצה לקרוא גם על מדינות שלא במירוץ

ny22

New member
מנהל

(אם הצלחת לגרום לקוראת סמויה לומר דבר כזה, זה בהחלט אומר המון עלך הפינה שלך!)

Volldemort

New member

איזה מחמאות כיפיות
האמת שאני מוצא את הידע בכל מיני אתרים, כל פעם זה משתנה. כשכתבתי על קרואטיה לדוגמא, חיפשתי בגוגל "Croatia Facts Fun" או "Croatia Facts Interesting" וכו'.

למעלה